مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

عمل لاپاراسکوپی؛ هر آنچه لازم است در مورد آن بدانید

لاپاراسکوپی

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

عمل‌های جراحی از اقدامات رایج در صنعت پزشکی هستند که برای اهداف مختلف و برای تشخیص و درمان بیماری‌های متعدد انجام می‌شوند. جراحی‌های کلاسیک به‌صورت باز انجام می‌شوند که نیاز به برش‌های بزرگ دارند. این نوع جراحی‌ها معمولا دوران نقاهت زیادی دارند. از متدهای جدید جراحی، عمل لاپاراسکوپی است که با برش‌های کوچک و با کمترین عوارض و خطرات جراحی انجام می‌شود. در این متد برش‌های کوچکی روی شکم ایجاد شده و دستگاه لاپاراسکوپی به داخل حفره شکم هدایت می‌شود. این دستگاه برای تشخیص، نمونه‌برداری و جراحی قابل استفاده است. با این متد  جراحی‌هایی مانند برداشتن کلیه، برداشتن کیسه صفرا، برداشتن تومورهای سرطانی و غیره قابل انجام است.

در این روش دستگاه لاپاراسکوپی وارد حفره شکم شده و تصاویری به مانیتور می‌فرستد. به‌این‌ترتیب جراح دید کافی در خصوص وضعیت داخل شکم دارد و می‌تواند جراحی مورد نظر را انجام دهد. از کاربردهای دیگر جراحی لاپاراسکوپی انجام جراحی‌های ترمیمی است. جراحان می‌توانند از این روش برای اصلاح ایرادات جراحی‌های قبلی بهره ببرند. بعد از انجام عمل، استفاده از یک پرستار بیمار، می تواند در تسهیل امور درمانی بسیار موثر باشد

عمل لاپاراسکوپی چیست؟

جراحی لاپاراسکوپی یا laparoscopy به‌عنوان جراحی سوراخ کلیه یا جراحی با کمترین تهاجم هم شناخته می‌شود. در این جراحی خبری از برش‌های بزرگ نیست و به‌جای آن تمام پروسه جراحی با دستگاه کوچکی به‌نام لاپاراسکوپ انجام می‌شود.

لاپاراسکوپ نام دستگاه کوچکی است که از یک لوله، منبع نور، دوربین با وضوح عالی و ابزار جراحی تشکیل شده است. در جراحی لاپاراسکوپ ابتدا روی دیواره شکم یک برش کوچک ایجاد شده و سپس این دستگاه از این سوراخ وارد شکم می‌شود. این دستگاه برای ثبت تصاویر داخل شکم یا لگن و انتقال آن به مانیتور تلویزیون طراحی شده است. این روش جراحی کمتر از سایر روش‌ها تهاجمی بوده و بیمار دوره نقاهت و بستری شدن کمتری دارد. در عمل لاپاراسکوپی همچنین بیمار درد و خونریزی کمتری را تحمل می‌کند و جای زخم و اسکار روی پوست باقی نمی‌ماند.

این روش جراحی برای تشخیص یا درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد دارد. برای تشخیص بیماری جراح دوربین دستگاه لاپاراسکوپ را به اندام‌های شکمی نزدیک می‌کند. تصویربرداری که توسط این دستگاه انجام می‌شود؛ به مشاهده مشکلات و بیماری‌های شکمی و لگنی کمک می‌کند. در مواردی که سایر روش‌های تصویربرداری کاربردی نیستند؛ جراح از این روش برای مشاهده بهتر اندام‌های شکمی استفاده می‌کند. در این روش همچنین می‌توان نمونه‌های بیوپسی از بافت مورد نظر برداشت. امروزه حتی از جراحی لاپاراسکوپی برای حذف تومورهای خوش‌خیم یا سنگ کلیه هم استفاده می‌شود.

به نقل از hopkinsmedicine.org :

لاپاراسکوپی تشخیصی اغلب زمانی انجام می شود که نتایج معاینه فیزیکی، اشعه ایکس یا سی تی اسکن مشخص نباشد. یا ممکن است زمانی انجام شود که به اطلاعات بیشتری نیاز باشد. لاپاراسکوپی ممکن است برای تعیین مرحله سرطان برای اندام شکمی استفاده شود. همچنین ممکن است برای یافتن محل و عمق آسیب شکمی استفاده شود. همچنین می تواند میزان خونریزی داخلی شما را مشاهده کند.

 

عمل لاپاراسکوپی

مزایای عمل لاپاراسکوپی

با جراحی لاپاراسکوپی می‌توان بسیاری از جراحی‌ها را مختصرتر و کم‌تهاجم‌تر انجام داد. این روش جراحی مزایای زیادی دارد:

  • درد کمتر به‌نسبت جراحی باز
  • میزان خونریزی کمتر در مقایسه با جراحی باز
  • میزان استراحت و دوران نقاهت کوتاه‌تر بعد از عمل
  • احتمال کمتر بروز بیماری‌ها و مشکلات تنفسی و عفونت‌ها
  • احتمال بروز زخم در محل عمل
  • احتمال کمتر بروز عفونت به‌خصوص عفونت‌های داخلی
  • آسیب کمتر به دیواره شکم
  • کوتاه‌تر شدن مدت بستری در بیمارستان و هزینه‌های کمتر
  • زمان بهبودی سریع‌تر و بازگشت زودتر به فعالیت‌های روتین
  • درد کمتر
  • نیاز کمتر به داروهای مسکن

انواع عمل لاپاراسکوپی

جراحی لاپاراسکوپی کاربردهای متعددی دارد. با این متد از جراحی می‌توان با کمترین آسیب و ازطریق برش‌های کوچک روی شکم وارد حفره شکم شده و به اندام‌های داخل حفره شکم دسترسی پیدا کرد. با این روش می‌توان بافت‌های سرطانی داخل حفره شکم را حذف کرد یا به اندام‌های داخلی شکم دسترسی پیدا کرد و به ترمیم یا حذف آن‌ها پرداخت. برای مثال این متد از جراحی برای برداشتن کیسه صفرا و کلیه کاربرد دارد. همچنین جراحان برای تصویربرداری یا نمونه‌برداری از اندام داخل حفره شکم از این متد استفاده می‌کنند. از طرفی انجام انواع جراحی‌های رحم با این متد رایج است.

جراحی لاپاراسکوپی رحم

جراحی لاپاراسکوپی برای درمان بیماری‌ها به کار گرفته می‌شود. برای هیسترکتومی یا درآوردن رحم، میومکتومی یا برداشتن فیبروم‌های رحمی از این روش جراحی توسط متخصص زنان استفاده می‌شود. زخم دهانه رحم اگر وخیم شود به جراحی نیاز خواهد داشت. هیسترکتومی به چند طریق شکمی، واژینال، و لاپاراسکوپی انجام می‌شود. در این روش رحم از بدن زنان از برش‌های کوچکی که روی شکم ایجاد شده است؛ خارج می‌شود و یا اینکه به‌صورت قطعه قطعه شده از واژن خارج می‌شود. هیسترکتومی از جراحی‌های بزرگی است که می‌تواند عواقب روانی و فیزیکی نیز در پی داشته باشد.

جراحی لاپاراسکوپی کیست تخمدان

تمام جراحی‌های مربوط به کیست‌های تخمدان به‌وسیله عمل لاپاراسکوپی‌قابل انجام هستند. در این روش دستگاه لاپاراسکوپ وارد شکم می‌شود تا درنهایت جراح بتواند تخمدان را از نزدیک ببیند.

سپس این کیست از طریق بریدگی‌های کوچکی که روی پوست ایجاد می‌شوند؛ حذف و برداشته می‌شود. درنهایت این بریدگی‌ها با استفاده از بخیه‌های کوچک، بسته می‌شود. عمل لاپاراسکوپی تخمدان معمولا برای برداشتن کیست تخمدان از یک یا هر دو تخمدان استفاده می‌شود.

جراحی لاپاراسکوپی

عمل لاپاراسکوپی معده

از این روش جراحی برای انجام بای‌پس معده برای کاهش وزن استفاده می‌شود. در این متد 5 تا 6 برش کوچک در شکم ایجاد شده و دستگاه لاپاراسکوپ وارد شکم می‌شود و به کمک دوربین فیلم‌برداری و ابزار بخش‌هایی از معده را منگنه می‌کند تا معده از قسمت پایینی خود جدا شده و کیست معده کوچک شده و فرد غذا کمتری مصرف کند.

سپس بخشی از روده کوچک نیز به کیسه معده متصل می‌شود تا غذا از طریق آن تا قسمت تحتانی معده و دوازدهه را دور بزند. این بای‌پس سبب می‌شود که میزان کالری و مواد مغذی جذب شده کاهش پیدا کرده و در نهایت وزن بدن کمتر می‌شود.

علاوه‌براین عمل لاپاراسکوپی در جراحی‌های مربوط به سرطان معده هم انجام می‌شود. طی این جراحی لاپاراسکوپی از طریق یک برش کوچک در شکم وارد بدن شده و ناحیه اطراف معده به‌وسیله آن بررسی می‌شود و نمونه‌های بافتی گرفته می‌شود و به آزمایشگاه‌ها فرستاده می‌شوند.

جراحی لاپاراسکوپی فتق

فتق یک شکف در دیواره شکم است که به‌خاطر ضعف عضلانی ایجاد می‌شود. این ضعف سبب می‌شود که بافت‌های شکمی یا حتی روده‌ها بیرون بزنند. این عارضه در صورت عدم درمان می‌تواند باعث ایجاد عوارض سلامتی جدی یا حتی عفونت یا خونریزی روده شود.

عمل لاپاراسکوپی اصلاح فتق برای درمان فتق‌هایی که اندازه کوچک‌تر یا پیچیدگی کمتری دارند؛ به کار گرفته می‌شود. این روش برای درمان کم تهاجم فتق‌های شکمی و کشاله ران کاربرد دارد. در این روش از سه تا چهار برش کوچک و دستگاه لاپاراسکوپ برای جراحی استفاده می‌شود که در برخی از موارد ممکن است از توری برای نگه داشتن بافت‌های بیرون زده در جای خود استفاده کند. این عمل در عرض یک ساعت یا حتی کمتر تمام می‌شود.

جراحی لاپاراسکوپی کلیه

جراحی‌هایی که برای برداشتن اندام کلیه یا بخشی از آن انجام می‌شوند به وسیله عمل لاپاراسکوپی قابل انجام هستند. در این روش چند برش کوچک روی شکم ایجاد شده و سپس دستگاه لاپاراسکوپ داخل حفره شکم وارد می‌شود. این دستگاه با عکس‌ها و نمونه‌هایی که می‌گیرد؛ اطلاعات بهتری دراختیار جراح قرار می‌دهد. در نهایت بخش‌هایی از بافت کلیه یا تمام کلیه از برش‌های روی شکم خارج می‌شود.

جراحی لاپاراسکوپی ‌صفرا

برای این جراحی 4 برش کوچک روی شکم ایجاد می‌شود. از طریق این برش‌ها یک لوله که به دوربین متصل است؛ وارد شکم شده و جراح تصاویر مورد نیازش را به دست می‌آورد. ممکن است جراح برای داشتن اطلاعات بیشتر تصویربرداری با اشعه ایکس یا سونوگرافی هم انجام دهد. درنهایت کیسه صفرا خارج شده و برش‌ها بخیه می‌شوند.

کاربردهای لاپاراسکوپی

عمل لاپاراسکوپی در موارد مختلف کاربرد دارد. جراحی لاپاراسکوپی شامل سه نوع کلی می‌شود که برای تشخیص، درمان یا نمونه‌برداری از آن‌ها استفاده می‌شود. همچنین گاهی برای ترمیم جراحی‌های قبلی هم از جراحی لاپاراسکوپی استفاده می‌شود. برای مثال گاهی بعد از جراحی‌های لاغری جراح به‌خاطر تجمع مایعات زیرپوست، عمل لاپاراسکوپی ترمیمی انجام داده است.

لاپاروسکپی

عمل لاپاراسکوپی تشخیصی

در این جراحی پزشک دوربین را از طریق یک لوله به داخل شکم هدایت می‌کند تا بتواند اندام‌های شکمی را از طریق مانیتور تماشا کند و مشکلات را تشخیص دهد. درصورتی‌که تومور داخل شکم وجود داشته باشد؛ این روش برای تشخیص آن کاربرد دارد.

جراحی لاپاراسکوپی نمونه‌برداری

در این روش جراح برای تشخیص نوع تومورهای داخل حفره شکم، به نمونه نیاز دارد. به‌این منظور بخشی از بافت تومور با دستگاه لاپاراسکوپ برداشته می‌شود تا در نهایت آزمایشات لازم روی آن انجام شود.

جراحی لاپاراسکوپی درمانی

این روش یک جراحی مینیمال است که در آن یک برش کوچک روی شکم ایجاد شده و سپس دستگاه لاپاراسکوپ داخل شکم می‌شود. با استفاده از این روش درمانی جراح می‌تواند به اعضا داخلی شکم دسترسی داشته و مشکلات موجود در این بخش را درمان کند. جراحی درمانی لاپاراسکوپی معمولا شامل کمترین میزان درد، عوارض جانبی و مدت نقاهت است.

این روش برای کاربردهای مختلف از جمله حذف بخش یا تمام برخی از اندام‌های داخلی حفره شکم مانند کلیه یا کیسه صفرا استفاده می‌شود. این دستگاه همچنین برای انواع جراحی‌های مربوط به تخمدان‌ها کاربرد دارد. با دستگاه لاپاراسکوپ می‌توان کیست یا تومورهای سرطانی تخمدان‌ها را حذف کرد. همچنین جراحی برداشتن رحم به وسیله این دستگاه قابل انجام است.

در چه مواردی از لاپاراسکوپی استفاده می شود؟

لاپاراسکوپی برای تشخیص بسیاری از بیماری های ناحیه لگ و شکم استفاده می شود.
همچنین می تواند برای انجام اقدامات جراحی مانند برداشتن یک اندام آسیب دیده یا بیمار یا برداشتن نمونه بافت برای آزمایش بیشتر (بیوپسی) استفاده شود.

لاپاراسکوپی بیشتر در موارد زیر استفاده می شود:

زنان : مطالعه، تشخیص و درمان بیماری های اندام های تولید مثلی زنان
دستگاه گوارش: تشخیص و درمان به موقع بیماری های گوارشی بعضا وخیم
اورولوژی : درمان و مطالعه بیماری های مجرای ادراری آقایان و یا بیماری های دستگاه تولید مثلی آنها
هم در تشخیص و هم در درمان بیسیاری از بیماری ها از لاپاراسکوپی استفاده می شود.

عوارض لاپاروسکوپی

جراحی لاپاراسکوپی به‌عنوان یک جراحی کم‌خطر و غیر تهاجمی شناخته می‌شود که عوارض زیادی ندارد. درصورتی‌که این جراحی توسط یک تیم خبره و باتجربه انجام شود؛ دیگر نگرانی در خصوص خطرات و عوارض این جراحی نخواهید داشت. آمارها نشان می‌دهند که از هر 100 نفر تنها یک نفر درگیر عوارض این جراحی می‌شود؛ اما در هر صورت این جراحی نیز می‌تواند عوارض رایج خودش را داشته باشد. برای مثال ایجادعفونت از خطراتی است که طی عمل لاپاراسکوپی می‌تواند رخ بدهد.

اگر این عمل به خوبی انجام نشود؛ احتمال خونریزی داخل شکمی وجود دارد و ممکن است زخم‌هایی در محل عمل باقی بمانند. تاثیر داروهای بیهوشی هم در تمام عمل‌های جراحی باید محاسبه شوند. داروهای بیهوشی معمولا ریسک استفاده زیادی دارند و هر کس ممکن است واکنش‌های مختلفی در خصوص داروهای بیهوشی داشته باشد. عوارض احتمالی حین انجام عمل لاپاراسکوپی‌ شامل موارد زیر است:

  • احتمال دارد حین انجام جراحی، یک رگ سهوا پاره شود یا یک اندام سوراخ شود. این روند باعث آسیب و خونریزی می‌شود.
  • بافت زخم باقی مانده از عمل‌های قبلی می‌تواند استفاده از تروکار را مشکل کند. این بافت همچنین از انتشار گاز داخل شکم جلوگیری می‌کند.

از دیگر عوارض عمل لاپاراسکوپی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عفونت
  • خونریزی‌های جزئی و کبودی در اطراف ناحیه برش
  • ‌احساس مریضی و حالت تهوع
  • احساس درد در ناحیه برش
  • احساس سوزش در ناحیه برش
  • شانه‌درد به‌خاطر پر شدن شکم از گاز کربن‌دی‌اکسید
  • متورم شدن شکم به‌خاطر وجود گاز
  • تب‌های کوتاه‌مدت

برخی از عوارض ناشی از اشتباه و اختلال در عمل لاپاراسکوپی:

  • آسیب رسیدن به معده
  • آسیب رسیدن به شریان‌های اصلی
  • آسیب به مثانه
  • عوارض ناشی از استفاده از گاز کربن‌دی‌اکسید شامل ورود حباب‌های گاز به وریدها
  • حساسیت به داروهای بیهوشی
  • آمبولی ریه

جراح لاپاراسکوپی

اهداف لاپاراسکوپی

در طول عمل ، ابزارها و وسایل کوچک جراحی از طریق برش های کوچک وارد بدن می شوند. این شرایط به جراح کمک می کند تا هرگونه عمل جراحی را که باید انجام شود ، انجام دهد.

 

اهداف تشخیصی

اغلب می توان با استفاده از روش های غیر تهاجمی ، مانند سونوگرافی ، اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) ، بیماری ها را تشخیص داد. با این حال ، گاهی اوقات ، تنها راه برای تأیید تشخیص ، بررسی مستقیم قسمت آسیب دیده بدن با استفاده از لاپاراسکوپ است.

لاپاراسکوپی در حال حاضر به طور گسترده ای برای تشخیص بسیاری از بیماری های مختلف و بررسی علائم خاص مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال ، ممکن است برای اهداف تشخیصی زیر استفاده شود:

بیماری التهابی لگن (PID): عفونت بخش های فوقانی دستگاه تولید مثلی زنان مثل لوله های فالوپ و رحم
اندومتریوز: بیماری که بعضی قطعات کوچکتر رحم در خارج از رحم وجود دارد.
حاملگی خارج رحمی: زمانی که لقاح در محیط خارج از رحم رخ می دهد
کیست تخمدان: کیسه های متورم و پر از مایع که در لا به لای بافت رحم رشد می کند
فیبروم: غده های خوش خیم و غیر سرطانی که در بافت رحم رشد م کنند
ناباروری زنان
بیضه های نزولی: بیماری که در آن کودک پسر پس از تولد، یک یا هر دو بیضه او وارد کیسه بیضه نمی شود.
آپاندیسیت: عفونی شدن کیسه آپاندیس که یک کیسه کوچک متصل به روده بزرگ است.
درد لگن یا شکم بدون دلیل

از لاپاراسکوپی می توان برای تشخیص انواع خاصی از سرطان ها نیز استفاده کرد. لاپاراسکوپ برای بدست آوردن نمونه ای از بافت سرطانی مشکوک استفاده می شود ، بنابراین می توان آن را برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال کرد.این روش را بیوپسی می نامند.

سرطان هایی که با استفاده از لاپاراسکوپی قابل تشخیص هستند عبارتند از: سرطان کبد، سرطان پانکراس، سرطان تخمدان، سرطان مجرای صفراوی، سرطان کیسه صفرا

اهداف درمانی

از جراحی لاپاراسکوپی می توان برای درمان بیماری های مختلف استفاده کرد ، از جمله:

عمل خارج کردن آپاندیس ملتهب که آپاندیسیت نام دارد در زمانی التهاب آن خطرناک است.
برداشتن کیسه صفرا – اغلب برای درمان سنگ کیسه صفرا استفاده می شود
برداشتن قسمتی از روده – اغلب برای درمان بیماریهای گوارشی مانند بیماری کرون یا دیورتیکولیت ، که به دارو پاسخ نمی دهند ، استفاده می شود.
ترمیم فتق – مانند مواردی که در کشاله ران یافت می شود
ترمیم ترکیدگی یا خونریزی زخم معده
انجام جراحی کاهش وزن
برداشتن قسمتی از اعضای – مانند تخمدان ، پروستات ، کبد ، روده بزرگ ، کلیه یا مثانه
درمان حاملگی خارج از رحم – معمولاً برای جلوگیری از آسیب لوله های فالوپ ، برداشتن جنین ضروری است
برداشتن فیبروم ها
برداشتن رحم (هیسترکتومی) – گاهی اوقات برای درمان بیماری التهابی لگن (PID) ، آندومتریوز ، دوره های سنگین یا دوره های دردناک استفاده می شود

نحوه انجام لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود ، بنابراین در طول عمل هیچ دردی احساس نخواهید کرد. در طول لاپاراسکوپی ، جراح یک یا چند برش کوچک در شکم ایجاد می کند.

این شکاف ها به جراح اجازه می دهد لاپاراسکوپ ، ابزار جراحی کوچک و لوله ای را که برای پمپاژ گاز به داخل شکم استفاده می شود ، وارد کند. این امر باعث می شود که جراح بتواند محل عمل را نگاه کرده و عمل را انجام دهد .

پس از عمل ، گاز از شکم خارج می شود ، برش ها با بخیه بسته می شوند و پانسمان اعمال می شود. در بیشتر مواقع می توانید در مدت کوتاهی بعد از عمل به خانه بروید، البته شاید لازم شود که تنها یک شب در بیمارستان بمانید.

میزان ایمنی

لاپاراسکوپی یک روش معمول است و مشاهده عوارض جدی پس از عمل نادر است.

عوارض جزئی

به طور تقریبی از هر 100 نفری که لاپاراسکوپی انجام می دهند، 1 یا نهایتا 2 نفر دچار عوارض جدی می شوند.

عفونت
خونریزی جزئی و کبودی در اطراف برش
احساس بیماری و استفراغ

عوارض جدی

تخمین زده می شود که عوارض جدی بعد از لاپاراسکوپی در هر 1 مورد از000 1 مورد رخ می دهد. آنها عبارتند از:

آسیب به اندامی مانند روده یا مثانه ، که می تواند منجر به از دست دادن عملکرد اندام شود
آسیب به یک شریان اصلی
عوارض ناشی از استفاده از دی اکسید کربن در حین عمل ، مانند ورود حباب های گاز به سیاهرگ ها یا عروق
یک واکنش آلرژیک جدی به بیهوشی عمومی
لخته شدن خون در یک ورید ، معمولاً در یکی از پاها (ترومبوز ورید عمقی یا DVT) ، که می تواند جریان خون را در یکی از رگ های خونی ریه قطع و مسدود کند (آمبولی ریه)
اغلب برای درمان بسیاری از این عوارض جدی تر نیاز به جراحی های بیشتر است.

سخن آخر

عمل لاپاراسکوپی از متدهای جراحی است که در کاربردهای متعددی با عوارض و آسیب کمتر، جراحی مورد نظر را اجرایی می‌کند. در این روش جراحی کافی است یک یا چند برش در شکم بیمار ایجاد شود و سپس دستگاه لاپاراسکوپ وارد حفره شکم شود. این دستگاه شامل یک لوله و یک دوربین و برخی ابزارهای جانبی برای برداشتن بافت یا اجرایی کردن جراحی است. عمل لاپاراسکوپی معمولا سه کاربرد اصلی دارد که تشخیص، نمونه‌برداری و جراحی است.

این متد جراحی برای کاربردهای متعددی مانند برداشتن کیسه صفرا، برداشتن کلیه، برداشتن تومورهای سرطانی و غیره است. این متد جراحی معمولا مزایا زیادی دارد؛ چرا که بیمار بدون تحمل درد و خونریزی زیاد و بدون نیاز به مصرف داروهای مسکن یا مدت طولانی نقاهت، می‌تواند درمان مورد نظر را دریافت کند. این متد جراحی برای جراحی‌های ساده که نیاز به جراحی باز ندارند؛ قابل انجام است. از شاخصه‌های این متد جراحی این است که کمترین عوارض را داشته و فرد در مدت بسیار کوتاه‌تری درمان می‌شود. شما در انجام این جراحی دیگر نگران عفونت‌های شدید، آسیب به دیواره شکم و مواردی ازاین‌دست نخواهید بود.


سوالات متداول

عمل لاپاراسکوپی برای چه کسانی مجاز است؟

در روش جراحی لاپاراسکوپی حفره شکم را با گاز پر می‌کنند. این روش برای کسانی که مشکلات قلبی یا ریوی دارند؛ مضر است. پس درصورت داشتن برخی بیماری‌های ریوی و قلبی قادر به انجام عمل لاپاراسکوپی‌ نیستید.

آیا خود بیمار یا همراه او می‌تواند پانسمان محل زخم را عوض کند؟

بهتر است پانسمان توسط یک پزشک مجرب انجام شود. البته ممکن است پزشک معالج شیوه عوض کردن پانسمان و تمیز کردن زخم را به فرد توضیح بدهد تا خود او بتواند این کار را انجام دهد. در هر صورت بروز عفونت خطر بسیار جدی است و هر کس که پانسمان را عوض می‌کند؛ باید به این نکته توجه کند.

آیا راه رفتن بعد از جراحی مشکلی ندارد؟

عمل لاپاراسکوپی دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد. راه رفتن‌های کوتاه را کمی بعد از عمل شروع می‌کنید و در عرض 2 تا 3 هفته بعد می‌توانید پیاده‌روی‌ها نیم ساعته تا یک ساعته داشته باشید. بعد از مدت 2 تا 3 هفته شنا کردن مجاز است. بعد از یک ماه بیمار می‌تواند تمام فعالیت‌های خود را از سر بگیرد.

درد محل زخم جراحی لاپاراسکوپی تا چند روز طول می‌کشد؟

به‌نسبت هدفی که از انجام جراحی داشته باشید؛ سن، جنسیت و وضعیت سلامتی شما، درد این جراحی متفاوت خواهد بود. درد عمل لاپاراسکوپی معمولا بین 2 تا چند روز طول می‌کشد. درهرصورت درد این جراحی خفیف است و به‌سادگی با مصرف داروهای مسکن قابل کنترل است.

چند روز بعد از انجام جراحی لاپاراسکوپی می‌توان به حمام رفت؟

پزشکان توصیه می‌کنند که تا 1 الی 2 روز بعد از عمل، حمام نکنید چرا که خطر بروز عفونت وجود دارد. بعد از این مدت می‌توانید با آب خیلی گرم و شوینده‌های ملایم حمام کنید. همچنین توجه داشته باشید که محل زخم را به‌خوبی خشک کرده و ضدعفونی نگه دارید.

Picture of Rasool Etehadi
Rasool Etehadi
اینجانب رسول اتحادی، هشت سال به عنوان پرستار سالمند و پرستار کودک فعالیت کرده‌ام. کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی دارم و در دوران تحصیل در دانشگاه، مقالات بسیار زیادی را در حوزه سلامت و پزشکی ترجمه کرده‌ام. تا حد امکان در سمینار های بهداشت و درمان شرکت می‌کنم و عاشق تحقیق و تحلیل دانش در حوزه سلامت و بهداشت و درمان هستم.
درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول
سایر مطالب مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.