مراقبت از بیمار آی سی یو در بیمارستان به خدمات ویژه ای نیاز دارد، همچنین فرق مراقب باید در مورد وضعیت فرد بیمار آگاهی کامل داشته باشد. اگر شما نیز یکی از عزیزانتان به بخش آی سی یو منتقل شده است و در امر مراقبت از اینگونه بیماران به اطلاعات نیاز دارید با ما تا آخر این مقاله همراه باشید.
بخش آی سی یو چیست؟
افرادی که بیماری و یا جراحت های شدیدی دارند را در بخشی با مراقبت های ویژه در بیمارستان نگهداری می کنند که به آن بخش آی سی یو می گویند. اینگونه بیماران وضعیت حیاتی شان توسط دستگاه های این بخش لحظه به لحظه ثبت می شود و از داروها و افراد متخصص در آن استفاده می کنند.
در این بخش تجهیزات بیشتری نسبت به سایر بخش های بیمارستان وجود دارد. البته خود این بخش نیز برای مراقبت از بیمار آی سی یو بخش بندی شده است. مثل بخش کودکان، نوزادان، مغز و اعصاب و … .
مراقبت از بیمار آی سی یو
همان طور که در بالا گفتیم تجهیزات این بخش نقش مهمی را در مراقبت از بیمار ایفا می کنند و در بهبودی بیمار نقش بسیار موثری دارند.
از تجهیزات بخش آی سی یو می توان به دستگاه تهویه مکانیکی برای کمک به تنفس، پایشگر فعالیت قلب، ضربان ساز، تجهیزات دیالیز کلیه، لوله های داخل ورید، تغذیه بینی و معده، ساکشن، درن و داروهای خاص اشاره کرد.
به طور کلی تجهیزات بخش آی سی یو شامل موارد زیر است:
- دستگاه اکوکاردیوگرافی
- تخت های فعال
- دستگاه های ونتیلایور
- نمایشگر سانترال دیواری
- نبولایزر
- اکسیژن ساز
- الکتروکاردیوگرافی
- دستگاه شوک الکتریکی
- و سایر دستگاه هایی که برای مراقبت از بیمار آی سی یو لازم است.
تغذیه بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه
فرد بیمار بستری شده در این بخش نیاز به تامین انرژی خواهد داشت. تغذیه می تواند در بهبود بیمار و روند درمان بسیار کمک کننده باشد. در این بخش با توجه به سن بیمار و وضعیت و سابقه پزشکی او میزان و نوع تغذیه را برآورد می کنند. تغذیه این بیماران توسط کارشناسان تغذیه بیمارستان مشخص می شود و به وسیله گاواژ این عملیات را انجام می دهند. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر می توانید با ما در سلامت اول تماس بگیرید.
مراقبت از بیمار آی سی یو در بیمارستان
در این بخش نمی توان یک همراه دائمی در کنار مریض باشد. به همین دلیل پرستاری از او به عهده پرستار بیمار با تجربه و دلسوز می باشد. از طرف دیگر خانواده فرد بیمار، دغدغه وضعیت جسمانی و روانی عزیزشان را دارند. بنابراین بر آن شدیم تا اقدامات پرستاران برای این بیماران را به شما بگوییم تا اضطرابتان کاهش پیدا کند.
- رسیدگی به بهداشت فردی بیمار
- کنترل خواب و استراحت و آسایش بیمار
- کمک به بیمار در دفع به روش سوند گذاری
- شست و شوی مثانه بیمار
- تمرینات تنفسی برای کمک به تنفس بیمار
- اکسیژن رسانی به بیمار
- مراقبت از تراکئوستومی
- کمک به گردش خون بیمار
- کنترل علائم حیاتی
- کمک به تحرک بیمار
- حفظ تعادل الکترولیت های بیمار و کنترل جذب و دفع
- مراقبت از انواع زخم ها مثل زخم بستر
- تشویق بیمار برای همکاری در روند درمان
- پاسخ به نیاز های بیمار
مراقبت از بیمار آی سی یو در منزل
گاهی از اوقات بیماران نیاز به مراقبت های ویژه دارند اما خانواده ها از پس هزینه سرسام آور آن بر نمی آیند. همچنین بعضی از خانواده ها دوست دارند بیمارشان در خانه نگهداری شود و تمام تجهیزات لازم را برای او فراهم می کنند. از طرفی ماندن طولانی مدت بیمار در بیمارستان ممکن است باعث ایجاد عفونت شود. بنا به این دلایل بهتر است مراقبت از بیمار آی سی یو برای بعضی از خانواده ها در منزل انجام شود.
البته در این شرایط نیز پزشک به طور روزانه به منزل می آید و بیمار را معاینه می کند. اما وجود پرستار بیممار و پرستار سالمند در منزل برای این بیماران بسیار مهم است. به همین دلیل به شما توصیه می کنیم از مراکز خدمات پرستاری مثل مرکز سلامت اول کمک بگیرید.
کلام آخر
مراقبت از بیمار آی سی یو را می توان در سه دسته مهم جای داد.
دسته اول بیمارانی هستند که می توانند نیاز خودشان را رفع کنند. آن ها فقط به پرستاری برای آموزش خود مراقبتی و دقت نیاز دارند.
بیماران دسته دوم یک سیستم نسبی دارند. برای برخی از امور و نیاز های خود به پرستار نیازمندند.
دسته سوم بیمارانی هستند که کاملا یه پرستار خصوصی وابسته اند و هیچگونه توانایی برای مراقبت از خود ندارند.