مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

واکنش آلرژیک و روش های درمان آن

علل واکنش آلرژیک

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

واکنش آلرژیک allergic reactions عکس العمل بدن در برابر عامل آلرژی زا می باشد و  می تواند در هر مرحله از زندگی فرد رخ دهد. موارد متعددی باعث آلرژی می گردد که از گرده گل تا حساسیت به مواد غذایی و داروهای مختلف را شامل می شود.

طبق گزارش مراکز کنترل بیماری ها (CDC) ، بیش از 50 میلیون  آمریکایی هر ساله یک واکنش آلرژیک را تجربه می کنند و بهترین درمان به علت و شدت واکنش بستگی دارد.

در این مقاله طیف وسیعی از درمان های واکنش های آلرژیک را مورد بررسی قرار می دهیم.

حقایقی در مورد درمان واکنش آلرژیک

بیشتر علائم جزئی آلرژی را می توان با داروهای آنتی هیستامین ، کورتیکواستروئیدها یا ضد احتقان ها درمان کرد.
از شستشوی بینی با نمک می توان برای علائم آلرژی مرتبط با احتقان استفاده کرد.
کرم های کورتیکواستروئید می توانند بثورات پوستی مربوط به آلرژی را درمان کنند.
ایمنی درمانی یک گزینه درمانی طولانی مدت برای علائم آلرژی مزمن است.
آنافیلاکسی یک موقعیت اورژانس پزشکی است و اگر شخصی مشکوک به واکنش آنافیلاکتیک است لازم است اطرافیان او سریعا با اورژانس تماس حاصل نماید .

بیشتر بخوانید: چگونه با آلرژی های غذایی کنار بیاییم ؟

واکنش آلرژیک چیست؟

بسیاری از افراد آلرژی دارند که ممکن است علائمی مانند سرفه و عطسه ایجاد کند. واکنش آلرژیک زمانی اتفاق می افتد که سلول های سیستم ایمنی بدن یک ماده خارجی یا ماده آلرژی زا را برای سلامت بدن مضر تشخیص می دهد.

در این شرایط سیستم ایمنی  بدن بیش از حد به این مواد حساسیت زا واکنش نشان می دهد و هیستامین تولید می کند که همان ماده شیمیایی است که علائم آلرژی مانند التهاب ، عطسه و سرفه را ایجاد می کند.

واکنش های خفیف آلرژیک را معمولاً می توان با داروهای خانگی و داروهای بدون نسخه (OTC) درمان کرد. با این حال ، آلرژی های مزمن نیاز به درمان توسط یک متخصص دارند. واکنش های شدید آلرژیک در هر حال ، نیاز به مراقبت های پزشکی فوری دارند.

درمان واکنشهای آلرژیک

بسیاری از واکنش های آلرژیک خفیف تا متوسط را می توان در خانه یا با داروهای بدون نسخه درمان کرد. درمان های زیر معمولاً برای کاهش علائم واکنش آلرژیک استفاده می شود:

آنتی هیستامین ها

آنتی هیستامین ها می توانند به درمان اکثر واکنشهای جزئی آلرژیک بدون در نظر گرفتن علت کمک کنند. این داروها تولید هیستامین در بدن را کاهش می دهند ، که باعث کاهش تمام علائم از جمله عطسه ، اشک ریزش چشم و واکنش های پوستی می شود.

آنتی هیستامین های نسل دوم ، از جمله کلاریتین (لوراتادین) و زیرتک (ستیریزین) نسبت به آنتی هیستامین های نسل اول ، مانند بنادریل ، کمتر باعث خواب آلودگی می شوند.

آنتی هیستامین ها به اشکال مختلف وجود دارند که معمولاً سبب راحت تر رساندن دارو به منبع واکنش و سهولت مصرف آن کمک می کنند ، مانند:

قرص خوراکی
قرص های محلول
اسپری های بینی
مایعات
قطره چشم
آنتی هیستامین ها در این فرم ها از داروخانه ها ، خرید آنلاین یا با تجویز پزشک موجود است.

برای جلوگیری از آلرژی می توان از آنتی هیستامین ها نیز استفاده کرد. بسیاری از افرادی که آلرژی فصلی یا حیوانات خانگی دارند ، وقتی متوجه می شوند که قرار است در معرض ماده حساسیت زا قرار بگیرند ، شروع به مصرف آنتی هیستامین می کنند.

شخصی که باردار است یا دارای اختلال کبدی است ، باید قبل از مصرف داروهای آنتی هیستامین با پزشک خود مشورت کند.

ضد احتقان بینی

قرص ها ، مایعات و اسپری های ضد احتقان بینی همچنین می توانند به کاهش گرفتگی سینوسها، تورم و علائم مربوطه مانند گلودرد یا سرفه کمک کنند. با این حال ، داروهای ضد احتقان نباید بیش از 72 ساعت به طور مداوم مصرف شوند. داروهای ضد احتقان بینی بدون نسخه و بصورت آنلاین در دسترس هستند.

داروهای ضد التهاب

از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) نیز ممکن است برای کمک به کاهش موقتی درد ، تورم و گرفتگی ناشی از آلرژی استفاده شود.

از ماده حساسیت زا پرهیز کنید .

بهترین راه برای درمان و پیشگیری از واکنش های آلرژیک این است که بدانید چه چیزی باعث واکنش می شود و از آن به ویژه مواد حساسیت زای غذایی دوری کنید.

در صورت عدم امکان  ، استفاده از آنتی هیستامین ها یا ضد احتقان ها هنگام تماس با مواد حساسیت زا می تواند به درمان علائم کمک کند.

از سینوس شور استفاده کنید

شستشوی سینوس توسط این ابزار ممکن است علائمی مانند آبریزش بینی یا خارش بینی را درمان کند. هنگامی که آلرژی باعث مشکلات سینوسی می شود ، آکادمی آلرژی ، آسم و ایمونولوژی آمریکا (AAAAI) به فرد بیمار توصیه می کند که سینوس های خود را با آب نمک بشوید. این می تواند مواد حساسیت زا را از بین برده و مجاری تنفسی را پاک کند.

آکادمی آلرژی ، آسم و ایمونولوژی آمریکا  دستور العمل زیر را توصیه می کند:

3 قاشق چایخوری نمک (بدون یدید) را با 1 قاشق چای خوری جوش شیرین مخلوط کنید
1 قاشق چایخوری از این مخلوط را به 8 اونس آب جوشیده اضافه کنید
مخلوط را در آب حل کنید و سپس به عنوان آب نمک استفاده کنید
دستگاه های شستشوی سینوس را می توان به صورت آنلاین یا از داروخانه خریداری کرد.

درمان آلرژی های محیطی

برای آلرژن های موجود در هوا ، مانند گرده ، گرد و غبار و هاگ کپک ، گزینه های درمانی عبارتند از:

  • در هنگام تورم لوزه ها و گلو استفاده از مواد تسکین دهنده ، مانند منتول ، عسل یا زنجبیل
  • بعد از قرار گرفتن در معرض ماده حساسیت زا دوش گرفته و  تمام لباس ها را بشویید
  • چند دقیقه ورزش کنید تا به کاهش گرفتگی بینی کمک کند

درمان حساسیت روی پوست

در مورد واکنش های آلرژیک که علائم پوستی ایجاد می کنند ، از جمله آنهایی که با آلرژی های موجود در بزاق حیوانات ، گیاهان سمی ، داروها ، مواد شیمیایی و فلزات همراه هستند ، گزینه های درمانی  عبارتند از:

کرم ها یا قرص های کورتیکواستروئید موضعی. کورتیکواستروئیدها حاوی استروئیدهایی هستند که التهاب و خارش را کاهش می دهند. فرم های خفیف این کرم ها را می توان به صورت آنلاین پیدا کرد و در صورت لزوم پزشک می تواند انواع  قویتر را تجویز کند.

کرم های مرطوب کننده. کرم های نرم کننده با مواد تسکین دهنده مانند کالامین می توانند واکنش های پوستی را درمان کنند.

داروهای گزش یا نیش زدن. داروهایی که برای کاهش واکنش های آلرژیک به گزش یا نیش حشرات هدف گذاری شده اند ، تأثیر مشابه سایر داروهای آلرژی دارند.
کیسه یخ استفاده از کیسه یخ پیچیده شده در پارچه به مدت 10 تا 15 دقیقه در محل می تواند التهاب را کاهش دهد.

درمان آلرژی های شدید

اگر افراد دچار آلرژی شدید یا مزمن هستند ، باید با یک متخصص مشورت کنند. پزشک یا متخصص آلرژی می تواند داروهایی را تجویز کند که حاوی دوزهای بسیار قوی تری از ترکیبات موجود در محصولات دارویی بدون نسخه هستند.

گزینه های درمانی برای آلرژی های مزمن یا شدید عبارتند از:

ایمونوتراپی یا عکس های آلرژی. به عنوان مثال ایمنی درمانی می تواند بین 90 تا 98 درصد در کاهش واکنش های آلرژیک به نیش حشرات موثر باشد.
داروهای تجویز شده برای آسم ، مانند گشاد کننده برونش و کورتیکواستروئیدهای استنشاقی.

کرومولین خوراکی را می توان برای آلرژی غذایی مصرف کرد.

داروهای طبیعی برای درمان واکنش آلرژیک

بسیاری از سیستم های طب سنتی از مکمل ها و عصاره های گیاهی برای درمان و پیشگیری از واکنش های آلرژیک ، به ویژه آلرژی های فصلی استفاده می کنند.

اگرچه شواهد علمی کمی در مورد استفاده از اکثر داروهای طبیعی یا جایگزین وجود دارد ، اما برخی از افراد ممکن است دریابند که علائم آنها را تسکین می دهد.

 پزشکان متخصص آلرژی درمان های طبیعی زیر را برای درمان واکنش آلرژیک توصیه می کند:

تغییرات رژیم غذایی و استفاده از  رژیم کم چربی حاوی کربوهیدرات های پیچیده ، مانند لوبیا ، غلات سبوس دار و سبزیجات ممکن است واکنش های آلرژی را کاهش دهد.

فلاونوئیدها. این مواد شیمیایی گیاهی موجود در مرکبات و توت سیاه ممکن است به عنوان آنتی هیستامین طبیعی عمل کنند. اینها همچنین می توانند به عنوان مکمل مصرف شوند.

مکمل. روغن بذر کتان ، روی و ویتامین های A ، C و E برای بهبود علائم آلرژی پیشنهاد می شود.

طب سوزنی درمان های طب سوزنی ممکن است به برخی از افراد کمک کند تا علایم بیماری او کاهش یابد.

مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

پیشنهاد مطالعه: آیا مصرف آجیل برای همه کودکان مناسب است

پرستار در منزل سلامت اول

درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول

سایر مطالب مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.