مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

چگونه می توان در دوران سالمندی زندگی پرباری داشت

سالمندی پربار

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

دوران سالمندی یکی از دوره های طلایی زندگی می باشد که لازم است با انجام تدابیر مناسب به بهترین و پربارترین شکل گذرانده شود.

دوران پربار سالمندی

در 100 سال گذشته، امید به زندگی بیش از 30 سال افزایش یافته است. این موضوع به این معنی است که افراد سالمند بیشتر از قبل عمر می کنند.

افزایش طول عمر این واقعیت را منعکس نمی کند که کیفیت مراقبت از سالمندان نیز بهبود یافته است بلکه در بسیاری از موارد کیفیت زندگی سالمند از وضعیت خوبی برخوردار نمی باشد.

در جوامع مدرن امروزی هنگامی که یک سالمند بازنشسته می شود و فرزندان و نوه های آنها بزرگ می شوند ، زندگی آنها کم اهمیت تر می شود.

اهمیت دادن به وضعیت مراقبت از سالمندان نشان می دهد که چقدر برای آنها ارزش قائل هستید و وضعیت آنها را درک می کنید. مراقبت و پرستاری از سالمند برای حفظ سلامت عاطفی و جسمی آنها حیاتی می باشد.

تحقیقات نشان می دهد که افراد مسنی که در زندگی خود از هدف مشخصی برخوردارند، کمتر مستعد سکته مغزی، حمله قلبی و اختلالات شناختی هستند.

به این معنی که روش مراقبت از سالمندان به احتمال زیاد به آنها کمک می کند تا عمر بیشتری داشته باشند. مراقبت های تخصصی از سالمندان آنها را از نظر جسمی فعال نگه می دارد. لازم است سالمندان با مشاوره های تخصصی بیاموزند که استرس خود را کاهش دهند و از خود مراقبت بهتری داشته باشند.

آرامش داشتن از نظر روانی حتی می تواند ناتوانی جسمی را معکوس کند. با ارائه معنا به زندگی سالمندان می توان جلوی بسیاری از مشکلات روانی و جسمانی سالمندان را گرفت. با اجرای برنامه مراقبت از سالمندان و وارد نمودن انرژی مثبت به زندگی آنها ،می توان کیفیت و طول عمر سالمندان را بهبود بخشید.

زندگی پربار در دوران سالمندی

به سالمند احساس هدف بدهید

برنامه های مراقبت های بهداشتی تخصصی از سالمند با سن سالمند هماهنگ می باشد و اهدافی متناسب دارد . قطعا همه می خواهند احساس ارزش و تعلق داشته باشند. بسیاری از سازمان ها و شرکت ها به سادگی افراد مسن را اخراج می کنند زیرا مردم به اشتباه تصور می کنند که این افراد دیگر توان کمی برای ارائه توانایی های خود دارند.

به دلیل این نگرش اشتباه جامعه حتی سالمندان نیز این باور را پذیرفته اند. در حالیکه دانش، خلاقیت، همدلی و محبتی که سالمندان می توانند به جامعه خود بیاورند کلیدهای خوشبختی جوانان است.
سالمند در ازای این خدمات ارزشمند که به جامعه ارائه می نماید تنها احترام کافی را از نسل جوان طلب می نماید.

فسردگی در سالمندی

با علائم اولیه افسردگی مقابله کنید

یکی از ناتوان کننده ترین اختلالات که به عنوان بخشی طبیعی از روند پیری مطرح می شود ، افسردگی است.
هنگام برنامه ریزی مراقبت از سالمندان ، باید آنها را تشویق کنید تا به طور فعال با علائم افسردگی مقابله کنند ، که برخی از علایم بروز افسردگی شامل موارد زیر است.

  • تحریک پذیری
  • از دست دادن علاقه
  • خستگی
  • مشکل در خوابیدن
  • غم مداوم
  • احساس ناامیدی
  • درد ها جسمی بی دلیل

افراد سالمندی که دچار افسردگی شده اند و این مشکل را درمان نکرده اند بسیار آسیب پذیر تر از سالمندان معمولی هستند .
این احساسات منفی می تواند به سرعت منجر به وخامت سلامت جسمی و روحی فرد سالمند شود.

برای سالمند یک هدف روزانه پیدا کنید

گام بعدی برای رسیدن به یک نتیجه موفقیت آمیز این است که به سالمند یک هدف ارائه دهید. گاهی اوقات سالمند پس از یک عمر که با مشارکت ها و دستاوردهای شغلی گذشته است ممکن است هدف زندگی خود را در دوران بازنشستگی از دست بدهد و این وضعیت می تواند تأثیرات مضری بر روی یک فرد مسن داشته باشد.

پیشنهاد می‌شود: بی اختیاری ادرار در سالمندان

منظور از هدف دادن به سالمند به این معنی نمی باشد که بخواهیم او را وارد یک شغل جدی سازمانی و پیچیده نماییم . کافی است که سالمند در اموری عادی مانند انجام خرید منزل، شستشو، باغبانی، مراقبت از حیوانات خانگی، نگهداری از بچه ها و حتی پخت غذا و هر کاری که بتواند خودش انجام دهد مشارکت داشته باشد.

چگونه می توان در دوران سالمندی زندگی پرباری داشت

سالمند را با افراد مثبت احاطه کنید

یکی از سخت ترین جنبه های پیری به ویژه برای افراد بالای 65 سال احساس تنهایی است. تحقیقات نشان داده است که 1/3 بزرگسالان بالای 50 سال احساس تنهایی می کنند.

در حقیقت گاهی سالمند با اعضای خانواده و افرادی که با او زندگی می کنند نیز ارتباط واقعی ندارد و در حالی که ظاهرا با عده ای زندگی می کند، عملا تنها زندگی می نماید.

پیشنهاد می‌شود: نگهداری از سالمند افسرده در منزل و شناخت اصلی ترین نیازهای عاطفی سالمندان

اگر تنهایی سالمند برای او تبدیل به یک عادت شود ، به سرعت می تواند منجر به انزوای کامل او گردد . بنابراین لازم است فرد سالمند را تشویق کنید تا علایق خود را دنبال کند و تا آنجا که می تواند به گروه های اجتماعی مختلف بپیوندند.

سالمند را به فعالیت بدنی تشویق نمایید

بین وضع جسمانی و عاطفی ارتباط روشنی وجود دارد. حتی ورزش سبک در هر روز به حفظ و تقویت توانایی های بدنی کمک می کند ، همچنبن به طور همزمان حس استقلال، اعتماد به نفس و غرور را نیز افزایش می دهد.

مراقبت های سالمندی

مغز سالمند را فعال نگه دارید

یکی از مهمترین بخشهای برنامه مراقبت از سالمندان این است که دوستان و خانواده سالمند  در فعال نگه داشتن او از نظر ذهنی تاثیر گذار باشند . می توان این کار را به طرق مختلف انجام داد به عنوان مثال یادگیری سرگرمی جدید یا بازی های فکری به صورت گروهی یکی از بهترین هاست.

لازم است سالمند به صورت فعالانه به دنبال کردن علایق و اهداف خود یپردازد. هر فرد سالمند منبع بزرگی از دانش و تجربه است و لازم است که نسل جوان تر از تجربه و دانش سالمندان در طول زندگی به نفع خود استفاده نمایند ..

با تشویق سالمندان برای به اشتراک گذاشتن دانش و تجربه خود نه تنها با دانش و دیدگاه منحصر به فرد آنها آشنا می شویم ، بلکه به فعال نگه داشتن ذهن آنها نیز کمک می نماییم.

مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

منبع : ELDERLY

پرستار در منزل سلامت اول

درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول

سایر مطالب مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
4 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.