زانودرد در سالمندان

زانو درد در سالمندان

زانو درد یکی از درد هایی است که بیشتر افراد مسن را درگیر خود کرده است. در طی فرایند پیری تمام اجزای بدن فرسوده و ضعیف می شوند و درد های زیادی سراغ اندام های بدن می آید. در این مقاله می خواهیم به زانو درد در سالمندان و نکاتی پیرامون آن بپردازیم.

شایع ترین بیماری های زانو در سالمندان

بیماری های زیادی در زانو ایجاد می شود که چند نمونه زیر در سالمندان شایع تر هستند.

آرتروز زانو

آرتروز یکی از علت های زانو درد در سالمندان است که در اثر آن مایع میان مفصلی زانو کم می شود و کشکک زانو و استخوان های مفصل زانو به هم سابیده می شوند. در اثر تخریب غضروف ها و ساییدگی استخوان ران و زانو در کشکک زانو تغییر شکل به وجود می آید و باعث ایجاد درد و سختی در حرکت سالمندان می شود. این عارضه بیشتر در سالمندانی به وجود می آید که در جوانی کارهای زیر را انجام می داده اند:

  • مشغول بودن به کارهای سخت و سنگین
  • بالا و پایین رفتن مکرر از پله ها
  • افراد چاق و دارای اضافه وزن
  • افراد بی تحرک
  • سابقه خانوادگی ابتلا به آرتروز

فرسوده شدن زانو در سالمندان

فرسوده و ضعیف شدن اندام های بدن یکی از فرایند های روند پیری است و اجتناب ناپذیر می باشد.

کیست پشت زانو از علت های زانو درد در سالمندان

کیست بیکر یا کیست زانو در سالمندان یکی از عوامل شایع زانو درد در سالمندان است که اتفاقا درد بسیار زیادی را نیز ایجاد می کند. گاهی اوقات مایع مفصلی پشت زانو جمع می شود و ایجاد کیست می کند. این کیست با بالارفتن سن و ساییده شدن استخوان های زانو بزرگتر می شود و درد بیشتری ایجاد می کند.

کیست پشت زانو از علت های زانودرد در سالمندان

روماتیسم مفصل زانو

روماتیسم بیماری ای است که در اثر اختلال در سیستم ایمنی بدن به وجود می آید. در واقع این بیماری یک بیماری خود ایمنی محسوب می شود. در اثر روماتیسم مفصل زانو خشک و متورم می شود. علائم این بیماری در سالمندان به آرامی شروع می شود و بعد از گذشت مدتی درد بسیار زیادی را تولید می کند.

نقرس

بیماری نقرس که در گذشته به بیماری پولدار ها معروف است از تجمع اوره گوشت در مفاصل به وجود می آید. این بیماری باعث زانو درد در سالمندان می شود و یک درد ناگهانی تولید می کند.

بوریست زانو

از دلایل رایج زانو درد در سالمندان می توان ملتهب شدن کیسه های زانو و یا بوریست را نام برد. این بورس ها در تمامی مفاصل وجود دارند و در صورت التهاب درد ایجاد می کنند.

علائم زانو درد در سالمندان

تمامی ناراحتی ها و درد ها در هنگام آسیب دیدگی زانو به زانو درد در سالمندان معروف است. برخی از افراد فکر می کنند که زانو درد فقط اصطلاحی برای درد است. اما این اصطلاح تمام مجموعه عوامل زیر را شامل می شود:

  1. خالی کردن زانو هنگام راه رفتن
  2. صدا دادن زانو
  3. احساس بی ثباتی در زانو
  4. قفل کردن زانو
  5. ناتوانی فرد در بازکردن زانو
  6. تغییر شکل کشکک زانو
  7. متورم شدن زانو
  8. حساس شدن زانو به لمس
  9. خشک و سفت شدن زانو

البته تمام علائم فوق بستگی به میزان بیماری سالمند دارد و شدت آن کم و زیاد می شود.

علائم زانودرد در سالمندان

درمان زانو درد در سالمندان با ورزش

این روزها متاسفانه سالمندان زیادی با زانو درد دست و پنجه نرم می کنند. اما خبر خوب این است که برای نگهداری از سالمند و کاهش این درد می توان با انجام برخی حرکات ورزشی به کمک پرستار در منزل کنترل کرد.

حرکت اول

به پشت بخوابید و زانوی سالم خود را خم کنید، زانوی مبتلا به درد را صاف کنید و پنج ثانیه  به این حال باقی بمانید. بعد از استراحت چند ثانیه ای، دوباره این حرکت را تکرار کنید.

حرکت دوم

دراز بکشید و پای آسیب دیده خود را بالا بیاورید. یک طناب را به دور پای خود بپیچید و سعی کنید با پایتان آه را بکشید. به مدت بیست ثانیه این حرکت را انجام دهید. سپس پای خود  را عوض کنید.

حرکت سوم

برای این حرکت به پشت دراز بکشید و هردو زانو را خم کنید. یک بالش هم بین دو زانو قرار دهید. این تمرین را به صورت نشسته روی صندلی هم می توانید انجام دهید.

درمان های خانگی برای کمک به تسکین زانو درد در سالمندان

  1. استفاده از داروهای ضد درد و مسکن همچون استامینفون
  2. ماساژ دادن زانو با انواع روغن ها و پمادهای موضعی
  3. بانداژ کردن زانو به کمک باند های کشی
  4. استفاده از کمپرس آب گرم و سرد
  5. کم کردن وزن بدن
  6. پیاده روی آرام و تحرک داشتن
  7. انجام حرکات کششی مناسب در خانه
  8. تغذیه مناسب و سرشار از کلسیم و ویتامین دی

بیشتر بدانید: سندرم درد کشکک فمورال چیست و چگونه درمان می شود؟

کلام آخر

در این مقاله زانو درد در سالمندان را بررسی کردیم و درمان های خانگی آن را گفتیم. گفتنی است که درمان های پزشکی نیز برای تسکین این درد وجود دارد که به راحتی انجام می شود. شما از طریق ارتباط با موسسه پرستاری سلامت اول می توانید با کارشناسان مربوطه ارتباط برقرار کرده و راهنمایی های لازم را در این زمینه دریافت نمایید.

(امتیاز دهید)
دیدگاه خود را مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس 1527