مراقب کودک حرفه ای در مراقبت و نگهداری از کودک باید از متدها و ابزار به روز و مناسب با سن کودک استفاده کند. مراقب کودک باید بداند که چگونه کودک را سرگرم کند و یا در شرایط اضطراری چگونه مناسب ترین واکنش را نشان دهد. برای اینکه به عنوان یک مراقب و پرستار کودک حرفه ای هر روز در در کار خود شاهد رشد و پیشرفت باشید باید چند نکته اساسی را در ابتدای کار مد نظر قرار دهید.
بیشتر بخوانید: نشانه های یک پرستار کودک خوب
نکاتی که باید در نظر داشته باشید
سطح توانمندی های خود را بشناسید.
قبل از قبول کردن مراقبت از کودک باید چند نکته را مورد توجه قرار دهید. محدودیت و نقاط ضعف خود را بشناسید. انتظارات خود را از والدین مطرح کنید و سوالات دقیق بپرسید. از این طریق می توانید متوجه شوید که آیا مناسب آن خانواده هستید یا خیر. تعداد فرزندانی که باید مراقبت کنید و سن انها نیز از جمله موضوعاتی است که در کیفیت مراقبت تاثیر گذار خواهد بود.
با والدین ارتباط مستقیم و روشنی برقرار کنید .
این موضوع باعث می شود والدین نگرانی های شما درک کنند و همچنین اعتماد بیشتری بین شما شکل بگیرد. نگرانی های خود را اعم از کوچک و بزرگ با پدر و مادر در میان بگذارید، این امر نشان می دهد که امنیت و آرامش کودک برای شما مهم است.
مراقب کودک باید برای مواقع اضطراری پیش بینی هایی برای تصمیم گیری مناسب را انجام دهد
دانستن نکات حیاتی، محل لوازم و وسایل لازم در مواقع اضطراری (مانند کپسول اطفاء حریق و جعبه کمک های اولیه) برای پرستار کودک بسیار مهم است. همچنین، پرستار کودک باید ورودی و خروجی های عادی و اضطراری را به خوبی بشناسد و نیز در صورت وجود سیستم های هشداری (مانند سیستم اتوماتیک اطفاء حریق)، نحوه کار با آن را به خوبی بیاموزد. برای مراقب کودک بهتر است که قبل از شروع کار، همه این اطلاعات را از والدین بگیرد. همچنین از پدر و مادر بخواهید شماره تماس های اضطراری را در اختیار شما قرار دهند. سعی کنید دوره های کمک های اولیه را سپری کنید تا در موقعیت های اورژانس اقدامات حیاتی اولیه را انجام دهید.
به عنوان یک مراقب کودک حرفه ای برای کودک برنامه ریزی داشته باشید.
برای فعالیت های روزانه کودک برنامه مشخصی طراحی و اجرا کنید . برای برنامه ریزی از پدرو مادر کمک بخواهید. نباید کودک احساس کند و آمدن یک مراقب به خانه برنامه روزانه اش دچار اختلال شده است. بر اساس اصول و قوانین خانه کودک را به فعالیتهای روزانه تشویق کنید. برنامه مربوط به زمان تماشای تلوزیون، ساعات چرت روزانه و خواب شبانه، زمان سرو غذای کودک و تهیه میان وعده ها و … از جمله مواردی است که باید توسط مراقب کودک رعایت شود.
دانستن شرایط خاص کودکان برای مراقب کودک بسیار مهم است.
شرایط خاص برای کودکان می تواند شامل هر گونه حساسیت و یا بیماری و همچنین هر گونه مصرف دارو باشد که مراقب باید حتما از آنها مطلع گردد. مطلع بودن پرستار کودک از این شرایط، علاوه بر پیشگیری از بروز مشکلات، به تصمیم گیری پرستار کودک در مواقع اضطراری نیز کمک خواهد کرد.
مراقب کودک باید از برنامه غذایی کودکان نیز باخبر باشد.
اینکه چه غذاهایی برای کودکان (از طرف والدین) غیر مجاز و یا اجباری است و یا برای مثال، اگر کودک باید در کنار صبحانه، یک لیوان شیر را نیز بنوشد، پرستار کودک باید نسبت به آنها آگاهی کامل داشته باشد.
خوب است که مراقب کودک در مورد علاقه مندی های کودکان نیز اطلاعات کافی به دست آورد.
سرگرم کردن کودکان در زمان های مختلف، از وظایف مهم پرستار کودک بوده که علاوه بر شکل دادن یک رابطه عاطفی خوب میان کودکان و پرستار کودک، باعث جذاب تر شدن کار برای خود مراقب کودک نیز می شود. خواندن داستان در زمان های مختلف به ویژه قبل از خواب، انواع بازی های سرگرم کننده و آموزنده و یا ورزش های جذاب ساده خانگی از جمله کارهایی است که پرستار کودک می تواند آنها را برای سرگرم کردن کودکان در نظر بگیرد.
نباید حتی یک لحظه چشم از کودکان بردارد.
او همچنین نباید زمان مراقبت را صرف صحبت کردن با دوستان، انجام کارهای شخصی و یا کار با تلفن همراه کند. عواقب هر گونه اتفاقی برای کودکان، گریبان گیر مراقب کودک خواهد بود. پس بهتر است پرستار کودک این نکته را رعایت کند و خود را مسئول بداند.
بیشتر بخوانید: چند نکتهی موثر در مراقبت از موی کودک
سلام، مرکز شما دوره ای هم برای مراقبین برگزار میکنه که دانش کافی برای پرستاری رو کسب کنند؟
سلام بله دوره های مختلفی برای پرستاری برگزار میشه برای توضیحات کامل تر میتونید با مشاورین ما در ارتباط باشید.