نقرس جزو رایج ترین بیماری ها است که می تواند برای هر فردی رخ دهد. نقرس معمولاً با علائمی از قبیل تورم، درد، قرمزی، حساسیت مفاصل همراه است. در این مقاله به بررسی اطلاعاتی درباره نقرس، علائم آن و سن بروز این بیماری می پردازیم.

همه چیز درباره نقرس و سن بروز این بیماری
بیماری نقرس چیست؟
بیماری نقرس به صورت ناگهانی رخ می دهد. اضافه وزن، چاقی، مصرف الکل، فشار خون بالا، مشکلات کلیه، جراحت، کاهش میزان آب بدن از عواملی است که باعث بروز بیماری نقرس می شود.
علائم بیماری نقرس چیست؟
علائم بیماری نقرس به طور معمول به صورت ناگهانی و معمولاً در شب رخ میدهد. این علائم عبارتند از:
درد شدید مفصل
معمولاً بیماری نقرس انگشت شست پا را تحت تأثیر قرار می دهد. اما در مفاصل دیگر نیز رخ میدهد. بیماری نقرس در کل می تواند مفاصلی مانند مچ پا، زانو، آرنج، مچ و انگشتان را تحت تاثیر قرار دهد. درد شدید مفاصل از چند ساعت اول شروع درد شدت بیشتری دارد.
التهاب و قرمزی
در بیماری نقرس، مفاصل به طور ناگهانی دچار علائمی مانند تورم، التهاب و قرمزی می شوند.
دامنه حرکتی محدود
عود بیماری نقرس می تواند باعث ایجاد اختلال در دامنه ی حرکتی فرد شود.

همه چیز درباره نقرس و سن بروز این بیماری
سن بروز بیماری نقرس
بیماری نقرس، بیماری است که به طور معمول در سن میانسالی رخ می دهد. معمولاً افراد 40 سال به بالا دچار این بیماری می شوند. شیوع بیماری نقرس در مردان بیشتر از زنان است. در خانم ها نیر نقرس پس از یائسگی بروز پیدا می کند. علت بروز عارضه ی نقرس بعد دوران یائسگی، کاهش سطح هورمون استروژن می باشد. البته، نقرس می تواند به علت افزایش میزان اسیداوریک نیز رخ دهد. بنابراین، افراد زیر 40 سال نیز به دلیل افزایش اسیداوریک دچار عارضه نقرس می شوند.
عوامل خطر بروز علائم نقرس
در صورتیکه مقدار اسید اوریک در بدن بیشتر از مقدار نرمال باشد، احتمال بروز بیماری نقرس نیز بیشتر می شود. عوامل افزایش دهنده ی سطح اسید اوریک خون شامل موارد زیر است:
رژیم غذایی
مصرف غذاهای حاوی گوشت، نوشیدنی حاوی قند، غذاهای دریایی می تواند میزان اسید اوریک خون را افزایش دهد.
داروهای خاص
استفاده از داروهای مخصوص فشارخون بالا و قرص آسپرین میزان اسید اوریک خون را افزایش می دهد.
سابقه خانوادگی ابتلا به نقرس
در صورتیکه یکی از اعضای خانواده دچار بیماری نقرس شده باشد، احتمال ابتلای سایر اعضای خانواده به این بیماری افزایش پیدا می کند.
چاقی و اضافه وزن
چاقی و افزایش وزن می تواند باعث تولید میزان بیشتری اسید اوریک شود.
بیماری های مرتبط با نقرس
برخی از انواع بیماری ها احتمال بروز نقرس را افزایش می دهد. این بیماری ها شامل بیماری های از قبیل فشارخون بالا، دیابت، بیماری قلبی و مشکلات کلیوی می باشد.
سن بروز بیماری
بیماری نقرس به طور معمول در افراد در سنین 30 تا 50 سالگی رخ میدهد. همچنین، خانم ها در دوران یائسگی بیشتر در معرض ابتلا به نقرس قرار دارند.
تشخیص نقرس چگونه انجام می شود
به منظور تشخیص نقرس آزمایشهای مختلف وجود دارد. این آزمایش ها که توسط پزشکان متخصص توصیه میشوند، عبارتند از:
- انجام آزمایش مایعات مفصل به منظور برداشتن مایع از مفصل
- انجام آزمایش خون برای سنجش میزان کراتین و اسیداوریک
- آزمایشات اشعه ایکس و تصویربرداری برای سنجش علت نقرس
- انجام سونوگرافی برای سنجش علت نقرس

همه چیز درباره نقرس و سن بروز این بیماری
پیشگیری از علائم نقرس
راه های مختلفی برای پیشگیری از علائم نقرس وجود دارد. مصرف زیاد مایعات می تواند راه موثری در پیشگیری از نقرس باشد. البته، مصرف نوشیدنی های شیرین را باید به حداقل برسانید. مصرف الکل نیز از سایر عواملی است که باعث بروز بیماری نقرس می شود. بنابراین، اگر می خواهید از نقرس پیشگیری کنید، مصرف الکل را کنار بگذارید.
استخدام پرستار
بیماران مبتلا به نقرس با مشکلات مفصلی مواجه می شوند. بنابراین، بیماران مبتلا به این عارضه می توانند از خدمات پرستاری در منزل استفاده کنند. خدمات پرستاری در منزل را می توانید از طریق موسسات پرستاری دریافت کنید. این موسسات پرستاری برای مراقبت از بیمارمبتلا به نقرس، پرستاران مجرب و متخصص را به منزل بیمار اعزام خواهند کرد. با دریافت خدمات پرستاری از این موسسات درمانی دیگر لازم نیست که نگران رسیدگی و مراقبت از سالمندان و بیماران مبتلا به نقرس باشید.