فردی که دچار رفلاکس اسید معده و کاهش وزن شده است ممکن است به بیماری رفلاکس معده (مری) مبتلا باشد. افرادی که این علائم را دارند باید با پزشک خود صحبت کنند.
برای درک ارتباط تاثیر رفلاکس اسید و کاهش وزن به خواندن این مقاله ادامه دهید . در این مقاله بیان می شود که چه زمانی لازم است با یک پزشک تماس بگیرید و همچنین چگونه یک فرد مبتلا ممکن است وزن خود را از دست بدهد. در بعضی حالت های حاد این بیماری، بیمار نیاز به پرستار در منزل پیدا میکند.
رفلاکس معده
Gastroesophageal reflux disease (GERD) نام دیگر رفلاکس معده است. این مشکل به دلیل برگشت محتویات معده فرد به داخل لوله مری اتفاق می افتد. به گفته موسسه ملی بیماری های دیابت و گوارش و کلیه NIDDK ، وقتی رفلاکس اسیدGEF به طور مکرر اتفاق می افتد ، رفلاکس اسید معده مکرر نامیده می شود . این بیماری حدود 20 درصد از مردم ایالات متحده را مبتلا نموده است.
اگر این مشکل درمان نشود، رفلاکس می تواند اثرات جدی داشته باشد. یک عارضه احتمالی ایجاد مشکل برای مری است . مری دارای بافت خاصی است که ممکن است در اثر برگشت اسید، بافتی شبیه پوشش روده جایگزین بافت پوشاننده مری شود. حدود 0.5٪ از افراد مبتلا به مشکل مری سالانه به سرطان مری مبتلا می شوند. پرستار بیمار با انواع راه های مقابله با این مشکل آشناست.
آیا رفلاکس معده باعث لاغری میشود؟
فرد مبتلا به رفلاکس اسید معده مکرر ممکن است هنگام بلع حالت تهوع و مشکل یا درد را تجربه کنند. با گذشت زمان ، این وضعیت ممکن است منجر به از دست دادن اشتها و استفراغ مداوم شود، که نشان دهنده عوارض رفلاکس اسید معده است. اگرچه افراد مبتلا به این بیماری ممکن است در تلاش برای کاهش وزن نباشند، اما ممکن است در نهایت به دلیل تاثیراتی که این عارضه بر خوردن و هضم آنها می گذارد، غذای کمتری مصرف کنند. به همین دلیل کاهش وزن غیر قابل توضیح از عوارض احتمالی این بیماری است. زخم معده هم در بروز رفلاکس بسیار تاثیرگذار است. درمان قطعی زخم معده یر درمان رفلاکس بسیار تاثیر گذار است.
بین 10-15٪ از افراد مبتلا به رفلاکس اسید معده به مری بارت مبتلا میشوند. در حالی که مری بارت علائم را تحریک نمی کند، اگر کسی که مبتلا به رفلاکس اسید معده و مری بارت باشد معمولا دچار کاهش وزن می گردد.
علائم رفلاکس اسید معده
- سوزش سر دل ، احساس سوزش در وسط قفسه سینه
- برگرداندن غذا از معده به مری ، که ممکن است باعث شود فرد طعم غذا یا اسید معده را بچشد
- مشکلات بلع
- درد قفسه سینه
- حالت تهوع
در صورت بروز علائم عوارض رفلاکس اسید معده یا سایر بیماری های جدی ، افراد باید با پزشک خود صحبت کنند.
علائم بیماری های جدی تر شامل
- درد قفسه سینه
- استفراغ مداوم
- از دست دادن اشتها
- دشواری یا درد هنگام بلعیدن
- علائم خونریزی در دستگاه روده ای ، مانند مدفوع سیاه ، قیر یا استفراغ که به نظر می رسد شبیه به قهوه باشد
درمان رفلاکس معده
ممکن است پزشک به شما توصیه کند که شیوه زندگی خود را تغییر دهید و از داروها برای مدیریت علائم رفلاکس معده (GER) یا بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) استفاده کنید. در برخی موارد، پزشکان ممکن است جراحی را نیز توصیه کنند.
برای برخی از بیماران که تسکین رضایت بخشی از آن روش ها پیدا نمی کنند، مداخله با جراحی توصیه می شود. سایر بیماران ممکن است جراحی را به عنوان جایگزینی برای مصرف دارو در طول عمر انتخاب کنند.
به نقل از hopkinsmedicine.org:
اگر علائم GERD شما با تغییر شیوه زندگی و داروها بهبود نیابد، یا اگر بخواهید برای مدیریت علائم، مصرف طولانی مدت داروهای GERD را متوقف کنید، ممکن است پزشک شما جراحی را توصیه کند. احتمال بروز عوارض ناشی از جراحی نسبت به داروها بیشتر است.
درمان رفلاکس معده با تغییر در سبک زندگی
- اگر اضافه وزن دارید وزن خود را کاهش دهید، از بین تمام تغییراتی که می توانید در سبک زندگی ایجاد کنید، این یکی موثرترین است.
- از غذاهایی که سطح اسید معده شما را افزایش می دهند، از جمله نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید.
- از غذاهایی که فشار را در قسمت تحتانی مری کاهش می دهند، مانند غذاهای چرب، الکل و نعناع پرهیز کنید.
- از غذاهایی که بر پریستالسیس (حرکات ماهیچه ای در دستگاه گوارش شما) تأثیر می گذارد، مانند قهوه، الکل و مایعات اسیدی خودداری کنید.
- از غذاهایی که تخلیه معده را کند می کنند، از جمله غذاهای چرب، خودداری کنید.
- از وعده های غذایی حجیم خودداری کنید.
- اگر سیگاری هستید سیگار را ترک کنید.
- بلافاصله بعد از غذا دراز نکشید.
- هنگام دراز کشیدن سطح سر خود را بالا ببرید.
دارو های درمان اسید معده
اگر تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی موثر واقع نشد، پزشک ممکن است داروهای خاصی را تجویز کند. دو دسته دارو برای رفلاکس وجود دارد. یکی سطح اسید معده شما را کاهش می دهد و یکی باعث افزایش سطح تحرک (حرکت) در دستگاه گوارش فوقانی می شود.
آنتی اسید ها: آنتی اسیدهای بدون نسخه برای علائم متناوب و نسبتاً نادر رفلاکس بهترین هستند. در صورت مصرف مکرر، آنتی اسیدها ممکن است مشکل را بدتر کنند. آنها به سرعت معده را ترک می کنند و معده شما در نتیجه تولید اسید را افزایش می دهد.
مسدود کننده های هیستامین: مسدود کننده های هیستامین 2 (H2) داروهایی هستند که به کاهش ترشح اسید کمک می کنند. مسدود کننده های H2 فرسایش مری را در حدود 50 درصد بیماران التیام می بخشد.
مهار کننده های پمپ پروتون: مهارکننده های پمپ پروتون (PPIs) داروهایی هستند که سه مسیر اصلی تولید اسید را مسدود می کنند. PPI ها تولید اسید را بسیار موثرتر از مسدود کننده های H2 سرکوب می کنند. PPI ها ازوفاژیت فرسایشی را در بسیاری از بیماران، حتی آنهایی که آسیب شدید مری دارند، التیام می بخشد.
عوامل پروکینتیک: عوامل پروکینتیک داروهایی هستند که فعالیت ماهیچه صاف دستگاه گوارش شما را افزایش می دهند. این داروها نسبت به PPI ها تا حدودی کمتر موثر هستند. پزشک ممکن است آنها را همراه با یک داروی سرکوب کننده اسید تجویز کند.
تاثیر اضافه وزن بر رفلاکس اسید معده
داشتن اضافه وزن یکی از عوامل خطر ابتلا به رفلاکس اسید معده است. با این حال ، بدون درمان ، رفلاکس ممکن است گاهی اوقات باعث کاهش وزن شود و منجر به وزن ناکافی در فرد شود. داشتن اضافه وزن یا چاقی می تواند در بروز رفلاکس اسید معده نقش داشته باشد. تحقیقات معتبر زیادی اثبات نموده است که بین چاقی و رفلاکس و عوارض آن از جمله مری بارت و سرطان مری پیوند وجود دارد. اضافه وزن در ناحیه شکم ، به عنوان چربی احشایی شناخته می شود که یک عامل خطر مهم است. به این دلیل که چربی موجود در این منطقه هورمون های التهابی ترشح می کند که خطر ابتلا به عوارض رفلاکس اسید معده را در فرد افزایش می دهد.
لازم است که وزن افراد با شاخص توده بدنی یا BMI مشخص گردد تا خطر کمبود یا افزایش وزن در آنها قابل شناسایی و پیگیری باشد. طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ، عدد BMI سالم از 18.5 تا 24.9 است. از آنجا که داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به رفلاکس را افزایش می دهد ، محققان بر این باورند که کاهش وزن ممکن است شرایط بیماری را بهبود بخشد. یک تحقیق نشان داد که دریافت یک برنامه کاهش وزن در بین افراد مبتلا به چاقی برای کاهش علائم رفلاکس اسید معده مکرر بسیار مفید است. نتایج مطالعه نشان داد که علائم در 81٪ از شرکت کنندگان بهبود یافته و در 65٪ از آنها برطرف شده است. نویسندگان این مطالعه گزارش دادند که یک برنامه کاهش وزن ساختار یافته می تواند منجر به تسکین کامل علائم رفلاکس اسید معده در مبتلایان به چاقی یا اضافه وزن شود.
بیماری های ناشی از اضافه وزن که رفلاکس اسید معده را بدتر می کنند
- شیوع بالاتر اختلالات حرکتی مری
- فشار داخل شکم افزایش می یابد
- افزایش اندازه معده
- مشکلات عملکرد در اسفنکتر مری
نکته : اسفنگتر مری یک حلقه عضلانی است که بسته می شود تا از بازگشت غذا در معده به مری جلوگیری کند). یک نکته بسیار مهم دیگر آن است که سوزش معده، همیشه بخاطر رفلاکس معده نیست. هلیکو باکتر پیلوری، باکتری عامل زخم معده است که با تخریب غشای قلیایی محافظ دیواره معده، باعث ایجاد سوزش معده و علائمی مشابه رفلاکس می شود. روند درمان هلیکو باکتر با رفلاکس معده بسیار متفاوت است.
چه موقع باید با پزشک تماس بگیرید
محققان به افراد توصیه می کنند چنانچه علائم رفلاکس اسید معده، پس از انجام تنظیمات سبک زندگی یا استفاده از داروهای بدون نسخه ، کاهش نمی یابد ، به پزشک مراجعه کنید.
در صورت ابتلا به رفلاکس اسید معده چگونه می توان وزن خود را افزایش داد
متخصصان به افرادی که دچار این مشکل هستند توصیه می نمایند که به خوردن چربی های سالم بپردازند و از مواد غذایی مانند زیتون ، آووکادو ، آجیل و ماهی های چرب استفاده نمایند. یک لیست از غذا های سازگار با رفلاکس معده تهیه کرده ایم:
- خوردن کربوهیدرات های سالم بیشتر ، مانند برنج قهوه ای و میوه های تازه
- خوردن وعده های غذایی و میان وعده های مکرر در طول روز
- مصرف کالری مایع غنی از مواد مغذی ، مانند اسموتی ها ، شیر و نوشیدنی های جایگزین وعده های غذایی
- اجتناب از غذاها و نوشیدنی های رژیمی
- نوشیدن مایعات را قبل از غذا محدود کنید ، زیرا ممکن است معده افراد را پر کرده و مقدار غذای آنها را در وعده های غذایی کاهش دهد.
- افزودن غذاهای حاوی مواد مغذی پرکالری به وعده های غذایی و میان وعده ها مانند کره بادام زمینی ، پنیر ، آجیل ، آووکادو ، گرانولا ، هوموس و گوآکامول
- پختن سبزیجات در روغن زیتون یا قرار دادن آنها در پنیر ، آجیل یا دانه ها برای اضافه کردن کالری
اما ، از آنجا که کاهش وزن ناخواسته ناشی از عوارض رفلاکس اسید معده است، فرد باید هر کاری از دستش برمی آید برای بهبود وضعیت خود انجام دهد.
این فعالیت ها شامل ایجاد سبک زندگی و تنظیمات غذایی است که ممکن است پزشکان توصیه کنند. پرهیز از عوامل محرک غذایی ، از جمله غذاهای اسیدی ، ادویه دار و پرچرب و همچنین پرهیز از الکل و کافئین ، نیز می تواند مفید باشد.
بنیاد بین المللی اختلالات دستگاه گوارش برای کاهش اثرات رفلاکس اسید معده همچنین توصیه می کند:
- حفظ وضعیت ایستاده به مدت 3 ساعت بعد از غذا
- پرهیز از ورزش بعد از غذا
- وعده های غذایی کم حجم
- به جای شب ، بزرگترین وعده غذایی خود را در بین روز مصرف کنید
اگر تغییر در سبک زندگی علائم بیماری را کاهش ندهد ، افراد بهتر است با پزشک خود در مورد درمان های مناسب صحبت کنند. یک متخصص تغذیه می تواند با ارائه یک برنامه غذایی منحصر به فرد باعث افزایش وزن سالم و اصلاح رژیم برای کاهش علائم رفلاکس اسید معده مکرر شود.
فرد مبتلا به کاهش وزن مربوط به رفلاکس اسید معده باید برای بهبود ریفلاکس خود تحت نظر پزشک قرار گیرد. در هر صورت ، از آنجا که داشتن وزن ناکافی می تواند سلامتی را تهدید کند ، فرد باید برای رفع این بیماری با پزشک مشورت کند. سالمندان هم به این بیماری مبتلا می شوند که می توانند از خدمات پرستار سالمند در منزل کمک بگیرند.
سوالات متداول
1. آیا رفلاکس معده قابل درمان است؟
بله، GERD قابل درمان است. رایج ترین درمان برای بیماری رفلاکس معده، دارو است که می تواند به کاهش میزان اسید در معده شما کمک کند. اگر تغییرات سبک زندگی کمکی نکرد، باید به پزشک مراجعه کرد.
2. آیا می توانم با وجود اسید معده زندگی عادی داشت؟
در حالیکه رفلاکس معده لزوماً بر طول عمر شما تأثیر نمی گذارد، کسانی که علائم خود را مدیریت می کنند قطعا از کیفیت زندگی سالم تر برخوردار هستند. در موارد خفیف GERD، تغییرات سبک زندگی می تواند آسیب به گلو و مری شما را معکوس کند.
3. رفلاکس معده ناشی از چیست؟
یک اختلال گوارشی است. این به دلیل جریان یافتن اسید معده، از معده به لوله غذا که مری نام دارد، است. سوزش سر دل شایع ترین علامت رفلاکس معده است. برخی از مسائل مربوط به سبک زندگی که ممکن است باعث ریفلاکس شود عبارتند از: اضافه وزن، پرخوری، مصرف کافئین و الکل، و خوردن شکلات و غذاهای تند.
4. چگونه رفلاکس معده را در سریع ترین حالت ممکن رفع کنیم؟
مصرف آنتی اسیدهایی که اسید معده را خنثی می کنند. آنتی اسیدهای حاوی کربنات کلسیم که Mylanta، Rolaids و Tums تشکیل می دهند، ممکن است تسکین سریعی ایجاد کنند.