سلامت اول

مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

از خواب پریدن نوزادان در شب؛ علت از خواب پریدن با ترس نوزاد

از خواب پریدن نوزادان در شب؛ علت از خواب پریدن با ترس نوزاد

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

خواب زمانی آرامش‌بخش است که کودک و نوزادان از طریق آن برای آمادگی روز آینده استراحت کرده و انرژی کافی داشته باشد. با این وجود، شرایط جسمانی و روانی ایجاب می‌کند که کودک از خواب بیدار شده و مشغول اعمالی مانند گریه کردن شود. از خواب پریدن نوزاد می‌تواند دلایلی مانند کابوس دیدن را داشته باشد. برای فهمیدن علت از خواب پریدن و روش‌های جلوگیری از آن برای پرستاری کودک، این مطلب را هرگز از دست ندهید.

دلایل از خواب پریدن نوزاد و کودک

بسیار معمول است که خواب فرد یا کودک دچار مشکلاتی شود، این مسئله حتی در مورد خوش خواب ترین کودکان نیز صدق می کند و دانستن این نکته برای والدین ضروری است. این می تواند بدین معنی باشد که فرد یا به سختی به خواب می رود و یا این که به طور ناگهانی شبها از خواب بیرون آید. کودک شما می تواند دچار وحشت شبانه یا ترور شبانه شود، که چیزی مانند خوابگردی یا همان راه رفتن شخص در هنگام خواب است، اما با این تفاوت که در ترور شبانه در کودک ترس بیشتری القا می‌شود. ترور های شبانه معمولا مرتبط با کم خوابی هستند.

هنگامی که کودک شما وحشت زده از خواب می پرد به سراغ او رفته، اما دقت داشته باشید که با او صحبت نکنید و یا حتی سعی به آرام کردن او نکنید. کودک شما در برابر تلاش شما برای آرام کردنش مقاومت نشان می دهد و گیج و سردرگم می شود. تلاش شما در جهت آرام کردن کودک موجب گسترش و تشدید این وحشت ناشی از خواب او میشود، حتی استفاده از نام کودک نیز می تواند حال او را بدتر کند. کودک در این حین ممکن است فکر کند که شما قصد حمله ور شدن و آسیب رساندن به او را دارید. به جای این ها می بایست بگذارید تا ترور شبانه سیر طبیعی خود را طی کند و کنار او بماند تا مطمئن شود کودک به خودش آسیب نرساند.

دلایل از خواب پریدن کودک و نوزاد

عزیز کوچولوی شما ممکن است صرفا خواب بد ببیند. تخیلات کودک شما در حال رشد است و این تخیلات به دنیای خواب هم وارد می شود. هنگامی که کودک پس از دیدن کابوس از خواب بیدار می شود، پرستار کودک می بایست به پیش او برود ، به او قوت قلب بدهد و او را آرام کند. تنها با کمی نوازش حال او خوب می شود. در صورت درخواست کودک، در کنار او بمانید تا دوباره به خواب برود. اگر کودک نمی خواهد در مورد خواب خود صحبت کند نگران نباشید، چون معمولا خواب ها در مورد موضوعات معنی داری نیستند و صرفا برای کودک ترسناک به نظر می رسند.

از خواب پریدن کودک

بیشتر نوزادان به این خاطر شب‌ها گریه می‌کنند که از مرحله عمیق خواب به مرحله سبک می‌رسند. البته این دلایل برای کودکان بزرگ‌تر تفاوت‌هایی دارد. آن‌ها این موضوع که انتقال از لایه‌های عمیق به سبک بعضا امری طبیعی است را درک کرده و مشکل زیادی از این بابت ندارند. آن‌ها به جای گریه کردن در این نوع از بی‌‌خوابی ممکن است بدخلق و عصبانی شوند. عوامل گوناگونی در از خواب پریدن کودک نقش دارند که در ادامه مقاله با هر کدام آشنا خواهید شد.

پریدن از خواب به علت تکان‌های طبیعی

برخی تکان خوردن‌‌ها و از خواب بیدار شدن‌‌ها هیچ مشکلی نداشته و از دید کارشناسان طبیعی هستند. این حرکات شبانه در کودکان که به نام میوکلونوس هم شناخته می‌شود، احتمالا با رشد آن‌ها ارتباط دارد. مطالعات نشان می‌دهد انقباض در خواب موجب تقویت رشد حسی و حرکتی نوزادان می‌شود.

افت قند خون دلیل از خواب پریدن کودک

اگر کودک شما به هیپوگلیسمی یا قند خون پایین دچار باشد، از راه‌های مختلفی می‌توانید از همان ابتدا آن را تشخیص دهید. علت از خواب پریدن نوزاد هم می‌تواند همین باشد. اگر سطح قند خون کاهش پیدا کند، باعث لرزش ناگهانی نوزاد می‌شود. این لرزش براساس میزان افت قند خون در بدن هر نوزاد کم یا زیاد است و پزشک نیز نظر خود را براساس درجه آن ارائه می‌دهد. مصرف مکمل‌های مناسب تجویز شده از سوی پزشک می‌تواند افت قند خون در زمان خواب را به سرعت درمان کند. در نتیجه، کودک بدون هیاهو و به آرامی به خواب فرو خواهد رفت. 

پریدن نوزاد از خواب به علت عفونت گوش

از خواب بیدار شدن نوزاد ممکن است به خاطر عفونت گوش باشد. طبیعتا فشار روی گوش در زمان خواب بیشتر شده و اگر کودک شما به عفونت گوش هم مبتلا باشد، درد زیادی را به صورت ناگهانی تحمل خواهد کرد. اگر فرزند شما بیش از اندازه گوش‌های خود را لمس می‌کند و در کنار آن برای دفعات زیادی از خواب می‌پرد، حتما به پزشک برای معاینه گوش مراجعه نمایید. کمک گرفتن از شرکت پرستاری و رعایت نکات ذکر شده توسط پرستار در بهبود این نقش مهمی ایفا می‌کند.

پریدن نوزاد از خواب به علت عفونت گوش

پریدن کودک از خواب به علت دندان در آوردن

از سنین سه ماهگی تا یک سالگی باید منتظر دندان در آوردن کودک خود باشید. احتمالا می‌دانید که این موضوع با درد نسبتا زیادی همراه است و باید در این چند ماه برای همدردی در کنار فرزند خود باشید تا از درد او کاسته شود. گاهی اوقات کودک از درد زیاد دندان در آوردن ممکن است از خواب بیدار شود. تا جای ممکن با پزشکی متخصص مشورت کرده تا از مسکن‌های مخصوص اطفال استفاده نمایید. این مسکن‌ها تاثیر زیادی روی کاهش درد در این بازه زمانی خواهد داشت. البته از مصرف خودسرانه آن باید خودداری کرد.

هوای نامطبوع؛ علت پرش کودک از خواب

بدن نوزادان قدرت لازم را مانند بزرگسالان نداشته و واکنش سریعی نسبت به گرما یا سرما از خود نشان می‌دهد. این واکنش اکثرا با گریه همراه است و می‌تواند علت از خواب پریدن کودک باشد. والدین زیادی برای سرما نخوردن فرزندشان، اتاق را حسابی گرم می‌کنند و همین باعث عرق کردن نوزاد و بیدار شدن از خواب می‌شود. هر کودک براساس شرایط بدنی خود می‌تواند در دمایی خاص خواب خوبی را هم تجربه کند و باید آن دما را برای فرزند خود بیابید.

کافئین شیر مادر؛ علت پرش کودک در خواب

اگر به نوزاد خود شیر می‌‎دهید و خودتان نوشیدنی‌های کافئین‌دار زیادی مصرف می‌کنید، باید بدانید کافئین مصرفی به سرعت وارد شیر مادر می‌شود. این موضوع می‌تواند روی عملکرد زندگی و به ویژه از خواب پریدن نوزاد نقش دارد. البته مقدار کم کافئین در شیر مادر معمولا مشکل‌ساز نیست، اما وجود بیش از اندازه آن کودک را با مشکلاتی مانند سخت خوابیدن، انقباض و لرزش مواجه می‌کند.

گرسنگی علت اصلی از خواب پریدن نوزادان

کارشناسان گرسنگی را اصلی‌ترین علت از خواب پریدن نوزاد می‌دانند که در بسیاری از روزها اتفاق می‌افتد. تقریبا 3 یا 4 ساعت بعد از شیر خوردن، احساس گرسنگی شدیدی در نوزاد ایجاد شده و به تغذیه نیاز پیدا می‌کنند. بیداری یا خواب نوزاد تفاوتی نداشته و اگر خواب باشند، ممکن است به صورت ناگهای بیدار شوند. برای رفع این مشکل و سیر بودن نوزاد در زمان خواب، بهترین راهکار این است که برنامه‌ای منظم برای شیر دادن نوزاد به وجود آورده و طبق آن عمل کنید.

از خواب پریدن نوزادان به علت گرسنگی و افت قند خون

به نقل از islagrace.ca :

حتی پس از یک سالگی، نوزادان ممکن است هنوز از خواب بیدار شوند تا یک یا دو بار غذا بخورند و این کاملا طبیعی است. هر دوتایی مادر و نوزاد بسیار منحصر به فرد و بسیار متفاوت است. برخی از نوزادان واقعاً در 6، 8 یا حتی 12 ماهگی و بعد از آن به تغذیه شبانه نیاز دارند.

همانطور که نوزادان یاد می‌گیرند و رشد می‌کنند، ممکن است به دلیل عدم دریافت شیر ​​کافی در طول شب، در طول شب به غذای بیشتری نیاز داشته باشند. اگر کودک شما در طول روز حواسش پرت است و به همین دلیل شیر کمتری مصرف می کند، پس منصفانه است که انتظار داشته باشید ممکن است بخواهد این مشکل را در طول شب جبران کند. اگر این چیزی است که با آن دست و پنجه نرم می کنید، ممکن است لازم باشد در طول روز در یک اتاق تاریک، آرام و ساکت پرستاری کنید.

حال، اگر کودک شما می خواهد هر 1 تا 2 ساعت یکبار، در تمام طول شب، غذا بخورد و 8 شیر مورد نیاز خود را در طول روز دریافت می کند، این می تواند علامت قرمزی برای برخی از مسائل مربوط به شیردهی باشد (اگر شما شیر می دهید). . اگر نگران مقداری هستید که کودکتان در طول شب از خواب بیدار می شود، مهم است که به دنبال پشتیبانی یک IBCLC باشید تا هر گونه مشکل در عملکرد زبان را رد کنید.

از خواب پریدن نوزاد به دلیل سرماخوردگی

آلرژی و سرماخوردگی یکی از دلایلی است که نمی‌گذارد نوزاد خواب راحتی داشته باشد. معمولا این اتفاق خود را با خرخر کردن در زمان خواب نشان می‌دهد که این می‌تواند علامت سرماخوردگی یا آلرژی باشد. این ممکن است به خاطر بسته شدن مجرای تنفسی کودک هم باشد. بعد از مشاهده آن، سریعا باید نزد پزشک و متخصص اطفال بروید تا در تشخیص و درمان هر چه بهتر به شما کمک کند.

از خواب پریدن کودک با گریه

در تمام موارد گفته شده، نوزاد ممکن است با گریه از خواب بیدار شود که برخی از آن‌ها طبیعی به نظر می‌رسند. اگر انقباض کودک بعد از بیدار شدنش متوقف شود، احتمالا بی‌ضرر خواهد بود. اگر کودک هنگام بیداری حرکات انقباض را تجربه می‌کند، شاید مشکلی مانند اسپاسم نوزادی داشته باشد که بعضی نوزادان از سنین 2 تا 12 ماهگی با آن روبرو هستند. نوع دیگری از تشنج ناشی از تب نیز در نوزادان رایج بوده که با افزایش سریع دما رخ می‌دهد.

از خواب پریدن کودک با گریه

برای این که کودک خواب خوبی داشته و به همین راحتی از خواب نپرد، بهتر است قبل از خواب او را در آغوش گرفته و تا زمان خواب عمیق او را از این آغوش جدا نکنید. این یعنی باید جدا کردن اتاق خواب کودک را به زمان دیگری موکول کنید. همچنین برنامه‌ای منظم برای نوزاد ایجاد کنید که خواب یا شیر دادن به او طبق همین برنامه باشد. برای سایر مشکلات گفته شده حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

علت از خواب پریدن نوزادان

بسیار معمول است که خواب فرد یا کودک دچار مشکلاتی شود، این مسئله حتی در مورد خوش خواب ترین کودکان نیز صدق می کند و دانستن این نکته برای والدین ضروری است. این می تواند بدین معنی باشد که فرد یا به سختی به خواب می رود و یا این که به طور ناگهانی شبها از خواب بیرون آید. کودک شما می تواند دچار وحشت شبانه یا ترور شبانه شود، که چیزی مانند خوابگردی یا همان راه رفتن شخص در هنگام خواب است، اما با این تفاوت که در ترور شبانه در کودک ترس بیشتری القا می‌شود.  ترور های شبانه معمولا مرتبط با کم خوابی هستند.

هنگامی که کودک شما وحشت زده از خواب می پرد به سراغ او رفته، اما دقت داشته باشید که با او صحبت نکنید ویا حتی سعی به آرام کردن او نکنید. کودک شما در برابر تلاش شما برای آرام کردنش مقاومت نشان می دهد و گیج و سردرگم می شود. تلاش شما در جهت آرام کردن کودک موجب گسترش و تشدید این وحشت ناشی از خواب او میشود، حتی استفاده از نام کودک نیز می تواند حال او را بدتر کند. کودک ممکن است فکر کند که شما قصد حمله ور شدن و آسیب رساندن به او را دارید. به جای این ها می بایست بگذارید تا ترور شبانه سیر طبیعی خود را طی کند و کنار او بماند تا مطمئن شود کودک به خودش آسیب نرساند.

علت از خواب پریدن نوزادان

عزیز کوچولوی شما ممکن است صرفا خواب بد ببیند. تخیلات کودک شما در حال رشد است و این تخیلات به دنیای خواب هم وارد می شود. هنگامی که کودک پس از دیدن کابوس از خواب بیدار می شود، می بایست به پیش او بروید، به او قوت قلب بدهد و او را آرام کند. تنها با کمی نوازش حال او خوب می شود. در صورت درخواست کودک، در کنار او بمانید تا دوباره به خواب برود. اگر کودک نمی خواهد در مورد خواب خود صحبت کند نگران نباشید، چون معمولا خواب ها در مورد موضوعات معنی داری نیستند و صرفا برای کودک ترسناک به نظر می رسند.

فراموش نکنید از خواب پریدن کودک در بسیاری از مواقع کاملا طبیعی است و نباید نگران آن باشید. این دلایل می‌تواند گرسنگی، گرما، تعویض پوشک و عوامل دیگر باشد. با مشاهده دفعات زیاد بیدار شدن نسبت به نوزادهای دیگر و همچنین برخی علائم مانند درد گوش‌ها حتما او را به نزد متخصص اطفال ببرید تا مشکل به سادگی برطرف شود. در این مطلب نیز به چند نمونه از دلایل از خواب پریدن نوزاد اشاره شد که امیدواریم از آن‌ها برای خواب راحت‌تر و عمیق‌تر فرزند خود استفاده کرده باشید.


سوالات متداول 

1. دلایل از خواب پریدن کودک و نوزاد کدامند؟

از مهم‌ترین دلایل از خواب پریدن در کودکان می‌توان به پریدن از خواب به علت تکان‌های طبیعی، دندان درآوردن و افت قند خون اشاره کرد. در نوزادان نیز دلایلی چون کافئین بالای شیر مادر، سرماخوردگی، گریه، عفونت گوش و گرسنگی را می‌توان نام برد.

2. آیا ترک دارو باعث از خواب پریدن نوزاد می‌شود؟

نوزادانی که از افراد مبتلا به اختلالات مصرف مواد یا داروهای آرامش‌بخش به دنیا می‌آیند، احتمالا در روزها یا هفته‌های نخست تولد با این مشکل مواجه شوند.

3. سدیم چه نقشی در خواب نوزاد دارد؟

سدیم پایین یا همان هیپوناترمی می‌تواند افزایش فعالیت عضلانی را دربرداشته و تغیراتی در خواب نوزاد ایجاد کند.

4. آیا از خواب پریدن نوزاد بعد از واکسن طبیعی است؟

با توجه به درد نوزاد و بچه پریدن از خواب بعد از تزریق واکسن طبیعی بوده و در صورت مداوم بودن می بایست به پزشک مراجعه نمایید.

5. از خواب پریدن نوزاد نشانه چیست؟

خواب دیدن، گرما و دل درد می توانند چند مورد از دلایل از خواب پریدن نوزادان و کودکان باشد.

6. چرا کودک با گریه از خواب می پرد؟ 

از خواب پریدن بچه با گریه می تواند نشانه دیدن خواب توسط فرزند باشد.

Picture of Meysam Ganji
Meysam Ganji
اینجانب میثم گنجی کار پرستاری و مراقبت از بیمار و سالمند را به طور حرفه ای دنبال می کنم و همواره به ارائه خدمات با کیفیت و متناسب با نیاز هر فرد معتقد هستم. در طی این سال ها، با شرکت در کلاس ها و برگذاری دوره ها و کارگاه های آموزشی متعدد در این زمینه مهارت ها و تجربیات ارزشمندی کسب کرده ام که سعی دارم در اینجا با شما عزیزان اشتراک بذارم.
پرستاری در منزل سلامت اول
درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول
سایر مطالب مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.