بعد از پزشک کسی که نقش مؤثری در بهبود وضعیت بیمار دارد، یک پرستار خوب و مناسب است. پرستاران به خصوص پرستارانی که از بیمار خاص مراقبت میکنند سرمایههای ارزشمند ما هستند. همانطور که یک پرستار بیمار حرفهای و کاربلد میتواند تاثیر بسزایی در روند بیمار و روحیه خانواده داشته باشد یک پرستار نامناسب و ناتوان نیز مسائل مخرب بسیاری را به وجود خواهد آورد. بهتراست قبل از استخدام پرستار بدانیم یک پرستار خوب چه ویژگی هایی دارد. در این مقاله به بررسی ویژگیهای پرستار بیمار میپردازیم.
پرستار خوب کیست؟
شغل پرستاری به شرح وظایف منظم و چارجوب بندی شده بسنده نمیکند که ممکن است خیلی فراتر از وظایف خود عمل کنند. گفتنی است شغل پرستاری یکی از مهمترین شغل ها به حساب میآید و با جان عزیزانمان در ارتباط مستقیم است. به همین علت پرستاری که مسئولیت بیمار را قبول میکند باید ویژگی های یک پرستار خوب را داشته باشد. ویژگیهای پرستار مناسب نگهداری از بیمار به شرح زیر است:
به نقل از سایت relias:
همانطور که پرستاران جدید وارد نیروی کار می شوند، شناسایی و تشویق ویژگی های خاص پرستاری به سازمان های مراقبت های بهداشتی کمک می کند تا نامزدهای قوی برای استخدام را بشناسند و بفهمند کدام یک از پرستاران فعلی آنها رهبران بزرگی هستند. با بیش از پنج میلیون RN در ایالات متحده، در نظر گرفتن ویژگیهای ضروری یک پرستار خوب که به آنها کمک میکند در چشمانداز مراقبتهای بهداشتی پر سرعت و در حال تغییر امروزی موفق شوند، مفید است.
1. دارای تعهد و وجدان کاری
پرستاری شغلی است که وجدان بیدار و متعهد میطلبد. از خودگذشتگی، ایثار و انسانیت از مهمترین ویژگیهای یک پرستار خوب است. جان یک انسان بالاترین ارزش را در زندگی فردی هرکس دارد. اگر فردی بی وجدان مسئولیت جان بیمار را به عهده بگیرد ممکن است شدیدترین آسیبها را همراه داشته باشد. پرستار باید هر کاری که برای بیمار میتواند انجام دهد و تامین داروهای موردنیاز و وسایل بیمار مهمتر از انجام کارهای شخصی خود باشد.
2. داشتن برخورد حرفه ای و روحیه قوی
فکر کنید در طول روز با انسانهایی پر از درد و حال ناخوش جسمی در ارتباط باشید، قطعا این شغل پر از چالش و خستگی به همراه خواهد داشت. پرستار با وجود داشتن یک روحیه قوی باید تعادل این بین واقعیت ناخوش پیش رو و خستگی خود برقرار کند تا بتواند به بهترین شکل این موضوع را حل کند. یک پرستار بیمار خوب میتواند با برخورد حرفهای درست حال روحی اطرافیان بیمار را بهبود بخشد و تاحدی موجب آرامش خاطر آنان شود. از آنجاییکه بیماری با غم و ناراحتی همراه است، یک پرستار بیمار خوب باید بتواند این غم و اندوه را از بین ببرد و شادی و امید را به بیمار و اطرافیانش هدیه دهد.
3. سلامت جسمی و روانی
پرستاری شغلی پر از چالش است. بنابراین یک پرستار بیمار خودش باید از نظر جسمانی از سلامت کامل برخوردار باشد تا قوای لازم را در مراقبت از دیگران بتواند انجام دهد. تغذیه سالم و رسیدگی به نیازهای روانی چیزی است که باید در برنامه روزانه پرستاران قرار بگیرد، در غیر این صورت دیر یا زود مجبور به ترک شغل خود میشوند.
4. وجود نظم و انضباط
نظم و انضباط لازمه موفقیت در اغلب مشاغل است، مانند اصلیترین ویژگی والدین خوب برقراری نظم در خانواده است پرستار نیز باید این ویژگی را جوز ویژگیهای اصلی خود قرار دهد. به همین خاطر یک پرستار خوب بیش از هر کس دیگری لزوم منظم بودن را درک میکند. بیمار باید به طور منظم و سروقت داروها و مراقبتهای لازم را دریافت کند، در غیر این صورت در روند بهبودی بیمار اختلال ایجاد میشود. تمیز و مرتب نگهداشتن اطراف بیمار و همچنین توجه به دمای مناسب اتاق در فصول گرم و سرد از دیگر وظایف یک پرستار مناسب است.
5. صبر و گوش شنوا داشتن
خوب گوشکردن به حرفهای بیمار و یادداشت نکات ریزی که وی میگوید، پرستار را در ارائه خدمات بهتر به بیمار یاری میکند. صبور و باحوصله بودن از ویژگیهای پرستار مناسب نگهداری از بیمار است. قطعا بیماری و وجود داشتن هرروز در بستر مریض بیتابی و بیقراری به همراه دارد که اگر پرستار صبور نباشد نمیتواند با بدخلقیهای بیمار بسازد و راهکار درستی به ذهنش برسد. داشتن ویژگی صبر و گوش شنوا داشتن از ویژگی های بارز یک پرستار خوب است.
6. دانش و اطلاعات بالا
پرستار باید شناخت کافی از بیماریها، علائم، داروها و عوارض آنها داشته باشد تا بتواند در مواقع ضروری تصمیمات مناسب و درستی بگیرد. یک پرستار حرفهای بر کارش کاملاً مسلط است و در شرایط بحرانی با حفظ خونسردی خودش، بیمار را نیز آرام میکند و کنترل اوضاع را به دست میگیرد.
7. کنترل احساسات شخصی
پرستار باید بهاندازهای بر خودش مسلط باشد که به بیمار وابسته نشود. همچنین شرایط را بهگونهای کنترل کند که بیمار نیز به او وابسته نشود. احساس ترحم به بیمار و دلسوزی با مهربان بودن متفاوت است. اگر سالمندان متوجه حس دلسوزی پرستار سالمند در منزل شوند، در برابر وی جبهه میگیرند و روند مراقبت و نگهداری مختل میشود. همچنین مهربانی بیش از حد نیز هم به ضرر بیمار و هم به ضرر خود پرستار است و باعث وابستگی بیش از حد خواهد شد.
8. توانایی برقراری ارتباط با بیمار
پرستار خوب باید راههای برقراری ارتباط با بیماران بهویژه بیماران کودک و سالمند را بلد باشد. عدم ارتباط صحیح با بیمار میتواند فرایند درمان و رسیدگی را مختل یا حتی متوقف کند. کودکان و سالمندان جزو بیمارانی هستند که روند پرستاری از آنها سختتر از افراد دیگر است و پرستار با توقعاتی از سمت آنها مواجه خواهد شد که اگر نحوه صحیح برخورد با آن را نداند مشکلات زیادی را به دنبال خواهد داشت و از ویژگی یک پرستار خوب داشتن همین توانایی است.
9. پذیرش افراد با هر نژاد و فرهنگ
نژادپرستی دلیل اصلی اختلاف بین جوامع و افراد است که باعث فاصله و ترد یکسری قشر خاص خواهد شد. از آنجا که پرستاری یک شغل عمومی است و با عموم مردم به یکسان در رابطه است باید بداند رابطه پرستار با بیمار باید عاری از نژادپرستی باشد و پرستار قادر باشد به عقاید و فرهنگ متفاوت بیمار احترام بگذارد.
10. علاقه به یادگیری
پزشکی علمی است که هر روز اطلاعات جدیدی به آن افزوده میشود. یک پرستار خوب میداند که فارغالتحصیلی از دانشکده پرستاری آغاز راه بیپایانی است که نیاز به فراگیری پیوسته و دائمی علم و دانش دارد. یک پرستار بیمار باید خود را همیشه به روز نگه دارد و در یادگیری علم به دور از هیچ گاردی استقبال کند.
سخن پایانی
در این مطلب درباره ویژگیهای پرستار مناسب نگهداری از بیمار صحبت کردیم. نکته پایانی که یک پرستار خوب باید به آن توجه داشته باشد این است که از صحبتکردن درباره علائم بیماری، تشابه علائم بیمار با افراد دیگر و مقایسه آن و بهخصوص صحبت درباره مرگومیر در اتاق بیمار خودداری کند. چنین صحبتهایی روند بازسازی بدن بیمار را با مشکل مواجه میکند، ضمن این که میتواند باعث افسردگی و شدتگرفتن علائم بیماری شود.
سوالات متداول
1. خصوصیات یک پرستار بیمار در منزل چیست؟
اگر بخواهیم سایر ویژگی های مورد توجه یک پرستار را بگوییم سخت کوش و انعطاف پذیر بودن، داشتن حس شوخ طبعی، مسلط تمرین مراقبت از خود و نشان دادن مهارت رهبری اشاره کرد.
2. نقش پرستار بیمار چیست؟
مراقبت از همه بیماران در طول شیفت کاری، شناخت تغییر در شرایط سلامتی بیمار و واکنش مناسب و همچنین ثبت و نظارت بر علائم حیاتی بیمار در وجود پرستار نقش بسزایی دارد.
3. معمولا پرستاران چه شخصیتی دارند؟
رایج ترین تیپ های شخصیتی کشف شده در میان پرستاران ISFJ (درونگرا، حسی، احساسی و قضاوتی) است. این تیپ شخصیتی را می توان آرام اما دوستانه و مسئولیت پذیر توصیف کرد.
4. پرستاران برای بیماران چه می کنند؟
پرستاران برای ارتقای سلامتی، پیشگیری از بیماریها و کمک به درمان بیماران تلاش میکنند. برای درمان بیمار، آنها علائم، واکنش ها و پیشرفت را مشاهده، ارزیابی و ثبت می کنند. پرستاران در کنار پزشکان در مورد برنامه های درمانی و معاینات، تجویز داروها و نظارت بر بهبودی بیمار کار میکنند.