سلامت اول

مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

درد قلب در حین ورزش، علت و جلوگیری از آن

درد قلب در حین ورزش

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

درد گرفتن قلب در حین ورزش، اتفاقیست که حداقل یکبار برای اکثر ورزشکاران حرفه ای یا کسانی که به تازگی ورزش کردن را شروع کرده اند رخ داده است. درد قلب بعد از ورزش یا در حین انجام آن، علل مختلفی می‌تواند داشته باشد؛ استرس و اضطراب، دردهای ماهیچه ای و عضلانی، آریتمی قبلی، اسپاسم عضلانی و … همگی مواردی هستند که ممکن است منجر به درد قلب در حین ورزش شوند. بهتر است در صورتی که دچار این مشکل شدید، سریعا به یک مرکز فوریت‌های پزشکی مراجعه کرده و همچنین از مشاوره یک پرستار بیمار حرفه ای کمک بگیرید. در ادامه مطلب، تمامی علل احتمالی را بررسی کرده و راهکارهای پیشنهادی برای جلوگیری از این سانحه و روش‌های درمان آن را عنوان خواهیم کرد.

قلب درد در حین ورزش

درد قلب بعد از ورزش

عوامل زیادی وجود دارند که ممکن است باعث رخ دادن درد قلب بعد از ورزش شوند؛ مورد اولی که وجود دارد، تنگ شدن و گرفتگی عروق قلب است که موجب می‌شود خون نتواند به درستی در مسیر خود جریان پیدا کند و به شکل درد خود را نشان دهد. بدنبال گرفتگی عروق قلب، اکسیژن و جریان خون به درستی به عضله قلب نخواهد رسید؛ در علم پزشکی به این اتفاق، ایسکمی گفته می‌شود که از دلایل شایع درد قلب در حین ورزش می‌باشد. تمامی عواملی که منجر به بروز این در می‌شوند در ادامه ذکر شده‌اند:

  • گرفتگی عروق و شریان‌های قلب: با انسداد مجرای حرکتی خون در مسیر رفت و برگشتی از قلب، اکسیژن کافی به این عضله نرسیده و فردی که در حال ورزش است در قفسه سینه خود درد را احساس خواهد کرد.
  • اعمال فشار بیش از حد به قلب:  در صورتی که بدون گرم کردن ورزش را شروع کنید، قلب دچار شوک شده و ممکن است نتواند اکسیژن و خون کافی را به قسمت‌های مختلف بدن برساند؛ در چنین شرایطی، ضربان قلب بشدن بالا رفته و ممکن است با درد همراه شود.
  • ایسکمی قلب: از دیگر مواردی که منجر به درد قلب بعد از ورزش می‌شود، ایسکمی قبلی بوده که به معنی عدم رسانایی خون و اکسیژن کافی به قلب در اثر گرفتگی و تنگ شدن شریان‌های وریدی گفته می‌شود.
  • اضطراب و استرس: ورزش کردن با حالت پریشانی و اضطراب و استرس، قلب را وادار می‌کند که سریعتر فعالیت کرده و عمل خونرسانی به ارگان‌های بدن را با شدت بیشاری انجام دهد؛ واضح است که در چنین شرایطی، فشار بیشتری روی این عضو بوده و ممکن است منجر به شکل گیری درد در آن شود.
  • ورزش کردن بعد از غذا: فعالیت بدنی با شکم و معده پر، ممکن است باعث رفلاکس معده شود؛ در این شرایط، فرد مورد نظر دردی را در قسمت قفسه سینه خود احساس خواهد کرد که گاها با درد قلب در حین ورزش اشتباه گرفته می‌شود.
  • مشکلات تنفسی: افرادی که دارای مشکات تنفسی مانند آسم هستند، درد قلب بعد از ورزش یا در حین انجام آن را بیشتر از سایرین تجربه می‌کنند؛ چراکه تنفس این دسته از افراد، سخت‌تر از سایرین انجام شده و ضروریست که فشار زیادی به قلب خود در حین ورزش کردن وارد نکنند.
  • مشکلات قلبی و عروقی: واضح است که افرادی که با مشکلات قلبی دست و پنجه نرم می‌کنند، باید مراقب قلب خود در حین ورزش کردن باشند و فشار زیادی به آن وارد نکنند؛ چراکه احتمال بروز درد قلب در حین ورزش برای این افراد از سایرین بالاتر است.

درد قلب بعد از ورزش

جلوگیری از درد قلب در حین ورزش

اکنون که با علت تپش قلب و تنگی نفس هنگام ورزش آشنا شدیم، نوبت به آن رسیده که با روش‌های جلوگیری از این عارضه آشنا شویم. اگرچه ورزش به خودی خود برای سلامت قلب و بدن بسیار مفید است، اما در صورتی که برخی نکات را در حین انجام آن رعایت نکنید، ممکن است با آسیب‌های جدی به قلب و سایر ارگان‌های بدن همراه باشد. رعایت کردن این نکات، در سنین بالا ضرورت بیشتری پیدا کرده و سالمندان حتما باید ورزش‌های خود را تحت نظر پزشک متخصص و یا پرستار سالمند قابل اطمینان انجام دهند. در ادامه، روش های جلوگیری از درد قلب بعد از ورزش و در هنگام انجام ذکر شده‌اند:

  • گرم کردن پیش از ورزش: ضروری‌ترین موردی که در راستای پیشگیری از درد قلب در حین ورزش باید به آن توجه شود، آماده سازی بدن و قلب پیش از شروع ورزش می‌باشد؛ گرم کردن و نرمش پیش از ورزش، توصیه تمام متخصصین این حوزه بوده که قلب را برای اکسیژن رسانی و گردش مناسب خون در بدن آماده می‌سازد. با آماده کردن تدریجی قلب، از درد گرفتن این عضله پس از ورزش و یا حین آن جلوگیری خواهد شد.
  • عدم استعمال دخانیات: مصرف سیگار و قلیان، با انسداد عروق قلب و تشکیل اجرامی در دیواره داخلی رگ‌ها خواهد شد؛ طبیعی است در صورتی که رگ‌های اصلی قلب دچار گرفتگی شده باشند، این عضو نتواند به درستی خون را پمپاژ کند و فشار زیادی روی آن وارد شود. با ترک سیگار و قلیان، احتمال بروز درد قلب در حین ورزش را کاهش خواهید داد.
  • برنامه تمرینی مناسب: از مهمترین مواردی که بعنوان علت تپش قلب و تنگی نفس هنگام ورزش شناخته می‌شود، ورزش کردن غیر اصولی می‌باشد؛ یک متخصص و مربی ورزشی حرفه ای، برنامه تمرینی را طبق توانایی های فرد و به شکلی که به قلب و دستگاه تنفسی فشار بیش از حد وارد نشود تنظیم می‌کند. پیشنهاد می‌شود جهت جلوگیری از درد گرفتن قلب هنگام ورزش، از یک مربی ورزشی جهت تنظیم برنامه کمک بگیرید.
  • شرایط آب و هوایی محل ورزش: ورزش کردن در هوای بسیار گرم و یا بسیار سرد، سبب خواهد شد که در اکسیژن رسانی به بدن دچار مشکل شوید؛ در مناطقی که رطوبت هوا بسیار بالا بوده و گرمای بیش از حد را تجربه می‌کنید، تعریق بیش از حد صورت گرفته که در نتیجه، سخت شدن تنفس را به همراه خود خواهد داشت؛ در این شرایط، قلب مجبور به فعالیت شدیدتر شده که ممکن است در اثر این فشار، درد گرفته یا تیر بکشد.
  • تغذیه مناسب: تغذیه یکی از مهمترین مسائلی است که باید به دقت رعایت شود. کس که وظیفه نگهداری از بیمار قلبی و عروقی در ماه رمضان را برعهده دارد باید حتما به این امر آگاه باشد که ورزش همراه با تغذیه نامناسب ممکن است شرایط حاد تری را برای افراد به همراه داشته باشد.

علت تپش قلب و تنگی نفس هنگام ورزش

با استناد به گفته‌های وبسایت premiercardiology :

درد قفسه سینه پس از ورزش می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از مشکلات عضلانی خوش خیم تا مشکلات بالقوه جدی قلبی. از آنجایی که نوع دردی که تجربه می کنید ممکن است به شناسایی علت اصلی آن کمک کند، پزشکان ما معمولاً با مشخص کردن درد شما شروع به کاهش علل احتمالی می کنند.

به عنوان مثال، درد قفسه سینه یک اصطلاح گسترده است که می‌تواند شامل درد مبهم و دردناکی باشد که با تغییر وضعیت کاهش می‌یابد یا درد کوتاه، تیز و کوبنده که می‌آید و می‌رود. این نوع ناراحتی قفسه سینه اغلب به مسائل غیر قلبی مانند کشیدگی عضلانی یا تحریک عصبی مربوط می شود.

از سوی دیگر، افراد اغلب درد همراه با مشکل قلبی را به عنوان احساس فشردن یا فشار توصیف می کنند، مانند نشستن وزنه روی سینه شما. تمایل به ایجاد شدت دارد و بیش از 30 دقیقه دوام می آورد. تغییر در وضعیت به تسکین درد کمک نمی کند، زیرا اغلب به گردن، فک، پشت یا بازو می رسد.

اگر درد قفسه سینه دارید، توجه به ماهیت، شدت و مدت ناراحتی بسیار مهم است. از آنجایی که درد قفسه سینه یک علامت کلاسیک حمله قلبی است، توصیه می کنیم اگر عوامل خطر بیماری قلبی را دارید یا مطمئن نیستید که چه چیزی باعث ناراحتی شما می شود، به سرعت به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

سوالات متداول

علت تپش قلب و تنگی نفس هنگام ورزش چیست؟

عوامل زیادی مانند: گرفتگی عروق قلبی، استرس، ایسکمی، مشکلات تنفسی و مشکلات قلبی می‌توانند منجر به درد قلب در حین ورزش شوند.

آیا درد گرفتن قلب بعد از ورزش خطرناک است؟

این عارضه ممکن است موقتی بوده و با استراحت کوتاه رفع شود؛ اما اگر درد به شکلی باشد که بعد از مدت زمان کوتاهی تسکین پیدا نکند، لازم است به پزشک متخصص مراجعه شود.

چگونه از درد قلب در حین ورزش جلوگیری کنیم؟

نرمش و گرم کردن قلب تمرین، عدم استعمال دخانیات، کنترل شدت تمرین و انجام اکوی قلب و تست ورزش به منظور اظلاع از مشکلات احتمالی در قلب، راهکارهای مناسبی می‌باشند.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
Picture of دیبا غلامی
دیبا غلامی
دیبا غلامی هستم, مدت 7 سال است که در حوزه تولید محتوا مشغول فعالیتم. بسیار علاقه مند به تحقیق و جمع آوری اطلاعات در زمینه ی سلامت و پزشکی هستم و اطلاعاتی که به طور تخصصی در این زمینه به دست آوردم را با شما در میان می گذارم.
پرستاری در منزل سلامت اول
درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول
سایر مطالب مرتبط
guest
2 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.