مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

خشکی چشم در سالمندان | علائم خشکی چشم سالمند

خشکی چشم در سالمندان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

خشکی چشم سالمند از شایع‌ترین بیماری‌های مربوط به دوران کهنسالی است و بسیاری از افراد از آن رنج می‌برند. دلیل خشکی، سندرمی به نام سیکا است که مایعات اطراف قرنیه و ملتحمه در چشم‌ها کمتر شده و به دنبال آن، فرد با علائم ناخوشایند و دردناکی مواجه می‌شود.

احتمال بروز آن در افراد سالمند بیشتر است، اما سایر سنین هم ممکن است آن را در طی زندگی خود تجربه کنند. تغییرات طبیعی در غدد اشکی از دلایل به وجود آمدن خشکی است، آن هم با توجه به این که تولید اشک با افزایش سن کمتر شده و فرد دچار احساس خشکی، سوزش و ترشح اشک ناکافی می‌شود. ضمنا تغییرات در ساختار چشم می‌تواند سبب تبخیر سریع‌تر اشک و افزایش خشکی شود و فرد شاید به پرستار سالمند نیاز پیدا کند.

به‌خصوص در افراد سالمند این علائم شدت بیشتری می‌یابد. یکی از علل خشکی چشم در سالمندان تغییرات طبیعی در غدد اشکی است. با افزایش سن، تولید اشک کاهش می‌یابد و این ممکن است باعث ایجاد احساس خشکی، سوزش، و ترشح اشک ناکافی شود. همچنین، تغییرات در ساختار چشم می‌تواند باعث تبخیر سریع‌تر اشک و افزایش خشکی چشم شود. سلامت اول شرکت خدمات پرستاری فعالی محسوب می شود که به تمام افراد با مشکلاتی عمومی مانند خشکی چشم و از این قبیل مشکلات خدمت رسانی می‌کند.

خشکی چشم چیست؟

سندروم خشکی چشم (Dry Eye Syndrome) از انواع بیماری‌های مربوط به چشم بوده که بزرگسالان و حتی کودکان ممکن است با آن مواجه شوند. این اختلال زمانی رخ می‌دهد که میزان ترشح اشک به هر دلیلی کاهش یابد، یا اشک موجود در چشم به خاطر شرایط محیط، داروها و بیماری‌های دیگر، سریع‌تر از حالت طبیعی تبخیر شود.

در واقع دلایل زیادی منجر به بروز این بیماری شده که یکی از چشم‌ها یا هر دو را درگیر خشکی و عفونت می‌کند. خوب است بدانید این بیماری براساس عوامل مختلف می‌تواند در هر سنی رخ دهد، اما مطالعات نشان داده مردان سالمند بیشتر از سایر افراد درگیر آن می‌شوند.

 

خشکی چشم سالمند

 

آیا خشکی چشم در سالمند خطرناک است؟

کاربران زیادی دغدغه این را دارند که آیا خطری در بیماری خشکی چشم سالمند وجود دارد یا نه؟ در پاسخ به این سوال باید گفت میزان خطرناک بودن این بیماری به وضعیت سالمند و دلایل بروز آن وابسته است. طبیعتا هر چه چشم‌های بیمار در وضعیت بدتری قرار داشته باشد، این بیماری نیز تاثیر مخرب بیشتری روی او خواهد گذاشت. در مجموع این بیماری را هرگز نباید نادیده گرفت، زیرا شاید منجر به از بین رفتن لایه محافظ چشم شود.

در میان سالمندانی که چنین بیماری دارند، شاید عده کمی برای مراجعه به پزشک و کمک گرفتن از پرستار بیمار اقدام کنند. بیشتر افراد به این مشکل توجه و رسیدگی نمی‌کنند. اما لازم است بدانید که در وضعیت حاد این بیماری، چشم‌‍‌ها به مقدار قابل توجهی مستعد ابتلا به عفونت هستند؛ زیرا دفاع چشم در مقابل پاتوژن‌های به وجود آمده عملکردی ضعیف دارد. اگر چشم در مدتی طولانی و به طور دائمی خشک شود، آسیب زیادی به سطح قرنیه وارد شده و در نتیجه زخم قرنیه را خواهیم داشت. این نوع زخم از دلایل مهم در کاهش بینایی افراد به حساب می‌آید.

اگر چشم در مدت‌زمان طولانی به‌طور دائمی خشک شود، می‌تواند آسیب بزرگی به سطح قرنیه وارد شود و درنتیجه زخمی در سطح قرنیه ایجاد می‌گردد که باعث کاهش بینایی چشم می‌شود. علاوه بر این، در این وضعیت چشم‌ها به میزان قابل‌توجهی مستعد ابتلا به عفونت هستند زیرا دفاع در برابر پاتوژن ها تضعیف می‌شود.

بهترین روش درمان خشکی چشم در سالمندان چیست؟

در بخش‌های قبل درباره اینکه خشکی چشم چیست؟ گفته شد و اشاره شد که خطر ابتلا به عفونت چشم بدون مقادیر کافی اشک افزایش می‌یابد. پس در صورت بروز این بیماری باید به دنبال بهبود آن بود. با مراجعه به پزشک، چند راهکار به شما پیشنهاد می‌شود و برخی از آن‌ها نیازمند هزینه و برخی دیگر در خانه انجام‌پذیر است. برای درمان قطعی خشکی، راهکارهای مختلفی را می‌توان در نظر گرفت که مهم‌ترین‌ها عبارتند از:

1- اشک مصنوعی

اشک مصنوعی باعث افزایش رطوبت چشم شده و یکی از بهترین راهکارها برای مقابله و درمان خشکی چشم است. این اشک برای بسیاری از افراد بسیار موثر عمل کرده و تشخیص استفاده از آن به عهده پزشک خواهد بود.

2- پلاگ‌های اشکی

در کنار اشک مصنوعی، پلاگ‌های اشکی هم از داروخانه‌های معتبر سراسر کشور قابل تهیه هستند. این محصولات با تشخیص پزشک به صورت دائمی یا موقت در منفذ مجرای اشکی قرار داده شده تا درصد زیادی از مشکلات چشمی بیمار برطرف شود. خبر خوب این که استفاده از پلاگ‌های اشکی بدون درد است. منافذ خروجی اشک در گوشه‌های داخلی پلک‌ها که اشک را به درون بینی می‌فرستند، از این طریق بسته می‌شوند.

3- داروهای مرتبط با چشم

داروهای زیادی برای سندرم چشم خشک وجود دارد، اما نباید به صورت خودسرانه برای خرید و استفاده از آن‌ها اقدام کنید. این داروها صرفا باید با تجویز پزشک انجام شود که از تاثیرگذارترین آن‌ها می‌توان داروی ضد التهاب تحت عنوان سیکلوسپورین را نام برد. این دارو سبب افزایش میزان اشک در چشم شده و خطر آسیب به قرنیه را تا حد زیادی کم می‌کند.

اگر علائم خشکی چشم در فرد سالمند بیش از حد باشد، شاید پزشک استفاده از قطره‌های کورتیکواستروئید را برای مدت کوتاهی توصیه کند که آن هم بسته به شرایط عمومی بیمار است. گاهی اوقات مصرف برخی داروها باعث پدید آمدن خشکی می‌شود و پزشک سعی می‌کند نسخه را تغییر داده و از داروهای جایگزین استفاده کند.

4- عمل جراحی

اگر پزشک تشخیص دهد خشکی بسیار شدید شده و روند تشدید آن بسیار سریع است، از عمل جراحی استفاده می‌کند. این معمولا زمانی رخ می‌دهد که هیچ دارو و روش دیگری پاسخگوی نیاز بیمار نباشد. البته نگران عمل‌های جراحی برای رفع خشکی نباشید؛ زیرا پیشرفت فناوری در این روزها سبب اختراع دستگاه‌ها برای انجام این کار شده است. پزشکان طی این عمل برای بستن منافذ خروجی اشک به طور دائم تلاش خواهند کرد.

5- استفاده از دستگاه بخور

اگر دستگاه بخور در منزل دارید، به مرور می‌توانید این بیماری را برطرف کنید. مشکلات زیادی در ماه‌های سرد سال برای بدن انسان به وجود می‌آید و این می‌تواند علت خشکی چشم هم باشد. پس حتما سعی کنید دقایقی از روز را به استفاده از دستگاه بخور اختصاص دهید تا رطوبت منزل یا محل کارتان حفظ شود. از این ترفند هم برای پیشگیری و هم درمان این معضل استفاده می‌شود.

6- شستن پلک و مژه‌ها

شاید باورپذیر نباشد، اما شستن پلک و مژه‌ها تاثیر به سزایی در پیشگیری یا درمان این بیماری دارد. برای این کار می‌توانید از آب گرم در کنار شامپو بچه استفاده کنید تا چشم‌ها دچار سوزش نشود. اگر مواد آرایشی روی صورتتان وجود دارد، نهایت دقتتان را به کار ببرید تا وارد چشمانتان نشود.

7- استراحت دادن به چشم‌ها

یکی از ساده‌ترین راهکارهای موجود برای مقابله با سندرم خشکی چشم سالمند، استراحت دادن به این عضو مهم بدن است. کاهش میزان پلک زدن می‌تواند خشکی را در پی داشته باشد. بنابراین، اگر ساعات زیادی را به استفاده از تلوزیون یا گوشی همراه خود اختصاص می‌دهید، دقایقی را استراحت کرده و بعد دوباره کارتان را از سر بگیرید. استفاده از عینک‌های مخصوص در زمان کار هم راهکار مفید دیگری است.

8- استفاده از پارچه تمیز

یک پارچه یا حوله تمیز را با آب گرم شسته و آب اضافی آن را بگیرید. سپس آن را حدود 10 دقیقه روی پلک‌های بسته خود قرار دهید. این کار را حدود دو مرتبه در روز تکرار کنید تا تاثیر شگفت‌انگیزش را در آینده ببینید. البته مراقب باشید پارچه استفاده شده چندان داغ نباشد، زیرا خطراتی برای پوست و چشم‌های شما دارد.

9- چشمک زدن

چشمک زدن به صورت آگاهانه و منظم می‌تواند باعث تقویت سلامت چشم شده و به باز شدن غدد آن هم کمک کند. این کار را حداقل 5 بار در ساعت تکرار کنید تا گردش خود در ناحیه چشم افزایش یابد.

طبق گفته های سایت NCBI :

خشکی چشم میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شود که عوامل خطرساز برای خشکی چشم به خوبی شناخته شوند. تغییرات آناتومیکی و ناشی از التهاب ناشی از افزایش سن، تمام اجزای واحد عملکردی غده اشکی شامل غده اشکی، ملتحمه، غده میبومین را تحت تاثیر قرار می دهد و سلامت سطح چشم را به خطر می اندازد.

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد التهاب در خشکی چشم نقش دارد. این بررسی، دانش فعلی در مورد پیری و خشکی چشم، شامل درس‌های آموخته‌شده از مدل‌های حیوانی و درمان‌های امیدوارکننده را خلاصه می‌کند

 

علائم خشکی چشم در سالمندان

 

روش مراقبت از خشکی چشم در سالمند

با توصیه‌های زیر می‌توانید علائم خشکی چشم را بهبود بخشید:

  • مقدار زیادی (آب یا چای) بنوشید. به‌این‌ترتیب، چشمان شما نیز از درون مرطوب خواهد شد.
  • اطمینان حاصل کنید که رطوبت هوا در محل زندگی سالمند زیاد است، به عنوان مثال با قرار دادن ظروف روی بخار و استفاده از بخور مرطوب در خانه
  • سعی کنید فشار روی چشمان خود را کاهش دهید. در هنگام کار کردن با کامپیوتر نور آن را کاهش داده و میزان کتاب خواندن و تماشای تلویزیون را کاهش دهید.
  • مصرف منظم برخی داروهای خاص باعث خشکی چشم می‌شود. مسدودکننده بتا برای فشارخون بالا یا آنتی‌هیستامین برای آلرژی، دو نمونه از داروهایی هستند که باعث بروز این مشکل می‌گردند لازم است با پزشک خود صحبت کنید و ممکن است که تغییر یکی از داروهای شما باعث بهتر شدن وضعیت خشکی چشم گردد.
  • سیگار کشیدن را متوقف کرده و از دود سیگار خودداری کنید. اگر سیگار می‌کشید، از پزشک خود برای تهیه یک راهکار ترک سیگار که احتمالاً برای شما مفید است، کمک بگیرید. اگر اطرافیان شما از سیگار استفاده می‌نماید، از افراد سیگاری دوری‌کنید. زیرا دود می‌تواند علائم خشکی چشم را بدتر کند.
  • استفاده از عینک آفتابی یا عینک‌های محافظ دیگر برای سالمند ضروری است. برای جلوگیری وزش باد در چشم‌ها و هوای خشک می‌توان از سپرهای محافظتی خاصی درکناره های عینک استفاده نمود.
  • در برخی از سالمندان، خشکی چشم‌ها با گذشت زمان بهبود می‌یابد، و در برخی دیگر به‌طور دائم نیاز به استفاده از داروها و درمان‌های کمکی نیاز دارند.
  • در حین انجام کارهای طولانی استراحت کنید. اگر مشغول خواندن یا انجام کار دیگری هستید که نیاز به تمرکز چشم‌ها دارد، به‌طور منظم به چشم‌ها استراحت دهید. چند دقیقه چشم خود را ببندید. یا برای چند ثانیه مرتباً چشمک بزنید تا به پخش شدن اشک شما به‌طور مساوی بر روی چشمانتان کمک کند.
  • مرتباً از اشک مصنوعی استفاده کنید. اگر خشکی مزمن دارید، حتی اگر چشمانتان احساس خوبی داشته باشد از این قطره در چشمان خود استفاده نمایید.

همان‌گونه که بیان گردید خشکی چشم در سالمندان به دلایل مختلفی بروز می‌نماید و لازم است اقدامات درمانی و مراقبت از سالمند بیمار، به‌دقت در مورد آنها انجام شود. حضور یک پرستار ماهر در کنار سالمند می‌تواند تضمین‌کننده سلامتی او باشد. همچنین فواید لبخند زدن بر ترشح اشک نیز کمک می‌کند.

علائم خشکی چشم سالمند

علائم خشکی چشم در سالمندان : بیماری خشکی چشم یک مشکل چشمی شایع در افراد سالمند است که ممکن است تأثیرات جدی بر روی کیفیت زندگی آنان داشته باشد. این مشکل معمولاً با عوامل مختلفی مانند رشد سنی، داروهای مصرفی، و شرایط زیستی مرتبط است. علائم و نشانه‌هایی که معمولاً هر دو چشم را تحت تأثیر قرار می‌دهد شامل موارد زیر است:

  • احساس سوزش، درد یا خراش در چشمان
  • جمع شدن مخاط داخل یا اطراف چشم
  • حساسیت به نور
  • قرمزی چشم
  • احساس وجود جسم خارجی در چشم
  • مشکل در استفاده از لنزهای تماسی
  • مشکل در رانندگی در شب
  • چشمان اشک آلود و آبدار، که واکنش بدن به تحریکات خشکی چشم است
  • تاری دید یا خستگی چشم

در کل، بیماری خشکی چشم در سالمندان مشکلی جدی است که نیاز به مدیریت دقیق دارد تا کیفیت زندگی افراد را بهبود بخشد و از تأثیرات مخرب آن جلوگیری شود.

دو دلیل اصلی خشکی چشم در سالمندان

در چشم‌هایی که در سلامت کامل هستند، ترکیبات خاص اشکی وجود دارند که به‌صورت مداوم چشم‌ها را مرطوب نگه می‌دارند. پایین‌ترین لایه مخاط چشم مستقیماً روی قرنیه و ملتحمه قرار می‌گیرد و تضمین کننده مرطوب ماندن این قسمت از چشم می‌باشد.

  1. لایه میانی، مایعی است که حاوی مواد مغذی و آنتی‌ژن می‌باشد. بنابراین به دلیل وجود این لایه، قرنیه تغذیه‌شده و چشم از میکروب‌ها محافظت می‌شود.
  2. لایه فوقانی، به‌اصطلاح لایه لیپیدی است که حاوی نوعی روغن است و مانع تبخیر مایعات داخل چشم می‌شود. با افزایش سن، این سیستم لایه‌بندی و محافظ اغلب تعادل خود را ازدست‌داده و عملکرد آن تضعیف می‌گردد.

دو دلیل عمده‌ای که باعث بروز بیماری خشکی چشم می‌گردد، یکی این‌که ترکیب مایعات موجود در اشک تغییر می‌نماید. این مسئله در هنگامی مشکل‌ساز می‌گردد که لایه لیپیدی و مایع اشکی حاوی چربی بسیارکمی باشد، زیرا اشک در اثر عدم وجود یک لایه چربی تثبیت‌کننده به‌سرعت تبخیر می‌شود. حالت دوم اتفاقی متضاد در چشم می‌افتد: چشم‌ها اشک‌آلود و پرآب می‌شوند اما سالمند هنوز احساس خشکی می‌نماید.

از طرف دیگر، این مشکل می‌تواند ناشی از تغییر در حجم مایع اشکی تولیدشده در چشم باشد. مقدار اشک داخل چشم می‌تواند درنتیجه بیماری‌های مختلف کاهش یابد و حجم مایعات بدن به حدی کاهش می‌یابد که دیگر برای مرطوب نگه‌داشتن چشم‌ها مایعات وجود ندارد.

 

خشکی چشم در سالمند

 

عوارض خشکی چشم سالمند

افرادی که به خشک شدن چشم دچار می‌شوند، با چندین عارضه دست و پنجه نرم می‌کنند که مهم‎ترین آن‌ها را در این بخش لیست کرده‌ایم:

  • عفونت چشم شایع‌ترین و مخرب‌ترین علامت خشکی چشم را به ما نشان می‌دهد که معمولا در اثر عدم پیگیری و مراجعه به پزشک به وجود می‌آید. اشک‌ها از سطح چشم در مقابل عفونت محافظت می‌کنند و در صورت کاهش اشک، احتمال ابتلا به عفونت هم وجود دارد.
  • افراد مبتلا به این بیماری معمولا به نور حساس هستند و از دیگران می‌خواهند نور اتاق‌ها را تا حد ممکن کم کنند.
  • اگر می‌بینید چشمان سالمند شما بدون دلیل دچار قرمزی می‌شود، یکی از دلایل آن می‌توان همین موضوع باشد. فرد در کنار این قرمزی، احساس سوزش و حتی خراش را هم تجربه کرده و تصور می‌کند چیزی داخل چشمش است.
  • مبتلایان به خشکی چشم در استفاده از لنز هم مشکل دارند.
  • مشکلات رانندگی در شب از دیگر عوارض این بیماری است. این بیماران ترجیح می‌دهند از ساعات روز برای رانندگی استفاده کنند که البته آن هم مشکلات خودش را دارد.
  • در درجات حاد از این بیماری، فرد شاید دید تاری داشته باشد. این عارضه می‌تواند به صورت مقطعی یا دائمی باشد و در صورت مشاهده نخستین علائم، حتما باید به پزشک مراجعه کرد. چشم‌ها در این شرایط به سرعت خسته شده و فرد نمی‌تواند به سایر امور خود رسیدگی کند.
  • به خاطر پاسخ در برابر تحریک خشکی، فرد باید آبریزش چشم را به طور مقطعی تجربه کند. البته بعد از مراجعه به پزشک و درمان، این مشکل هم به سرعت برطرف می‌شود.

خشکی چشم در سالمندان چه مدت طول می‌کشد؟

مدت زمان خشک شدن چشم در هر فردی متفاوت است و به عواملی مانند سن، شرایط بهداشتی، داروها، محیط و میزان مدیریت و توجه به آن بستگی دارد. به طور کلی خشکی چشم در سالمندان می‌تواند از چند روز تا چند هفته یا حتی سال‌ها برای برخی بیماری‌های مزمن طول بکشد که در ادامه بیشتر با این عوامل و تاثیر آن‌ها در این بیماری آشنا می‌شویم:

  • سن: طبیعتا تولید اشک با افزایش سن کاهش یافته و انسان بیشتر درگیر بیماری‌هایی نظیر خشک شدن چشم می‌شود. این یعنی خشکی می‌تواند در افراد مسن پروسه طولانی‌تری داشته باشد.
  • شرایط سلامتی: برخی شرایط سلامتی مانند دیابت، تیروئید و آرتریت منجر به طولانی‌تر شدن بیماری چشم می‌شود. این شرایط تاثیر زیادی روی تولید و کیفیت اشک می‌گذارد و برای پیشگیری حتما باید به پزشکی حاذق مراجعه کرد.
  • داروها: برخی داروها مانند آنتی هیستامین‌ها، داروهای ضد افسردگی و داروهای فشار خون به عنوان عارضه‌ای جانبی باعث خشکی می‌شوند. پس در صورت مصرف هر یک از این داروها، از عوارض نوشته شده روی جعبه هم مطلع شوید.
  • عوامل محیطی: آب و هوای خشک یا بادهای بیش از حد، ارتفاع زیاد و تهویه مطبوع همگی می‌توانند نقش پررنگی در خشکی داشته باشند. اگر در منطقه‌ای با این شرایط زندگی می‌کنید و زمان زیادی در محیط‌های دارای تهویه مطبوع می‌گذرانید، این بیماری شاید مدت بیشتری زمان ببرد.
  • استفاده از لنز: در نهایت استفاده از لنزها را به عنوان یکی دیگر از عوامل داریم که تاثیر زیادی روی مدت زمان بروز و تداوم این بیماری دارد؛ به ویژه اگر برای مدی طولانی از آن‌‌ها استفاده کرده یا آن‌ها را به درستی تمیز نکنید. تمام این موارد می‌توانند روند درمان را طولانی‌تر کنند.

خشکی چشم سالمندان

دلایل کاهش تولید اشک برای خشکی چشم سالمند

کاهش تولید اشک یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن روبرو می‌شوند و ممکن است برای ایشان مزاحمت‌هایی ایجاد کند. اشک‌ها نقش مهمی در حفظ سلامت چشم و حفظ رطوبت آن دارند. اما چرا تولید اشک‌ها کاهش می‌یابد؟ دلایل متعددی برای این مسئله وجود دارد که به بررسی برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

  • افزایش سن
  • برخی از بیماری‌ها ازجمله دیابت، آرتریت روماتوئید، لوپوس، اسکلرودرما، سندرم سوژرن، اختلالات تیروئید و کمبود ویتامین
  • داروهای خاصی ازجمله آنتی هیستامین‌ها، ضد احتقانات، جایگزینی هورمون درمانی، داروهای ضدافسردگی و داروهای فشارخون بالا، آکنه، داروهای ضدبارداری و بیماری پارکینسون
  • جراحی لیزر چشم، اگرچه علائم خشکی چشم مربوط به این روش معمولاً موقتی است
  • آسیب غده اشکی در اثر التهاب یا پرتودرمانی

در نهایت، تشخیص دقیق و درمان مشکل کاهش تولید اشک باید توسط یک پزشک چشم‌پزشک صورت گیرد. از مهمترین مراقبت‌ها، انجام معاینات و آزمایشات مورد نیاز و پیگیری دقیق توسط متخصص چشم است تا بهبود وضعیت تولید اشک و حفظ سلامت چشمان اطمینان داده شود.

چرا چشم سالمندان خشک می شود

در دوران سالمندی، هر دو علت خشکی چشم معمولاً در کنار هم ظاهر می‌شوند: تولید اشک با افزایش سن کاهش می‌یابد و ترکیب مایعات اشکی نیز تغییر می‌کند. درجه شدت خشکی چشم با افزایش سن افزایش می‌یابد و علت آن بیماری‌های خاصی است که سالمندان از آن رنج می‌برند که باعث ایجاد خشکی در چشم می‌شود. این بیماری‌ها ممکن است شامل دیابت یا روماتیسم گردد.

همچنین زنان در دوران یائسگی نیز به دلیل تغییرات هورمونی بیشتر از خشکی چشم رنج می‌برند. همچنین در اثر تحریکات محیطی مانند قرار گرفتن در هواپیما، در یک اتاق با تهویه مطبوع، هنگام دوچرخه‌سواری یا پس از چند ساعت نگاه کردن به صفحه رایانه ممکن است خشکی چشم شدت یابد و باعث درد و ناراحتی سالمند گردد. آموزش هایی که پزشکان طب سالمندی، طی دوران تحصیلی خود دیده اند به آن ها مهارت بالایی جهت تامین سلامت سالمندان اعطاء کرده اند و این موضوعی است که نباید نادیده گرفته شود.

بیماری خشکی چشم تنها یکی از بیماری هایی است که سلامت سالمند را تهدید میکند، در صورتی که خود خانواده از سالمند نگهداری میکنند باید با بیماری های دیگر مربوط به چشم که سلامتی دیداری این عزیزان را تهدید میکند آشنایی داشته باشند.

 

خشکی چشم سالمندان

 


سوالات متداول 

خشکی چشم چطور به وجود می‌آید؟

خشکی چشم به خاطر نبود اشک کافی پدید می‌آید. اشک ترکیبی از آب، روغن و مخاط بوده و سد دفاعی در مقابل ذرات خارجی است. پس نبود آن منجر به اتفاقات ناگواری در ناحیه چشم و درون آن می‌شود.

خشکی چشم سالمندان چه عوارضی در پی دارد؟

خشکی چشم سالمندان باعث تولید بیش از اندازه اشک، سوزش و خارش چشم‌ها، تولید مخاط خارش آور، قرمزی چشم‌ها، حساسیت بیش از اندازه چشم به دود و غبار و تاری دید از جمله عوارض خشکی چشم در دوران سالمندی به شمار می‌رود. تاری دید خود به تنهایی می‌تواند مشکلات دیگری از جمله خستگی چشم‌ها و عدم توانایی در انجام امور را به دنبال داشته باشد.

درمان خشکی چشم سالمند وجود دارد؟

درمان خشکی چشم سالمند امکان پذیر است شما می‌توانید از این روش ها برای درمان خشکی چشم استفاده نمایید.

  1. عمل جراحی
  2. داروهای مرتبط با چشم
  3. پلاگ‌های اشکی
  4. اشک مصنوعی
Picture of Mohammad Zanjani
Mohammad Zanjani
محمد زنجانی هستم، محقق برجسته در زمینه سلامتی و پرستاری که با بیش از 4 سال تجربه در این حوزه، به بهبود کیفیت مراقبت‌های بهداشتی می‌پردازم. اینجانب با تمرکز بر پژوهش‌های علمی و بالینی، به توسعه و بهینه‌سازی روش‌های درمانی و مراقبتی نوین کمک کرده و مقالات متعددی در مجلات معتبر علمی منتشر کرده‌ام. علاوه بر تدریس در دانشگاه‌های معتبر، در کنفرانس‌های کشوری نیز به عنوان سخنران حضور داشته و به تربیت نسل جدیدی از پرستاران و پژوهشگران پرداخته‌ام. تخصص بنده در ترکیب دانش نظری با کاربردهای عملی، من را به یکی از پیشگامان در زمینه پرستاری و تحقیقات بهداشتی تبدیل کرده است.
درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول
سایر مطالب مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.