کاهش اثرات جسمی غم

چگونه با اثرات جسمی غم و اندوه کنار بیاییم

اثرات جسمی غم  Physical Effects of Grief  و اندوه می تواند بسیار گسترده باشد و تمام ابعاد زندگی شخص را تحت الشعاع قرار دهد .  بسیاری از مردم به اشتباه معتقدند که داشتن غم و اندوه تجربه یک احساس واحد است ، اما غم و اندوه در واقع یک واکنش قدرتمند ، چند وجهی و غالباً غیرقابل کنترل است که انسان پس از یک واقعه دردناک یا آسیب زا ، مانند مرگ یک عزیز ، تجربه می کند .

اثرات جسمی غم

به عبارت دیگر ، غم و اندوه می تواند نه تنها از نظر عاطفی بلکه از نظر جسمی ، روحی و حتی معنوی بر ما تأثیر بگذارد. هرگونه اتفاق تلخ در زندگی ما که سبب بروز غم و اندوه گردد می تواند تاثیرات جسمانی مختلفی بر ما بگذارد که عمدتا اثرات جسمی غم به اشکال زیر خود را نشان می دهد :

مشکلات گوارشی و  اثرات جسمی غم

افراد غمگین غالباً با اختلال در عادات غذایی یا روال عادی تغذیه ای روبرو هستند و در سیستم گوارشی خود معمولاً دچار مشکلات موقتی مانند یبوست ، اسهال ، درد معده ، ضعف یا حالت تهوع می شوند.

مشکل در توانایی رانندگی

نشستن پشت فرمان یک وسیله نقلیه یا موتور سواری در همه حال به تمرکز فوق العاده ای نیاز دارد ، اما کسانی که با غم و اندوه دست و پنجه نرم می کنند ممکن است اختلال در این مهارت ها را تجربه کنند.

اثرات جسمی غم و مشکل در رانندگی
مهم ترین علائم اختلال در مهارت های حرکتی ممکن است عدم توانایی در تمرکز باشد. زمان طولانی تر و کندتر پاسخ (ها) به محرک ها یا موقعیت های خارجی در جاده ؛ پاسخهای احساسی غیرمنتظره پشت فرمان مانند گریه کردن و سایر حالات همگی می توانند بر توانایی رانندگی ما فرد غمگین تاثیر گذار باشند.

اتلاف انرژی

غم و اندوه همانطور که در بالا ذکر شد ، فشار زیادی بر بدن ما وارد می کند. به دلایل متعددی ، از جمله عادات غذایی ضعیف و اختلال در خواب ، افراد غمگین غالباً سطح انرژی پایین ، احساس خستگی یا ضعف در عضلات خود را تجربه می کنند.

بروز بیماری و اثرات جسمی غم

فشار و استرس ناشی از مرگ یکی از عزیزان می تواند سیستم ایمنی بدن را کاهش یا سرکوب کند ،و فرد را مستعد ابتلا به سرماخوردگی یا ابتلا به آنفولانزا با عوارض شدید نماید.

عصبی بودن

احساس عصبی بودن یا داشتن اضطراب اغلب خود را به روش های جسمی ظاهر می کند از جمله شکستن دایمی قولنج انگشتان ، تکان دادن پا ، ناتوانی در سکون و نشستن در یک مکان برای دستها / پاها ، عرق کردن زیاد ، احساس گزگز یا بی حسی در اندامها

درد یا ناراحتی در بدن

تجربه غم و اندوه شدید مانند سوگواری برای مرگ یک عزیز، می تواند احساس واقعی درد یا ناراحتی در بدن ما ایجاد کند ، مانند سردرد یا میگرن ، درد قلب ، سنگینی در اندام ها ، درد در ناحیه گردن ، پشت ، یا مفاصل اسکلتی یا درد عضلانی کلی.
علاوه بر این ، یک مطالعات نشان داده است که افرادی که در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی هستند ممکن است در روزهای پس از مرگ یک عزیز ، دچار حمله قلبی شوند.

کم خوابی از اثرات جسمی غم

کم خوابی :

داشتن مشکل در خواب شبانه یا بی خوابی کامل می تواند فرد غمگین را تحت تاثیر مشکلات جسمی فراوانی قرار دهد .
این کمبود خواب می تواند در ظاهر آنها تأثیر بگذارد ، مانند ایجاد پف در صورت یا حلقه های زیر چشم علاوه بر این ، کمبود خواب کافی به دلیل غم و اندوه اغلب بر هماهنگی جسمی ، عملکرد و پاسخ های مغزی / شناختی و فشار خون فرد تأثیر می گذارد.

اثرات جسمی غم و پرخوابی :

در حالی که داشتن خواب کافی یک ضرورت برای بدن به حساب می آید اما در حالت عکس، خوابیدن بیش از حد در طول شبانه روز ، می تواند انرژی ما را کم کند و دچار احساس بی حالی شویم.

متأسفانه ، خوابیدن برای یک فرد غمگین “پناهگاهی” را فراهم می کند که غالباً به او کمک می کند تا به طور موقت از درد غم نجات پیدا کنند.
بنابراین یک فرد غمگین علیرغم داشتن خواب زیاد و استراحت بیشتر ممکن است کمتر احساس شادابی و آرامش نماید و این کار باعث تشدید اندوه او گردد .

اثرات جسمی غم و افزایش وزن

افزایش وزن

در طی روزها ، هفته ها و ماه ها پس از مرگ یکی از عزیزان، افراد غمگین اغلب چند کیلو به وزن طبیعی خود اضافه می کنند.
از جمله دلایل آن ممکن است عدم ورزش، پرخوری ،استفاده از فست فود و غذاهای آماده ، انزوا و دوری از دوستانی که ممکن است شما را به حفظ عادات غذایی سالم تر یا منظم تر تشویق کنند، باشد.

پیشنهاد مطالعه: چگونه مراقبت در منزل میتواند به درمان افسردگی در سالمندی کمک کند

کاهش وزن و  اثرات جسمی غم

هنگام سوگواری برای مرگ یک عزیز ، بسیاری از افراد اشتهای خود را از دست داده و نمی توانند وعده های غذایی منظمی را در طی شبانه روز داشته باشند.

به ویژه در طول چند روز یا هفته (های) اول پس از مرگ ، فرد غمگین ممکن است وظیفه برنامه ریزی مراسم تشییع جنازه و مراسم یادبود را بر عهده داشته باشد و وظایف بی شماری که بر عهده دارد ممکن است او را از صرف وعده های منظم غذایی باز دارد. در این شرایط فرد ممکن است کلا غذا خوردن را فراموش نماید و یا به صورت بی کیفیت و نامنظمی غذا بخورد.

علاوه بر این ، کاهش وزن ممکن است ناشی از عدم توانایی کافی برای پختن یک وعده غذایی در خانه ، عدم توانایی در رستوران رفتن و یا حتی ناتوانی در برقراری تماس تلفنی برای سفارش باشد.

اثرات جسمی غم و اختلالات دمایی
اختلالات دمایی

هنگامی که فردی با غم و اندوه دست و پنجه نرم می کند ممکن است در زمان های مختلف بیش از حد احساس گرما و یا احساس سرما نماید که برای این موضوع توضیحی آشکار وجود ندارد. این علائم جسمی ممکن است شامل تعریق بیش از حد ، لرز یا تعریق شبانه در هنگام خواب باشد.

روشهای کنار آمدن با اثرات جسمی غم و اندوه:

متأسفانه ، هیچ روشی برای از بین بردن یا جلوگیری از تأثیرات جسمی که ممکن است پس از اندوه تجربه کنید وجود ندارد. غم و اندوه هرچند دشوار و غالباً دردناک است یک پاسخی طبیعی و ضروری به مرگ یکی از عزیزان است و اکثر مردم با گذشت زمان شاهد کاهش اثرات جسمی ناشی از غم و اندوه خواهند بود.

اگر هر یک از اثرات جسمی که تجربه می کنید به مرور فروکش نکرده یا احساس غم غیرقابل تحمل می کند ، باید با پزشک یا ارائه دهنده خدمات بهداشتی مشورت کنید.

علاوه بر این ، مهمترین راهی که می توانید در هنگام عزاداری به خود کمک کنید ، اهمیت به خود و نیازهایتان است. بسیاری از مشکلات جسمی ناشی از غم به دلیل عدم توجه کافی به بدن ما و نداشتن عادات سالم است.

در این قسمت به بیان چند روش موثر برای کاهش اثرات غم و اندوه بر جسم بیان شده است:

هیدراته بمانید

در طول روز آب زیادی بنوشید و از مصرف الکل خودداری کنید ، این ماده به عنوان ادرار آور عمل می کند و می تواند بدن شما را کم آب کند.

ورزش کنید

اگر قبل از مرگ یکی از عزیزانتان مرتباً ورزش می کردید ، پس سعی کنید آن روال را تا حد ممکن ادامه دهید. و اگر سبک زندگی کم تحرکی داشتید ، هر روز مدتی را برای ورزش اختصاص دهید ، مثلاً سگ خود را برای پیاده روی بیرون ببرید ، دوچرخه سواری کنید یا از دوست خود بخواهید با شما در پارک محلی یا مرکز خرید قدم بزند.

همچنین انجام ورزش روزانه مزایایی زیادی از جمله داشتن خواب بهتر ، رفع برخی از گرفتگی های عضلانی و بالا بردن روحیه شما را پی خواهد داشت.

داشتن تغذیه سالم:

همانطور که در بالا ذکر شد ، افراد غمگین حتی اگر تمایل به غذا خوردن داشته باشند ، در خوردن وعده های غذایی مشکل دارند . در زمان هایی از این دست ، اگرعدم اشتهای شما با روال معمول صبحانه ، ناهار و شام تداخل دارد ، در طول روز چندین وعده غذایی کوچکتر بخورید.

علاوه بر این ، غذاهایی که مصرف می کنید باید از مواد غذایی سالم و مغذی تشکیل شده باشد تا فست فود یا غذاهای فرآوری شده . اگر وقت و انرژی کافی برای خرید مواد غذایی ندارید ، در نظر داشته باشید که از یکی از عزیزانتان بخواهید برای شما از بازار بازدید کند.

اثرات جسمی غم و خواب کافی

داشتن خواب کافی:

در حالی که غم و اندوه به طور معمول الگوی خواب طبیعی انسان را مختل می کند ،اما داشتن استراحت کافی بسیار مهم است.
تا آنجا که ممکن است ، سعی کنید یک برنامه منظم برای ساعت خواب خود داشته باشید .

برای کاهش اثرات جسمی غم ، عوامل حواس پرتی را مانند تلویزیون ، iPad یا تبلت یا تلفن همراه را به حداقل برسانید. حتی الامکان اتاق خواب خود را تاریک نگه دارید. علاوه بر این ، سعی کنید حداقل 3 ساعت قبل از خواب از خوردن نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید.

پیشنهاد مطالعه: علت افسردگی در نوجوان چیست؟

 

مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزرات بهداشت و کادر مجرب و متخصص آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به ارائه خدمات مراقبت و پرستاری بیمار در منزل بپردازد.

4.5/5 - (4 امتیاز)
دیدگاه خود را مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس 1527