جدا کردن اتاق کودک move child to a separate room قسمتی از مراحل تربیت و تکامل کودک است که سبب افزایش احساس استقلال در کودک می شود.
زمانی که والدین برای اولین بار نوزاد خود را به خانه می آورند ، معمولا همراه نوزاد در یک اتاق می خوابند . داشتن اتاق خواب مشترک ، مراقبت ، تعویض پوشک و آرامش کودک را در شب فراهم می کند. اما در برخی موارد ، بسیاری از خانواده ها تصمیم می گیرند که کودک خود را به اتاق جداگانه منتقل کنند .این کار به این دلیل است که آنها می خواهند فرزندشان به طور مستقل بخوابد ، یا اینکه کمبود خواب باعث خستگی آنها می شود.
بهترین زمان برای جدا کردن اتاق کودک
زمان جدا کردن اتاق کودک به سن و شرایط والدین بستگی دارد . بهترین سن برای جدا کردن اتاق کودک 12 تا 18 ماهگی است و بهتر است قبل از این سن کودک در کنار والدین بخوابد . نوزادان باید حداقل در شش ماه اول زندگی ، در اتاق والدین خود بخوابند ، ولی نه در یک تختخواب این کار برای كاهش خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد تا 50 درصد موثر است.
اینکه چرا داشتن اتاق مشترک به طور چشمگیری احتمال بروزاین خطر را کاهش می دهد هنوز مشخص نیست ، اما تصور می شود وجود افراد دیگر در اتاق باعث می شود کودک سبک تر بخوابد ، و منجر به کاهش خطر می شود. نگهداری کودک در دسترس مادر نیز باعث سهولت در شیردهی می شود ، که این امر همچنین خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را تا 70 درصد کاهش می دهد .
نگهداری کودک در اتاق خواب در 12 ماه اول می تواند به تقویت رابطه والدین و کودک کمک کند.
رابطه والدین و کودک به میزان قابل توجهی تقویت می شود. کودک یاد می گیرد وقتی با زندگی خارج از رحم سازگار می شود ، می تواند روی وجود شما حساب کند و صدای تنفس شما باعث آرامش او می شود.

نکاتی که به پذیرش آسان جدا کردن اتاق کودک از والدینشان کمک میکند :
کودک خود را با انجام برنامه معمول قبل از خواب و با تشویق او به بازی ، چرت زدن و داستان خواندن ، با اتاق خواب جدید آشنا کنید. تغییرات را به صورت تدریجی انجام دهید. به عنوان مثال اگر کودک شما در یک تخت قابل حمل در اتاق شما می خوابد ، به جای اینکه بلافاصله در تختخواب جدید بخوابد ، از او بخواهید که درهمان تخت اما در اتاق جدید بخوابد.
آرامش خاطر کودک مهم است.
همه چیز را یک باره تغییر ندهید . اگر کودک شما در تختخواب قابل حمل اتاق شما خوابیده بود ، آن را به اتاق جدید منتقل کنید و ابتدا بخواهید در آنجا بخوابد. بسته به اینکه کودک شما چگونه رفتار کند ممکن است این کار چند روز تا چند ماه طول بکشد. یا اگر در اتاق شما فضای جدیدی برای تختخواب جدید وجود دارد ، قبل از انتقال آن به اتاق خواب جدید ، کودک خود را مجبور کنید یک تا چند روز در آن بخوابد. یا می توانید چند شب اول را با او در اتاق جدید بخوابید .
اتاق جدید را روی دمای مناسب ، بین 68 تا 72 درجه فارنهایت تنظیم کنید.
اگر محله شما پر سر و صدا است ، یک دستگاه یا برنامه صدای سفید می تواند به کم شدن صدا کمک کند ، اما در مورد احتمال عوارض جانبی و منفی با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. صدای سفید که برای مدت طولانی و با صدای زیاد پخش می شود ،و می تواند خطر نقص شنوایی درکودک را افزایش دهد.
اتاق را تاریک کنید
برای مثال با کشیدن پرده ها ، همچنین داشتن یک چراغ خواب کمک میکند . حیوانات خانگی را از اتاق بیرون نگه دارید ، حیوانات ممکن است با ایجاد صدا یا تلاش برای بازی کردن ، خواب کودک شما را مختل کنند و اگر به داخل تخت پرش کنند ، خطرناک است.
بیشتر بخوانید: زمان خواب کودک، پرستار کودک چه فعالیت های می تواند داشته باشد؟
داشتن روال :
داشتن یک روال معمول برای خواب و پایبند بودن به آن برای جدا کردن اتاق کودک ضروری است.برای مثال برای تعویض پوشک به داخل اتاق بروید ، چراغ ها را کم نور کنید و یک داستان بخوانید ، سپس چراغ ها را خاموش کرده و در حالی که کودک را تا حدی خواب آلوده می کنید ، لالایی بخوانید. سرانجام ، کودک را به آرامی و با لبخند وارد تخت کنید و از اتاق خارج شوید.
استرس والدین :
اگر شما در مورد کوچولوی خود که به تنهایی می خوابد آزرده شده اید ، خوب است که چند شب اول در اتاق کودک بمانید. اما سعی کنید در مورد وضعیت کودک استرس نداشته باشید انتقال کودک به اتاق خودش اغلب برای والدین دشوارتر از کودک است . اگر سعی می کنید و به خوبی پیش نمی رود ، اشکالی ندارد که کودک را به اتاق خود برگردانید وبعد از یک ماه دوباره سعی کنید .
صبور باشید :
دلسرد نشوید، فقط به این دلیل که در شش ماه به آن نرسیدید ، به این معنی نیست که در هفت ماه به آن دست نخواهید یافت . وقتی صحبت از انتقال کودک به اتاق خودش می شود ، به یاد داشته باشید که او بسیار مقاوم است. حتی اگر چند شب سخت داشته باشید ، اگر این فرصت را به او بدهی ، کودک یاد می گیرد فضای خواب جدید خود را دوست داشته باشد.
اثرات جدا کردن اتاق کودک
مهم ترین و مفید ترین اثر این کار ایجاد استقلال در کودک است .
اما اگر در زمان مناسب صورت نگیرد باعث بی اعتمادی کودک به والدین و ناراحتی های روحی و روانی در کودک می شود .

جدا کردن اتاق کودک و آمادگی روحی کودک
والدین باید برای کودک خود دلیل جدا کردن اتاق خواب را توضیح دهند و به کودکشان اجازه دهند تا تخت ، ملافه و اشیای انتقالی را که می تواند به آنها برای آسان تر شدن این کار کمک کند ، انتخاب کنند. سپس ، آموزش خوابیدن را شروع کنید . این روند باید آهسته صورت بگیرد و به منظور حفظ اعتماد بچه ها به والدین خود باشد.
شب اول جدا کردن اتاق کودک ، والدین باید پس از انجام مراسم معمول قبل از خواب ، با کودک خود روی تخت بنشینند و تا زمان خواب کودک در آنجا بمانند. حتی با حضور آرامش بخش پدر و مادر ، شب اول ممکن است نا آرام باشد. بعد از اینکه آنها به خواب رفتند ، والدین می توانند آنجا را ترک کنند. هنگامی که کودک به این کار عادت کرد ، والدین باید دورتر شوند .
تکنیک محو شدن حضور والدین :
اگر کودک شما به شرایط جدید عادت نکرد ، این راهکارها را امتحان کنید. بعضی از بچه ها بلافاصله در اتاق جدید خوب می خوابند. اما اگر در سازگاری مشکل دارند ، چند روش تدریجی را امتحان کنید. آنها را همراهی کنید. چند شب با فرزند خود در اتاق جدید بخوابید.
همچنین می توانید تکنیکی به نام “محو شدن حضور والدین” را امتحان کنید ، جایی که در طی چند شب اول ، در حالی که کودک شما به خواب می رود ، کنار تخت کودک نشسته اید. بعد برای چند شب آینده ، بین تخت ودر نشسته اید ، سپس کنار در ، سپس خارج از درب می نشینید.
مشکلی نیست که برای جدا کردن اتاق کودک مدتی در اتاق کودک بخوابید. اگر راحت تر هستید که در اتاق کودک بمانید بهتر است آنها را در تخت خود بخوابانید ، و شما نیز می توانید بعد از گذاشتن کودک در تخت روی زمین اتاق آنها بخوابید. بسیاری از مادران راحت هستند که چند شب این کار را انجام دهند و سپس با استفاده از مانیتور کودک خود را چک کنند .
پیشرفت را بعد از یک هفته ارزیابی کنید. ، اگر کودک شما هنوز مرتبا گریه می کند و خواب خواهر و برادر را مختل می کند ، بازگشت به اتاق مشترک منطقی است. سپس یکی دو ماه دیگر دوباره امتحان کنید.
بیشتر بخوانید: با چه روش هایی انضباط شخصی را به کودکان در سنین مختلف آموزش دهیم؟
مرکز پرستاری سلامت اول با کادری متخصص و مجرب در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری کودک در منزل آمادگی دارد همچون گذشته درخدمت همشهریان گرامی بوده و در ازتقای سلامت جامعه حضوری فعالانه داشته باشد. خدمات این مرکز شامل پرستار سالمند ، پرستار کودک و پرستار بیمار به صورت شبانه روزی ارائه می گردد. کافی است تا با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نمایید تا در اسرع وقت مجرب ترین نیروها برای خدمت رسانی اعزام گردند .