مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

اگزما در سالمندان چه علایمی دارد و چگونه تشخیص داده می شود؟

اگزما در سالمندان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

اگزما در سالمندان Eczema in older people  یکی از بیماری های شایعی است که لازم است سریعا مورد تشخیص و  درمان قرار گیرد. نمودار شیوع اگزما در طول عمر انسان را به یک منحنی u شکل تشبیه کرده‌اند زیرا اگزما بیشتر  کودکان و سالمندان تاثیر می گذارد.

به گفته متخصصان تشخیص اگزما در دوران سالمندی نسبت به دوران کودکی دشوار تر است . اگزمای آتوپیک التهابی است که باعث ایجاد بثورات درد ناک و خارش دار بر سطح پوست می شود .

اغلب تصور می شود که این بیماری بیشتر مخصوص کودکان خردسال است اما تحقیقات جدید حاکی از آن است که اگرچه شیوع این نوع از اگزما با بزرگتر شدن در کودکان کاهش می یابد، اما در واقع در اواخر زندگی دوباره ظاهر می شود و سالمند را درگیر می نماید .

در حقیقت این بیماری در کودکان و نوجوانان بسیار دیده می شود و در جوانان و افراد میانسال شیوع کمتری دارد ، اما در سالمندان بالای هفتاد و چهار سال به شدت شایع می باشد.

علل اگزما در سالمندان
تحقیقات بیشتری برای درک بهتر چگونگی تاثیر اگزما در افراد در سنین مختلف  لازم است

تحقیقات بیشتری برای درک بهتر چگونگی تاثیر اگزما در افراد در سنین مختلف  لازم است . اطلاعات جمع آوری شده به پزشکان و محققان کمک می کند تا درک کنند که چگونه این بیماری با گذشت زمان دوباره در دوره سالمندی شدت می یابد.

به گفته محققان تشخیص اگزما در سالمندان ممکن است کار پیچیده ای باشد. بخشی از دلیل این موضوع این است که علائمی که ممکن است در اثر اگزما در یک فرد سالمند دیده شود ممکن است با علائم بیماری های دیگری اشتباه گرفته شود و تشخیص به موقع و دقیق آن را به تاخیر بیاندازد.

به عنوان مثال معمولاً برای تشخیص اگزما در یک کودک نمونه برداری انجام نمی شود اما در مورد یک سالمند  نیاز به انجام نمونه برداری می باشد.  چون علائم اگزما و نوعی سرطان پوست بسیار شبیه هم هستند و لازم است برای تشخیص دقیق بیماری آزمایشات دقیقی نیز انجام شود.

تشخیص اگزما در سالمندان
تشخیص اگزما در سالمندان ممکن است کار پیچیده ای باشد.

این واقعیت وجود دارد که حساسیت تماسی یا درماتیت تماسی در بزرگسالان شایع‌تر از کودکان است. بنابراین یک سالمند ممکن است با تعداد زیادی از بیماری های پوستی روبرو گردد و تا زمانی که این مشکل به درستی تشخیص داده نشود به درستی قابل درمان نخواهد بود.

درمان اگزما در سالمندان ممکن است کار مشکل و پیچیده باشد. به عنوان مثال ممکن است برای درمان اگزمای فرد سالمند از استروئیدهای موضعی استفاده شود و پس از مدتی مشاهده گردد که مشکل پوستی در حال گسترش و بدتر شدن است.

این به این دلیل است که بیمار مبتلا به اگزمای ممکن است آلرژی تماسی به استروئیدها داشته باشد، بنابراین مهم است که پزشک در حین درمان بیمار مبتلا به مشکلات پوستی گاهی چند روند جداگانه درمانی را در نظر بگیرد که این روند ها بر یکدیگر تاثیر منفی نداشته باشند.

بیشتر بخوانید : زگیل چیست و به چه عللی بوجود می آید

علل تشدید اگزما در سالمندان

برخی از مواد یا شرایطی که عوامل محرک نامیده می شوند ممکن است باعث تشدید اگزما شوند: مواد تحریک کننده مانند صابون ها و شوینده ها ، پشم ، عفونت های پوستی ، خشکی پوست ، رطوبت کم ، گرما ، تعریق یا فشارهای روحی و آلرژن ها مانند گرد و غبار ، گرده ، کپک یا مواد غذایی.

ایا اگزما در سالمندان می تواند نشان دهنده سیستم ایمنی ضعیف باشد ؟

بیماری های پوستی شایع مانند اگزما یا پسوریازیس در افرادی که دارای سیستم ایمنی طبیعی هستند نیز دیده می شود. گاهی اوقات ، بیماری پوستی یکی از اولین علائم بیماری نقص ایمنی اولیه است و می تواند منجر به ارزیابی بالینی یا آزمایشگاهی بیشتر برای شناسایی نقص ایمنی شود

تاثیر اگزما بر کیفیت زندگی

اگرچه ممکن است  اگزما درد ناک و خارش دار باشد اما این بیماری به طور کلی یک بیماری قابل کنترل است و لازم نیست که مبتلایان به این بیماری اعم از افراد جوان یا پیر مجبور شوند که با عوارض بیماری دست و پنجه نرم کنند.

اگرچه خارش مداوم و احساس خراشیده شدن پوست در اثر خاراندن مداوم ممکن است تمرکز یک کودک را در مدرسه به هم بزند و یا آرامش فرد سالمند را تحت تاثیر قرار دهد اما خوشبختانه اگزما یک بیماری تهدید کننده زندگی نیست و هنگامی که در مراحل اولیه خود قرار دارد با کنترل و ضعیف کردن علائم، زندگی فرد تحت تاثیر بیماری قرار نخواهد گرفت.

علایم اگزما در سالمندان

به همان دلیل است که پزشکان به هر فردی که نسبت به ابتلای خود به اگزما مشکوک شده است توصیه می کنند که هرچه زودتر جهت تشخیص و درمان به متخصص پوست مراجعه نمایند.

روشهای درمانی اگزما در سالمندان بسیار ملایم و غیر تهاجمی هستند، به همین دلیل بیشتر داروهای مورد نیاز برای کنترل علائم به صورت بدون نسخه در داروخانه ها در دسترس می باشند و بیماران می توانند سریعاً نسبت به درمان بیماری در حالت خفیف اقدام نمایند.

اگر با استفاده از داروهای بدون نسخه علائم بیماری کاهش پیدا نکرد لازم است به یک متخصص پوست مراجعه گردد و دارو هایی متناسب با وسعت بیماری و نیازهای فرد بیمار دریافت گردد.

تحقیقات آینده در خصوص اگزما در سالمندان

خوشبختانه متخصصان می توانند روشهای درمانی مختلفی را برای درمان این بیماری استفاده نمایند. تحقیقات پیشرفت در این خصوص می تواند به پزشکان کمک کند تا درک بهتری در مورد تفاوت‌های بین اگزما کودکان و  سالمندان پیدا کنند که ممکن است رویکردهای درمانی مختلفی را  بطلبد.

لازم است تحقیقات بیشتری در خصوص علل اصلی بروز اگزما در سالمندان و ارتباط آن با سایر بیماری ها مانند آسم و آلرژی در سنین مختلف انجام شود. علائم اگزما می تواند متغیر باشد و تحقیقات بیشتری لازم است تا درک شود که آیا این بیماری در سنین مختلف چه علائمی دارد.

تحقیقات جدید نشان می دهد این بیماری دارای منحنی U شکل است که کودکان و همچنین بزرگسالان بالای 74 سال را تحت تأثیر قرار می دهد ، در حالی که در بزرگسالان جوان و افراد در سنین میانسالی نسبتاً غیر معمول است.

متخصصان می گویند تشخیص اگزما در سالمندان دشوارتر است ، اما هر فرد بالغ مسنی که به اگزما مبتلا است ، باید به یک متخصص بهداشت مراجعه کند.

درمان اگزما در سالمندان

مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

پزشکان متخصص طب سالمندی در حوزه درمان بیماری های مختلفی فعالیت دارند. اگر بخواهیم اشاره ای اجمالی به این بیماری‌ها داشته باشیم می‌توان مواردی همچون پوکی استخوان، آلزایمر، آرتریت، مشکلات حرکتی، زوال عقل و بیماری های قلبی را نام برد که در حال حاضر سالمندان بسیار زیادی از آن ها رنج می‌برند.

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار