ده نکته پرستاری از بیماران دارای افسردگی حاد

ده نکته پرستاری از بیماران دارای افسردگی حاد افسردگی حاد ممکن است در هر سنی حتی در سنین کودکی رخ دهد و لزوماً مربوط به بزرگسالان نیست. ده نکته پرستاری از بیماران دارای افسردگی حاد که لازم است بدانید در این مقاله ذکر شده است.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • افسردگی حاد و نشانه‌های آن
  • نکات پرستاری از بیماران دارای افسردگی حاد
  • کلام پایانی

افسردگی حاد و نشانه‌های آن

قبل از این‌ که ده نکته پرستاری از بیماران دارای افسردگی حاد را بیان کنیم، بهتر است با افسردگی حاد و علائم آن آشنا شویم. افسردگی بر اساس شدت آن دارای انواع مختلفی است. افسردگی حاد یا بالینی شدیدترین نوع آن است که نیاز به تشخیص پزشک دارد.

علائمی که نشان می‌دهد فرد مبتلا به افسردگی حاد شده است:

  • اختلال خواب
  • ازدست‌دادن اشتها و کاهش وزن یا پرخوری و چاقی
  • بی‌حوصلگی و ناامیدی
  • تفکرات مداوم راجع به خودکشی و حتی اقدام به خودکشی یا کشتن دیگران
  • حواس‌پرتی و اختلال حافظه
  • احساس غم و غصه
  • گریه کردن
  • استرس و بی‌قراری
  • عدم علاقه به انجام فعالیت‌های روزانه
  • کمردرد یا سردرد بدون علت خاصی
  • احساس گناه یا بی‌ارزش بودن
  • سرزنش مداوم خود
  • ازدست‌دادن قدرت تصمیم‌گیری

فرد مبتلا به افسردگی حاد ممکن است در برقراری رابطه با دیگران یا در مدرسه و سایر فعالیت‌های اجتماعی با مشکل مواجه شود.

نکات پرستاری از بیماران دارای افسردگی حاد

با رعایت ده نکته پرستاری از بیماران دارای افسردگی حاد می‌توانید به فرد کمک کنید تا سریع‌تر سلامتی‌اش را به دست آورد:

برخورد با بیمار افسرده دارای افکار خودکشی

برنامه کاری به‌ویژه کارهای گروهی برای وی در نظر بگیرید. برنامه‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که عزت‌نفس بیمار را افزایش دهد و توانمندی‌های او را شناسایی کند. همچنین لازم است اشیا خطرناک را از اطراف بیمار جمع‌آوری کنید.

تنظیم برنامه خواب

اگر بیمار زیاد می‌خوابد، وی را وادار به فعالیت‌های مختلف کنید تا در ساعات مختلف روز نخوابد. سرگرم بودن و فعالیت روزانه باعث می‌شود تا فرد به‌موقع بخوابد و الگوی خوابش تنظیم شود.

اگر بیمار دچار بی‌خوابی است، مدیتیشن، موسیقی ملایم، ماساژدرمانی، حمام قبل از خواب و غذای سبک را در برنامه روزانه وی قرار دهید. مواد حاوی کافئین مانند چای و قهوه را از رژیم بیمار حذف کنید.

رژیم غذایی در دوران افسردگی

اگر بیمار کم‌اشتها شده است، تزیین غذاها و چیدمان میز مانند استفاده از گل‌های تازه روی میز می‌تواند مؤثر باشد. لازم است رژیم غذایی بیمار ویتامین‌های تجویز شده توسط پزشک را داشته باشد.

ده نکته پرستاری از بیماران دارای افسردگی حاد

تعاملات اجتماعی

نشستن در کنار بیمار می‌تواند حس مفید و باارزش بودن به وی القا کند. می‌توانید در کنار وی بنشینید و مشغول مطالعه شوید. گاهی نیز با او صحبت کنید و به حرف‌هایش گوش دهید.

سالمند مبتلا به افسردگی

سالمند مبتلا به افسردگی به او نشان دهید که قادر است امور شخصی‌اش را به‌تنهایی انجام دهد و نیاز به کمک ندارد. تشویق وی بعد از انجام کارهای روزانه می‌تواند عزت‌نفس ازدست‌رفته بیمار را به او بازگرداند.

ایجاد اعتمادبه‌نفس در بیمار

بیماران دارای افسردگی حاد تصور می‌کنند که بی‌کفایت یا بی‌ارزش هستند. محول کردن فعالیت‌هایی که بتوانند از پس انجام‌دادن آن‌ها برآیند باعث می‌شود تا این تصورات از بین برود.

کمک به بیان احساسات

اگر بیمار در بیان احساسات خود دچار مشکل است به او اجازه دهید گریه کند. اگر نیاز است دادوفریاد کند یا هیجاناتش را با مشت کوبیدن به بالش تخلیه کند.

مدیریت مصرف داروها

داروهایی که برای بیمار مبتلا به افسردگی حاد تجویز شده است باید به‌موقع و صحیح مصرف شود. عدم رعایت آن ممکن است خطرات جبران‌ناپذیری به بار آورد.

ایجاد آرامش

لازم است تا محیط زندگی فرد افسرده از هرگونه تنش و استرس به‌دور باشد. از آن جایی که فرد دارای افسردگی حاد به‌شدت تحریک‌پذیر است، کوچک‌ترین تنشی می‌تواند ناامیدی و خشم وی را برانگیخته کند.

توجه به علت افسردگی

اتفاقات غم‌انگیز و ناراحت‌کننده برای هر فردی می‌افتد اما چیزی که اهمیت دارد این است که شخص چگونه با این مشکلات مواجه می‌شود. اتفاقاتی که به‌صورت حل‌نشده در زندگی شخص باقی‌مانده‌اند یا شخص توان پذیرش آن‌ها را نداشته است می‌تواند منجر به افسردگی شود.

توجه به این اتفاقات، صحبت‌کردن و ابراز غم و ناراحتی ناشی از آن می‌تواند در رفع افسردگی بیمار مؤثر باشد.

 

کلام پایانی

افسردگی حاد بیماری است که نیاز به مداخله روان‌پزشک دارد و رعایت ده نکته پرستاری از بیماران دارای افسردگی حاد برای کمک به این بیماران کافی نیست. متخصصان ما در سایت سلامت اول در تلاش‌اند تا نیازهای شما را دراسرع‌وقت رفع کرده و خدمات پرستاری مناسبی به شما ارائه دهند.

 

(امتیاز دهید)
دیدگاه خود را مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس 1527