کاهش وزن کودک

کاهش وزن کودک و روش های ایجاد تغذیه سالم توسط مراقب کودک

کاهش وزن کودک برای حفظ سلامتی کودک و در پیش گرفتن رژیم غذایی سالم باید با احتیاط و زیر نظر متخصصین تغذیه کودکان توسط مراقب و پرستار کودک لحاظ گردد. غالباً ، آنچه برای بزرگسالان مفید است ممکن است برای بچه ها خوب نباشد.  توجه داشته باشیم : ” کودکان نیازهای غذایی خاص خود را برای رشد و حفظ سلامتی دارند.”

شاید بپرسید بهترین راه برای کاهش وزن کودک چیست ؟ با پزشک متخصص اطفال کودک مشورت کنید تا مطمئن شوید که کودک به طور ایمن لاغر می شود. همچنین می توانید در مورد این مراحل ساده برای کمک به فرزندتان  و کل خانواده به در پیش گرفتن یک زندگی سالم تر فکر کنید.

کاهش وزن کودک

وزن ایده آل کودک خود را پیدا کنید

کودکان نباید اضافه وزن داشته باشند. از آنجا که آنها هنوز در حال رشد هستند ، لازم است وزن خود را حفظ کرده یا دچار اضافه وزن نشوند. نوجوانان ممکن است در هفته نیمی از وزن خود را از دست بدهند. متخصص کودک می تواند شما را راهنمایی کند که باید  چه هدفی را دنبال کنید تا کودک به وزن ایده آل خود برسد.

در برابر رژیم ها و مکمل ها بدون نظر پزشک مقاومت کنید

اولین انگیزه شما باید این باشد که کودک خود را با برنامه غذایی آشنا کنید. برای کاهش وزن کودک متخصص اطفال توصیه میکند تا از استفاده از رژیم های غذایی کاهش کالری برای کودک اجتناب کنید زیرا این امکان وجود دارد که کودک مواد مغذی و کالری مورد نیاز برای رشد را دریافت نکند؛ به علاوه، بسیاری از رژیم های غذایی ممکن است برای کودک “بد” و یا نامناسب باشد. محدودیت ها می توانند باعث تغییر در تغذیه کودک شود. داروهای کاهش وزن یا مکمل ها نیز ایده خوبی نیستند (به جز زمانی که پزشک کودک آنها را تجویز کند)در مورد چگونگی تأثیر این قرص ها بر کودکان ، تحقیقات کم یا ناچیزی وجود دارد ، بنابراین ممکن است سلامت کودکان در معرض خطر باشد.

کاهش وزن کودک

پیشنهاد مطالعه: استخدام پرستار کودک مجرب

خانواده با کودک خود همگام باشند

به جای اینکه فرزندتان را مجبورکنید تنهایی رژیم غذایی خود را تغییر دهد،با تمام اعضای خانواده در مورد چگونگی ایجاد تغییرات سالم در رزیم غذایی صحبت کنید. خوب است بدانید بچه ها عادات خود را از والدین خود می آموزند! در یک تحقیق مشخص شد که کودکان هنگام لاغر شدن والدینشان، خیلی بیشتر از آنها وزن کم می کنند!

به تدریج و با حوصله شروع کنید

سعی نکنید تنها یک بار رژیم غذایی خانواده خود را تغییر دهید. بلکه برای کاهش وزن کودک باید سعی کنید چند بار تغییراتی در روش تغذیه ای خانواده ایجاد کنید. برنامه های کوچک و قابل کنترل به احتمال زیاد برای طولانی مدت دوام خواهند داشت.

هر هفته با یک یا دو مورد از این عادت ها شروع کنید

  • نوشیدنی های مضر کودک مانند شیر پرچرب و نوشابه را با آب، شیر کم چرب یا شیر بدون چربی جایگزین کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که کودک شما صبحانه سالم می خورد. یک وعده غذایی صبحانه سالم با غلات سبوس دار یا پروتئین، مانند نان گندم سبوس دار با کره بادام زمینی، به او کمک می کند که احساس سیری داشته باشد تا در ادامه ی روز دچار پرخوری نشود.
  • سعی کنید بیشتر از یک بار در هفته در رستوران ها یا فست فودی ها غذا میل نکنید.
  • میوه، سبزیجات و سایر میان وعده های سالم را بیشتر و میزان کمتری چیپس، کلوچه و آب نبات خریداری کنید. اگر این خوراکی های پر کالری در خانه تان موجود نباشد کودک نیز دسترسی به آنها نخواهد داشت و در نتیجه،در وزن ایده آل خود می مانند. به فرزندان خود کمک کنید که آنها را در حد اعتدال رعایت کنند.

پیشنهاد مطالعه: 7 سوال راجع به مراقبت از کودک در هفته ی اول تولّد

به اندازه غذای کودک خود توجه کنید

اگر در بشقاب و لیوان های بزرگ خوردن را بیشتر دوست دارند، بنابراین ممکن است بخواهید سفره خود را کم رنگ کنید(یک سفره ی ساده بیندازید)

با هم وعده های غذایی بخورید

وقتی به عنوان یک خانواده با هم غذا بخورید (نه جلوی تلویزیون)، عادات سالم تر را رعایت می کنید. یک مطالعه نشان داد کودکانی که سه وعده یا بیشتردر هفته غذای خود را با خانواده می خورند،20% از خوردن غذاهای ناسالم پرهیز می کنند و 12% کمتر اضافه وزن دارند.

در شروع هر هفته، برای چند وعده صبحانه خانوادگی، ناهار یا شام برنامه ریزی کنید

در صورت امکان، تمام اعضای خانواده را در برنامه ریزی و پخت و پز برای وعده های غذایی درگیر کنید.

سعی کنید به کودکان میوه و سبزیجات زیادی بدهید

  • میوه و سبزیجات کالری کمتری دارند و کودکان روزانه به مقدار 2 تا 3 عدد میوه احتیاج دارند با استفاده از این راهکارها خلاقیت به خرج دهید.
  • از فرزندتان بخواهید مواد غذایی مورد علاقه خود را در فروشگاه مواد غذایی انتخاب کند.
  • یک اسموتی میوه تازه را برای صبحانه یا میان وعده انتخاب کنید.

کاهش وزن کودک

در هر وعده غذایی یا میان وعده ای یک میوه یا سبزیجات میل کنید
  • غلات، حبوبات و ساندویچ را به همراه سالاد میل کنید و در این بین وعده های غذایی را با سبزیجات سرو کنید.
  • از غذاهای سبزیجاتی به جای گوشت در غذاهای مناسب کودک مانند فلفل قرمز ، لازانیا و اسپاگتی استفاده کنید.
فعالیت بدنی را در برنامه کودک قرار دهید
  • کارشناسان می گویند بچه ها باید هر روز 60 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشند . اگر فرزند شما در حال حاضر فعال نیست  برای کمک به کاهش وزن کودک، می توانید به آنها کمک کنید تا در رسیدن به این هدف کار کنند.
  • ورزش را برای به صورت خانوادگی انجام دهید. با هم به پیاده روی بروید یا دوچرخه سواری کنید.
  • به کودک خود کمک کنید تا فعالیتی را که از آن لذت می برد پیدا کند ، مثلا: فوتبال ، شنا ، رقصیدن و … .
  • او را تشویق کنید که به جای تماشای تلویزیون یا بازی با رایانه ، وقت خود را با ورزش،مطالعه یا رفتن به بیرون بگذراند .
  • اگر این روش ها را امتحان کردید اما فرزند شما بعد از چند ماه هنوز دچار کاهش وزن نشد ، لازم است با یک متخصص بهداشت و درمان که متخصص کاهش وزن کودک است صحبت کنید

پیشنهاد مطالعه: نکاتی برای مراقبت و پرستاری از یک کودک معلول

 

 

4.3/5 - (6 امتیاز)
دیدگاه خود را مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس 1527