مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

بغل کردن نوزاد، نحوه بغل گرفتن نوزاد

بغل کردن نوزاد، نحوه به آغوش کشیدن نوزاد

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

بغل کردن نوزاد Hug the baby یکی از ابتدایی‌ترین و در عین حال پرمعناترین لحظات در پرستاری کودک است. این لحظه نه تنها احساس امنیت و آرامش را به نوزاد منتقل می‌کند، بلکه پایه‌گذار پیوند عاطفی عمیقی بین والدین و کودک می‌شود. در طول این فرایند، والدین با در آغوش گرفتن نوزاد، گرما، محبت و توجه خود را به او منتقل می‌کنند. با یادگیری روش‌های صحیح بغل کردن، والدین و پرستار کودک می‌توانند به شکلی مؤثر به نیازهای نوزاد پاسخ دهند و او را در مسیر رشد سالم و طبیعی همراهی کنند.

نحوه بغل کردن نوزاد

نکات مهمی که در هنگام بغل کردن و در آغوش کشیدن نوزادان باید توجه داشته باشید به صورت زیر می باشد:

احساس راحتی هنگام بغل کردن نوزاد

برای بغل کردن نوزاد خود باید احساس راحتی کنید. راحتی یکی از مهم‌ترین موارد در مورد نگهداری از نوزاد است. نه‌تنها باید از نظر جسمی احساس راحتی داشته باشید بلکه باید برای در آغوش کشیدن نوزاد احساس اطمینان خاطر و آرامش داشته باشید. طبیعی است که در ابتدا کمی احساس ترس و وحشت کنید. وقت بگذارید و یادتان باشد که نفس عمیق بکشید! بر اساس یک مطالعه، پدران به‌طور میانگین ۵ ساعت طول می‌کشد که با نوزاد خود احساس راحتی داشته باشند؛ بنابراین لزومی ندارد که اگر با این موضوع راحت نیستید سعی کنید آن را انجام دهید.

حمایت از سر و گردن نوزاد هنگام در آغوش کشیدن

اگر می‌خواهید روش صحیح بغل کردن نوزاد را بدانید، مهم‌ترین نکته این است که هنگام گرفتن نوزاد باید حمایت کافی از سر و گردن او داشته باشید. سر نوزادان سنگین‌ترین قسمت بدن آن‌ها در هنگام تولد است و تقریباً تا ۴ ماهگی قابلیت کنترل عضلات گردن خود را ندارند تا بتوانند سر خود را به‌تنهایی نگه دارند. شاید بتوان گفت که طرز بغل گرفتن نوزاد ۵ ماهه تا حدودی نسبت به نوزادان کوچک‌تر راحت‌تر باشد، اما همچنان باید در بغل کردن او دقت داشته باشید.

موقعیت مناسب قبل از بغل کردن بچه

برای در آغوش کشیدن نوزادان، قنداق کردن نوزاد یا هر فعالیت دیگری، باید نحوه صحیح را بدانید. وقتی می‌خواهید کودک خود را بلند کنید، زانوی خود را کمی خم کنید، سپس یک دست را زیر سر او و دیگری را زیر باسن او قرار دهید. سپس بدن آن‌ها را به قفسه سینه خود نزدیک کنید. تا زمانی که از سر و گردن کودک حمایت می‌کنید، می‌توانید در هر موقعیتی که راحت‌تر هستید، قرار بگیرید.

نحوه بغل کردن و در آغوش کشیدن نوزاد

روش‌ های بغل کردن نوزاد

برای بغل کردن و در آغوش کشیدن نوزادان روش های مختلفی وجود دارد که به صورت زیر می باشد:

بغل گرفتن نوزاد به روش گهواره

این یکی از ساده‌ترین و بهترین راه‌های نگه‌داشتن نوزاد برای چند هفته اول زندگی است:

  1. درحالی‌که دست‌هایتان را روی هم قفل کرده‌اید، کودک را به‌صورت افقی در سطح قفسه سینه خود قرار دهید.
  2. به‌آرامی سر کودک را به سمت کج آرنج خود ببرید.
  3. درحالی‌که با یک دست سر کودک را نگه داشته‌اید، دست دیگر را به سمت پشت کودک ببرید تا بدن کودک را حمایت کنید.
  4. با دست آزاد خود قادر خواهید بود کارهای دیگر نظیر شیردهی و دیگر موارد را انجام دهید.

بغل کردن نوزاد بر روی شانه

بدن کودک را موازی با بدن خود نگه دارید به‌طوری‌که سر آن‌ها روی شانه و سینه شما قرار بگیرد. نوزاد را طوری قرار دهید که بتواند پشت سر شما را ببیند.

  • یک دست را روی سر و گردن نوزاد نگه دارید و با دیگری از کف پای او حمایت کنید.
  • این موقعیت همچنین ممکن است باعث شود کودک ضربان قلب شما را بشنود و کمتر بی‌قراری کند.

بغل کردن نوزاد بر روی شکم

کودک خود را به‌صورتی بغل کنید که با شکم بر روی قسمت جلوی ساعد شما دراز کشیده باشد و سر نوزاد در قسمت آرنج شما قرار داشته باشد.

  1. پاهای آن‌ها باید در دو طرف دست شما فرود بیاید و دست خود را کمی شیب‌دار قرار دهید.
  2. اگر نوزاد دچار دل درد کودکان شود و نیاز به آروغ زدن داشته باشد، این طریقه گرفتن نوزاد به او کمک می‌کند. درحالی‌که نوزاد در این حالت قرار گرفته است، پشت او را به‌آرامی نوازش کنید تا گاز اضافی را دفع کند.

قرار دادن بچه بر روی ران پا

روی یک صندلی بنشینید و کودک خود را بر روی پای خود قرار دهید. سر آن‌ها باید نزدیک زانوی شما رو به بالا باشد.

  • کف دو دست خود را زیر سر نوزاد قرار دهید و ساعد دست‌هایتان را زیر بدن کودک ببرید.
  • پای کودک باید به کمر شما بچسبد.

فواید بغل کردن نوزاد برای کودک

در آغوش گرفتن نوزاد، فواید بی‌شماری برای سلامتی و رشد او دارد. این عمل نه تنها به ایجاد پیوند عاطفی عمیق بین مادر و کودک کمک می‌کند، بلکه فواید جسمی متعددی نیز برای او به ارمغان می‌آورد. کاهش استرس و اضطراب، تنظیم ضربان قلب و تنفس، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش درد، تحریک رشد مغز، افزایش اعتماد به نفس، تسهیل در تغذیه، پیشگیری از مشکلات رفتاری، ایجاد حس همدلی و لذت بردن برای مادر و کودک، تنها بخشی از این فواید شگفت‌انگیز هستند.

فواید بغل کردن نوزاد برای کودک

به نقل از وبسایت firstthingsfirst :

تحقیقات مزایای بیشتری را برای سلامت و رفاه مادام العمر فرزند شما نشان می دهد. چندین مطالعه شادی بزرگسالان را به میزان محبت والدین آنها در زمان نوزادی با آنها مرتبط کرده است. محققان می گویند این نتیجه اکسی توسین است، ماده شیمیایی طبیعی که هنگام احساس عشق و محبت آزاد می شود و در کودکان با والدین مهربان بیشتر تولید می شود. در آغوش گرفتن و در آغوش گرفتن به رشد و سلامت کودکان کمک می کند، زیرا اکسی توسین رشد و هورمون های عصبی را افزایش می دهد و به رشد فیزیکی کودک شما کمک می کند و همچنین سیستم ایمنی بدن او را تقویت می کند.

اقدامات قبل از بغل کردن بچه

در آغوش گرفتن کودک، تجربه‌ای شیرین و سرشار از عشق و آرامش است. اما برای بسیاری از والدین، بخصوص مادران و پدران نخستین، می‌تواند دلهره‌آور هم باشد. نگران نباشید! با انجام چند اقدام ساده قبل از بغل کردن، می‌توانید این کار را به بهترین نحو انجام دهید و از این لحظات لذت ببرید.

۱. دست‌هایتان را بشویید
این کار به ویژه در مورد نوزادان تازه متولد شده که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف‌تر است، بسیار مهم است. با شستن دست‌ها، از انتقال میکروب‌ها و بیماری‌ها به کودک خود جلوگیری می‌کنید.

۲. از نظر عاطفی آماده شوید
آرامش و تمرکز شما در هنگام بغل کردن، به آرامش و حس امنیت کودک نیز منتقل می‌شود. قبل از بغل کردن، نفس عمیقی بکشید، عضلاتتان را شل کنید و به خودتان اطمینان خاطر بدهید که می‌توانید این کار را به درستی انجام دهید.

۳. محل مناسبی را انتخاب کنید
فضایی آرام و بدون شلوغی را برای بغل کردن کودک انتخاب کنید. مطمئن شوید که نور کافی وجود دارد و دمای محیط مناسب باشد.

۴. از نظر جسمی آماده شوید
اگر برای مدت طولانی می‌خواهید کودک را بغل کنید، از یک صندلی یا مبل راحت استفاده کنید. همچنین می‌توانید با خم کردن زانوها یا نشستن روی زمین، فشار را از روی کمر و پاهای خود کم کنید.

۵. با کودک صحبت کنید
قبل از اینکه او را بغل کنید، با لحنی آرام با او صحبت کنید. این کار به او کمک می‌کند تا شما را بشناسد و احساس امنیت بیشتری کند.

۶. به علایم کودک توجه کنید
اگر کودک گریه می‌کند یا بی‌قرار است، قبل از بغل کردن، سعی کنید دلیل ناراحتی او را پیدا کنید. ممکن است نیاز به تعویض پوشک، شیر دادن یا آروغ زدن داشته باشد.

۷. از دیگران کمک بگیرید
اگر در بغل کردن کودک به تنهایی مشکل دارید، از همسرتان، یکی از اعضای خانواده یا یک دوست نزدیک کمک بگیرید.

اقدامات قبل از بغل کردن بچه

همانطور که گفتیم، در آغوش گرفتن و بغل کردن نوزاد فواید بی‌شماری برای سلامتی جسمی و روانی نوزاد دارد.  کاهش استرس و اضطراب، افزایش سطح هورمون اکسی توسین و احساس شادی و رضایت، تنها بخشی از این فواید هستند. در دنیای پرمشغله امروز، بسیاری از والدین به تنهایی از پس مراقبت از نوزاد خود برنمی‌آیند. در این شرایط، موسسه پرستاری سلامت اول می‌تواند کمک بزرگی به آنها باشد.

سلامت اول، با استخدام پرستاران مجرب و آموزش‌دیده، می‌توانند از نوزاد شما در منزل یا در محیطی امن و آرام مانند مهدکودک، مراقبت کنند. این پرستاران، با آگاهی کامل از نیازهای جسمی و روانی نوزاد، می‌توانند به بهترین نحو از او مراقبت کرده و به او در داشتن تجربه‌ای مثبت و پرنشاط از دوران نوزادی کمک کنند.

Picture of Meysam Ganji
Meysam Ganji
اینجانب میثم گنجی کار پرستاری و مراقبت از بیمار و سالمند را به طور حرفه ای دنبال می کنم و همواره به ارائه خدمات با کیفیت و متناسب با نیاز هر فرد معتقد هستم. در طی این سال ها، با شرکت در کلاس ها و برگذاری دوره ها و کارگاه های آموزشی متعدد در این زمینه مهارت ها و تجربیات ارزشمندی کسب کرده ام که سعی دارم در اینجا با شما عزیزان اشتراک بذارم.
درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول
سایر مطالب مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.