علت بیماری زردی در کودکان چیست؟بیماری یرقان یا زردی در کودکان، یکی از شایع ترین بیماریهایی بوده که به دلایل مختلفی همچون ناسازگاری خون مادر با جنین و تخریب گلبولهای قرمز خون میتواند رخ دهد. این بیماری هم مانند سایر بیماریهای دارای یکسری علائم و نشانهها بوده که برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، نباید آنها را نادیده بگیرید.
در صورتی که کودکتان دارای بیماری زردی است، شما به عنوان پرستار کودک میتوانید نقش بسیار مهمی در درمان او داشته باشید. به همین دلیل هم توصیه میکنیم تا پایان مقاله همراه ما بمانید و نسبت به موارد مفیدی که ذکر میشود، بیتفاوت نباشید.

علت بیماری زردی در کودکان
اصلی ترین دلیل ایجاد بیماری زردی در کودکان
همان طور که گفته شد، زردی در کودکان به دلایل مختلفی به وجود میآید و این امر به دلیل تجمع مادهای رنگی به نام بیلی روبین بوده که معمولا در پوست و چشم نوزاد تجمع مییابد. البته علت بیماری زردی در کودکان میتواند چیزهای دیگری هم باشد که در ادامه چند مورد از مهمترین آنها را نام بردهایم.

علت بیماری زردی در کودکان
- وجود عفونت
- نارس بودن نوزاد
- وجود سابقه زردی در خانواده
- ناکافی بودن شیر مادر
- زایمان به روش سزارین
- وجود اختلالات تیروئید
- دیابت مادر
- مشکلات کبدی
علائم بیماری زردی در کودکان
هنگامی که بیلی روبین بیشتر از حد نرمال در خون کودک وجود داشته باشد، بیماری زردی به وجود میآید که همراه با یکسری نشانهها است. این بیماری معمولا در 5 روز اول پس از تولد خود را نشان میدهد و اگر به موقع درمان نشود منجر به آسیب مغزی به نام کرن ایکتروس خواهد شد. پس اگر زمانی شاهد علائمی که در ادامه ذکر میشود بودید، سریعا جهت معاینه کودکتان به دکتر مراجعه کنید.

علت بیماری زردی در کودکان
- زرد شدن پوست بدن
- کاهش وزن
- ضعیف مکیدن شیر
- بیحالی و خواب آلودگی
- گریه طولانی مدت
- تیره شدن رنگ ادرار
- زرد شدن سفیدی چشم
- مدفوع بیرنگ
درمان بیماری زردی در کودکان
حال که با علائم و علت بیماری زردی در کودکان آشنا شدید، بهتر است بدانید درمان این مشکل به درجه آن بستگی دارد و باید حتما توسط پزشک تشخیص داده شود. البته در ادامه 2 راهکاری که برای درمان ممکن است توسط پزشک تجویز شود را به شما معرفی کردهایم تا اطلاعات جامعی در این زمینه داشته باشید و بعداً به مشکل برنخورید.

علت بیماری زردی در کودکان
دستگاه فتوتراپی برای درمان زردی
برای درمان زردی نوزاد با استفاده از دستگاه فتوتراپی، اگر درجه زردی کم باشد میتوانید دستگاه را اجاره کنید و از آن در منزل استفاده کنید. اما و اگر درجه زردی بالا باشد، باید حتما نوزاد تحت نظر پزشک تا زمانی که علائم موجود از بین میروند، در بیمارستان داخل دستگاه فتوتراپی زیر نور فلوئورسنت قرار بگیرد.
تعویض خون نوزاد برای درمان زردی
روش بعدی، تعویض خون بوده که در زمانهای ضروری و هنگامی که درجه زردی بسیار خطرناک است، مورد استفاده قرار میگیرد. دقت داشته باشید این روش آخرین مرحله درمانی بوده و انجام آن حتما باید توسط پزشک تشخیص داده شود.

علت بیماری زردی در کودکان
نکات مهم مراقبتی جهت بهبود زردی کودک
- در طول روز چند بار چشم و پوست کودکتان را نگاه کنید تا مطمئن شوید رنگ آنها به حالت طبیعی برگشته است.
- تمام آزمایشاتی که پزشک جهت پیگیری توصیه میکند را انجام دهید.
- هنگام مشاهده علائم جدید، حتما با پزشک مشورت کنید.
- مطمئن شوید که کودکتان به اندازه کافی شیر میخورد زیرا در صورت عدم تغذیه مناسب، کلیهها و رودهها کارکرد مناسبی نخواهند داشت و در نتیجه بیلی روبین اضافه دفع نخواهد شد.
- در صورت وجود اختلال تغذیهای، بهتر است از خدمات پرستاری یا مشاور تغذیه کمک بگیرید.
- دفعات تغذیه کردن و شیردهی را بیشتر کنید.
- کودکتان را در مقابل نور خورشید مستقیم قرار ندهید و نورهای مصنوعی نظیر مهتابی یا فلوئورسنت استفاده کنید.
- توجه داشته باشید تغذیه مادر هم تأثیر زیادی در درمان زردی نوزاد دارد، پس حتما از پزشک بخواهید یک برنامه غذایی مناسب نیز برای شما تنظیم کند.

علت بیماری زردی در کودکان
سخن پایانی
علت بیماری زردی در کودکان خیلی خطرناک نبوده و این مشکل معمولا برای اکثر نوزادها به وجود میآید. البته دقت داشته باشید در صورت وجود زردی، باید اقدامات درمانی لازم را به موقع انجام داد تا سلامت کودک به خطر نیافتد. برای درمانی مناسب در اولین مرحله بهتر است به دکتر مراجعه کنید و از انجام اقدامات غیر ضروری بپرهیزید. بعد از آن میتوانید با کمک پرستار در منزل مراقبتهای لازم را انجام دهید تا کودکتان سریعتر بهبود یابد.
شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد: مشکلات پوستی نوزادان