مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

6 روش برای تشویق کودکان نوپا به راه رفتن

علایم راه رفتن

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

راه رفتن یکی از بزرگترین نقاط عطف در زندگی یک کودک نوپا است. والدین غالباً نگران این هستند که بچه ها به صورت طبیعی خودشان شروع به راه رفتن کنند.

راه رفتن بهتر
6 روش برای تشویق کودکان نوپا به راه رفتن

در این مقاله روش هایی بیان شده است که بهتر است والدین انجام دهند تا کودک نوپا را ترغیب به برداشتن اولین قدم ها و راه رفتن مستقلانه کنند. کودک نوپا به کودکی گفته می‌شود که در سنین آموختن راه رفتن است و در این سنین همواره با چالش‌هایی برای نگهداری همراه هستند. نوپایان معمولاً در سنین دوازده تا ۲۴ ماه هستند. دوره نوپایی در انسان در میان دوره‌های نوزادی (تا ۱۸ ماهه) و نوباوگی (۲ تا ۵ ساله) قرار دارد.

هر کودکی یاد می گیرد که با سرعت خودش راه برود ، اما والدین همیشه عجولانه منتظر دیدن اولین قدم های فرزندشان هستند و این لحظه را یکی از مهمترین نقاط عطف زندگی او می دانند.

امروزه بیشتر والدین کودکان نوپای خود را در کالسکه می گذارند زیرا این امر حرکت دادن کودک را برای والدین آسان می کند. با این حال ، زمانی فرا می رسد که کودک کوچک شما دوست دارد به تنهایی دنیای اطراف خود را کشف و جستجو کند.

مهم نیست که شما چه زمانی منتظر راه رفتن او هستید ، کودک در زمان مناسب خود علایمی را نشان می دهد که می تواند به شما بگوید او آماده است تا اولین قدم های خود را بردارد .  روش های خاصی وجود دارد که می توانید به او کمک کنید تا کاملاً با وضعیت جدید خود سازگار شود .

اگر متوجه شدید که کودک نوپای شما هیچ تلاشی برای راه رفتن  نمی کند در اینجا چند پیشنهاد در مورد آنچه می توانید برای ترغیب کودک نوپای خود به راه رفتن ارائه دهید وجود دارد.

پیشنهاد مقاله :‌ نگهداری از کودک نوپا و چالش های آن

۱- ایجاد تکیه گاه برای کودک

می توانید در مقابل کودکتان که دستانش را گرفته اید  و کاملا تکیه گاه او شده اید ، زانو بزنید تا او بر ترس از زمین خوردن هنگام راه رفتن غلبه کند.

به او نزدیک بمانید زیرا بعد از یک یا دو بار که به او کمک نمودید ممکن است کودک بخواهد مستقلانه راه برود که در این شرایط یا ممکن است زمین بخورد یا با پشت سر به عقب بیافتد.

راه رفتن با اسباب بازی

۲- اسباب بازی های هل دادنی

این واقعیت کاملاً ثابت شده ای است که اسباب بازی ها باعث رشد سریعتر نوزادان و کودکان نوپا می شود و راه رفتن آنها را تحریک می کنند. در اصل بازی درمانی یکی شیوه های ثابت شده برای بعضی مشکلات است.

امروزه اسباب بازی های هل دادنی بسیاری در دسترس است که کودک شما می تواند با در دست داشتن دستگیره آن ها را به جلو هل دهد.

اطمینان حاصل کنید که این اسباب بازی مستحکم و پایدار است و دارای پایه پشتیبانی بزرگی است. از آنجا که کودک شما بیشتر روی بازی خود متمرکز خواهد شد ، این احتمال وجود دارد که او به زودی شروع به برداشتن چند قدم برای هل دادن بیشتر اسباب بازی های خود کند.

۳- همه فعالیت های حرکتی کودک را تشویق کنید

به پارک و  فضای آزاد بروید و از بردن کالسکه اجتناب نمایید .  کودک نوپای خود را ترغیب کنید که حداقل چند قدم راه برود.

می توانید بیرون رفتن های خود را مرتباً افزایش دهید تا زمان بیشتری برای پیاده روی به فرزندتان بدهید. هنگام موفقیت او در برداشتن حتی یک قدم  او را با کف زدن و خوشحالی تشویق کنید.

اگر او از اتاق نشیمن به داخل آشپزخانه راه می رود ، به دلیل راه رفتن در این مسیر طولانی او را تشویق نمایید و تعریف ویژه ای از او کنید . این کار او را ترغیب به راه رفتن بیشتر می کند.

 

۴- مهارتهای حرکتی کودک را توسعه دهید

به کودک خود کمک کنید تا مهارت های حرکتی بزرگ و کوچک خود را رشد دهد. تقویت رشد مهارت های حرکتی منجر به رشد سریعتر کلی بدن او  می شود که این وضعیت به کودک شما کمک می کند راه رفتن را سریعتر یاد بگیرد. می توانید به او کمک کنید تا خودش قدم هایی را بردارد و راه رفتن را شروع کند.

۵- معاشرت کودک با همسالان

کودکان وقتی در کنار بچه های دیگر هستند مخصوصاً از گروه سنی خودشان سریعتر همه چیز را  یاد می گیرند. بنابراین ، اگر فکر می کنید کودک شما بیشتر از زمان عادی برای راه رفتن وقت می گذارد ، بگذارید مدتی را با بچه های دیگر در زمین های بازی یا در دیدار در منزل وقت بگذراند.

کودک شما نه تنها با بازی در کنار همسالان خود مهارتهای اجتماعی بهتری پیدا می کند ، بلکه انگیزه بیشتری برای راه رفتن خواهد داشت.

پیشنهاد مقاله : بازی درمانی در کودکان چیست و چه اثراتی دارد

۶- عدم استفاده زود هنگام از کفش

وقتی کودکان نوپا برای اولین بار راه می روند ، ترجیح می دهند پابرهنه راه بروند. آنها نه تنها نسبت به کفش اجتناب می کنند ، بلکه پوشیدن زود هنگام کفش می تواند در ابتدا بر کشش و چسبندگی عضلات آن ها در هنگام راه رفتن تأثیر بگذارد.

اطمینان حاصل کنید که محیط راه رفتن کودک بدون مانع و تمیز است و خرید کفش برای فرزندتان را حداقل تا زمانی که کودک شما بتواند راحت بیش از چند قدم راه برود ، به تأخیر بیندازید.

هر کودک مهارت های متفاوتی را کسب می کند و فاکتورهای زیادی در پشت راه رفتن سریع یا کند کودک وجود دارد.

تا زمانی که کودک شما مهارت های جدیدی را می آموزد و توانایی تحمل وزن بدن خود را روی پاها دارد ، نگران نباشید. عقب ماندن یک نوپا در مهارت‌های نام‌برده لزوماً به معنای اختلال در رشد کودک نیست. قبل از مشورت با پزشک ، مدتی نکات بالا را امتحان کنید و خیلی زود دچار نگرانی نشوید.

شروع راه رفتن
عدم استفاده زود هنگام از کفش

مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

پرستار در منزل سلامت اول

درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول

سایر مطالب مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.