چالش پرستاری از بیمار روان پریش در منزل:اختلال روان پریشی باعث ایجاد تغییراتی در ادراک . تفکر می شود. در این بیماری، فرد بیمار صداهایی را می شوند یا چیزهایی را می بیند که در واقعیت وجود ندارد.
در واقع، روان پریشی روی مغز افراد تاثیر می گذارد و باعث ایجاد توهماتی در فرد می شود. توهم به معنی دیدن چیزهایی است که در واقعیت وجود ندارند. رایج ترین انواع توهم، توهم شنیداری می باشد.
توهم دیداری، توهم بویایی و چشایی، توهم روانی حرکتی از انواع علائم بیماری روان پریشی است. علائم روان پریشی شامل تغییر در تفکر و احساس، مشکلات گفتاری مشکلات فکری است. هذیان نیز از علائم دیگر اختلال روان پریشی می باشد. هذیان به معنی باور اشتباه و غلط است که افراد روان پریش دارند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با علائم هشدار دهنده بیماری روانی در سالمندان
علائم بیماری روان پریشی چیست؟
برخی از علائم احتمالی بیماری های روان پریشی شامل موارد زیر است. این علائم عبارتند از:
- رفتار خطرناک و عجیب
- آشفتگی تفکر
- عدم علاقه به انجام کارهای روزانه
- ناتوانی در بیان احساسات
- نوسان خلق
- گفتار آشفته
علل اختلال روان پریشی چیست؟
علت بروز بیماری های روان پریشی هنوز مشخص نیست. با این حال، عواملی از قبیل استرس، مصرف مواد، ژنتیک، سوابق خانوادگی می تواند باعث بروز بیماری روان پریشی شود.
در برخی بیماری های روان پریشی مانند اسکیزوفرنی هم اختلال در گیرنده سلول عصبی باعث بروز مشکل در تفکر و ادراک می شود. برخی از انواع بیماری ها می توانند باعث بروز اختلال روان پریشی شوند. این بیماری ها عبارتند از:
- پارکینسون، هانتینگتون
- تومور و کیست مغز
- زوال عقل و آلزایمر
- ایدر، صرع، سکته ی مغزی
انواع بیماری های روان پریشی
بیماری های روان پریشی شامل بیماری اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و افسردگی شدید می باشد. هر کدام از این اختلال ها با علائمی همراه هستند.
توهم و هذیان از علائم اختلال اسکیزوفرنی محسوب می شود. اختلال دوقطبی می تواند روی خلق و خوی فرد نیز تاثیر بگذارد. شادی زیاد یا ناراحتی شدید می تواند از علائم اختلال دوقطبی باشد.
درمان روان پریشی از چه راه هایی امکان پذیر است؟
روان پریشی از انواع اختلالات روانی است که با روشهای مختلف درمان می شود. از روشهای درمان روان پریشی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
روان درمانی شناختی- رفتاری
درمان شناختی رفتاری از موثرترین روشهای درمان روان پریشی است. افراد دارای علائم روان پریشی از اختلال خود آگاهی نداشته و قادر به برقراری ارتباط نمی باشند. در این روش درمانی، راه های مقابله با خشم، استرس به بیماران روان پریش آموزش داده می شود.
-
دارو درمانی
کلرپرومازین و هالوپریدول از داروهای موثر برای درمان مشکلات روان پریشی محسوب می شوند. البته این قرص ها ممکن است که عوارضی را به همراه داشته باشند.
-
درمان با شوک الکتریکی
یکی دیگر از روشهای درمان بیماری روان پریشی، درمان با شوک الکتریکی است. درمان بیماران با شوک الکتریکی به کاهش علائم بیماری کمک زیادی می کند.
نکات لازم برای پرستاری از بیمار روان پریش
پرستار بیمار می توانند برای مراقبت از بیمار روان پریش نکات زیر را در نظر بگیرد. این نکات عبارتند از:
- پرستار نباید بیمار را در طول روز به خواب تشویق کند تا بتواند شب خواب راحتی داشته باشد.
- پرستار باید مصرف نوشیدنی کافئین دار از برنامه روزانه بیمار روان پریش حذف کند.
- پرستار باید از رفتارهای پرخاشگرانه و متهاجمانه با بیمار اِجتناب کند.
- پرستار بیمار روان پریش باید آرام و صبور باشد تا بتواند در کنترل رفتار به بیمار کمک کند.
- پرستار باید گوش شنوای خوبی برای بیمار باشد. پرستار باید به احساسات و باورهای بیمار گوش دهد تا از نگرش وی مطلع شود.
- پرستار فرد روان پریش باید ذهن بیمار را از توهمات دور نگه دارد.
استخدام پرستار در منزل
بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی و سایر اختلالات روان پریشی به مراقبت های بیشتری نیاز دارند. بنابراین، خانواده ی بیمار ممکن است که به تنهایی قادر به مراقبت از وی نباشند. در این مواقع نیاز است که پرستار برای رسیدگی و مراقبت از بیمار روان پریش استخدام شود.
موسسه پرستاری سلامت اول می تواند بهترین و مجرب ترین پرستاران را به منزل بیماران ارسال کنند. این پرستاران با اصول رفتاری و درمانی و مراقبتی از بیماران روان پریش آشنایی دارند. بنابراین، به شما پیشنهاد می کنیم که اقدام به استخدام پرستار از موسسات پرستاری شناخته شده کنید.