مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

کاهش شنوایی در سالمندان به چه دلایلی رخ می دهد و روش های مراقبتی و درمانی آن چیست

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

کاهش شنوایی در سالمندان   Hearing loss in the elderly پدیده ای مرتبط با سن است که یک بیماری شایع در سالمندان به شمار میرود. طبق آمار موسسه ملی ناشنوایی و سایر اختلالات ارتباطی حدود 30 درصد بزرگسالان 65 ساله و بالاتر دچار کم شنوایی و 40-45٪ از افراد در سن 75 سال و بالاتر دچار این مسئله هستند.

متأسفانه ، این شرایط برگشت ناپذیر است و نیاز به سمعک ، ایمپلنت یا سایر دستگاه ها دارد. مقالات منتشر شده اخیراً ارتباطی بین ریزش سلول مو و کاهش شنوایی در سالمندان را نشان داده است.

دلایل کاهش شنوایی

این تحقیق نشان داد كه این امر در اثر آسيب به سلول هاي مو در گوش داخلي است كه باعث ارتعاشات صدا به سيگنال هاي الكتريكي مي شود كه توسط عصب شنوايي به مغز منتقل مي شوند. کاهش شنوایی در سالمندان می تواند مانع از عکس العمل نشان دادن به هشدارها،پاسخ دادن به تلفن و صدای هشدارها باشد. کاهش شنوایی در سالمندان همچنین می تواند لذت بردن از صحبت با خانواده و دوستان را دشوار کرده و منجر به احساس انزوا شود.

کاهش شنوایی در سالمندان و زندگی فردی

یکی از تأثیرات اصلی کم شنوایی بر توانایی فرد در برقراری ارتباط با دیگران است. تأثیرات اجتماعی و عاطفی محرومیت از برقراری ارتباطات می تواند تأثیر بسزایی در زندگی روزمره داشته باشد و باعث ایجاد احساس تنهایی ، انزوا و ناامیدی بخصوص در افراد مسن با کم شنوایی شود.

دلایل کاهش شنوایی در سالمندان

دلایل زیادی برای کاهش شنوایی در سالمندان وجود دارد. به طور معمول ، با افزایش سن،این امر از تغییرات در گوش داخلی ناشی می شود ، اما همچنین می تواند ناشی از تغییراتی در گوش میانی یا تغییرات پیچیده در مسیرهای عصبی از گوش به مغز باشد. برخی از شرایط پزشکی و داروها نیز ممکن است نقشی داشته باشند.

کاهش شنوایی در سالمندان اغلب در هر دو گوش اتفاق می افتد ، و به همان اندازه بر هردو آنها تأثیر می گذارد. از آنجا که از دست رفتن شنوایی تدریجی است ، اگر شما دچار کاهش شنوایی در سنین بالا هستید ، ممکن است متوجه نشوید که برخی از توانایی های شنیدن خود را از دست داده اید

کاهش شنوایی و استرس

استرس در افراد کم شنوا:

استرس یک قسمت عادی از زندگی روزمره است ، اما برای سالمندان مبتلا به کم شنوایی یک چالش اضافی است. به عنوان مثال یک فرد مسن در بیمارستان  استرس زیادی دارد ، اما تصور کنید که کاهش شنوایی در سالمندان باعث شود که فرد کم شنوا در شنیدن سخنان پزشک در مورد وضعیت پزشکی خود مشکل داشته باشد. آیا قادر است مراقبت های لازم را دنبال نماید ؟ اگر یک فرد مسن قادر به شنیدن واضح و صحیح نباشد ، مسائل مالی ، مسافرت یا حتی مسائل کوچکتر می تواند ترسناک و گیج کننده باشد.

وقتی صحبت از کم شنوایی می شود ، دسته های مختلفی از بیماران وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیریم: کسانی که ناشنوا شناخته می شوند ، کسانی که به عنوان شنوایی سخت شناخته می شوند ، کسانی که از سمعک استفاده می کنند ، کسانی که متوجه مشکل شنوایی خود نمی شوند و بسیاری از دسته های دیگر.

افرادی که ناشنوا شناخته می شوند یا دچار کم شنوایی شدید هستند و از سمعک استفاده نمی کنند در عوض ، از زبان علامت برای برقراری ارتباط استفاده می کنند. به همین دلیل ، مهم است که یک شخص به عنوان مترجم او برای حضور در تمام جلسات پزشکی شرکت کند.

نشانه های کاهش شنوایی در سالمندان

  • به هیچ وجه پاسخگوی صحبت های دیگران نیستند.
  • عدم تمایل یا انصراف از مکالمه با دیگران و یا ترک موقعیت های اجتماعی
  • غالباً از دیگران میخواهند که حرف هایشان را تکرار کنند.
  • کاهش شنوایی در سالمندان منجر می گردد که سالمند خیلی بلند یا خیلی بی سر و صدا صحبت می کنند.
  • به صداهای محیط اطراف عکس العملی نشان نمیدهند.

کاهش شنوایی و سمعک

پیشنهاد مطالعه: مدیریت امور مالی سالمند توصیه ها و رعایت نکات مهم مالی

برقراری ارتباط با شخص کم شنوا

  • قبل از شروع صحبت با آنها ، توجه آنها را جلب کنید..
  • واضح صحبت کنید اما فریاد نزنید و یا خیلی آهسته صحبت نکنید.
  • اطمینان حاصل کنید که آنها می توانند صورت شما را ببینند.
  • سعی کنید در حین مکالمه زیاد حرکت نکنید.
  • آگاه باشید که ممکن است نیاز باشد با استفاده از کلمات یا استراتژی های مختلف در هنگام رویرویی با عارضه کاهش شنوایی در سالمندان حرف های خود را چند بار تکرار کنید.
  • اگر هیچ کدام از این روش ها کارساز نبود، به ارتباطات کتبی استفاده کنید.

کاهش شنوایی در سالمندان و کاشت حلزون :

کاشت حلزون یک وسیله الکترونیکی کوچک است که به شنیدن افراد کمک می کند. این وسیله می تواند برای افرادی که ناشنوا یا کم شنوا هستند استفاده شود. کاشت حلزون همان سمعک نیست. با استفاده از عمل جراحی کاشته می شود و به روش متفاوتی از سمعک عمل می کند.

انواع مختلفی از کاشت حلزون وجود دارد. با این حال ، آنها اغلب از چند قسمت مشابه تشکیل شده اند. یک قسمت از دستگاه به صورت جراحی در استخوان اطراف گوش (استخوان تمپورال) کاشته می شود. این ماده از طریق یک محرک گیرنده ساخته شده است که سیگنال هارا دریافت میکند، رمزگشایی می کند و سپس سیگنال الکتریکی را به مغز می فرستد.

قسمت دوم کاشت حلزون یک دستگاه خارجی است. این ساخته شده از میکروفون / گیرنده ، پردازنده گفتار و آنتن است. این قسمت از ایمپلنت صدا را دریافت می کند ، صدا را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می کند و آن را به قسمت داخلی کاشت حلزون می فرستد.

کاهش شنوایی و کاشت حلزون

 

چه کسی از ایمپلنت حلقه ای استفاده می کند؟

کاشت حلزون به افراد ناشنوا اجازه می دهد صداها و گفتار را دریافت و پردازش کنند. با این حال ، این دستگاه ها شنوایی طبیعی را بازیابی نمی کنند. آنها ابزاری هستند که امکان پردازش صدا و گفتار را دارند و به مغز فرستاده می شوند. کاشت حلزون برای همه مناسب نیست. نحوه انتخاب فرد کم شنوا و  کاشت حلزون با بهبود درک مسیر شنوایی (شنوایی) مغز و تغییر فناوری تغییر می یابد.

هم کودکان و هم بزرگسالان درگیر با کاهش شنوایی در سالمندان می توانند کاندیدای کاشت حلزون باشند. افرادی که کاندید استفاده از این وسیله هستند ممکن است ناشنوا به دنیا آمده و یا بعد از یادگیری صحبت کردن ناشنوا شوند. کودکان در سن 1 سالگی هم اکنون کاندید این جراحی هستند. اگرچه معیارها برای بزرگسالان و کودکان کمی متفاوت است ، اما آنها براساس دستورالعمل های مشابهی طراحی شده اند:

فرد باید در هر دو گوش کاملاً یا تقریباً ناشنوا باشد و با سمعک تقریباً بهبودی پیدا نمی کند. هرکسی که با سمعک به اندازه کافی خوب بشنود ، کاندید مناسبی برای کاشت حلزون نیست.

فرد باید بسیار با انگیزه باشد. پس از قرار دادن کاشت حلزون ، آنها باید یاد بگیرند که چگونه از دستگاه به درستی استفاده کنند.

فرد برای آنچه پس از عمل جراحی اتفاق می افتد باید انتظارات معقولی داشته باشد. دستگاه شنوایی “عادی” را بازیابی یا ایجاد نمی کند.

کودکان باید در برنامه هایی ثبت نام کنند که به آنها کمک می کند تا نحوه پردازش صدا را یاد بگیرند.

برای تعیین اینکه فرد کاندیدای کاشت حلزون است ، باید توسط پزشک گوش ، بینی و گلو (گوش و حلق و بینی) معاینه شود. افراد همچنین به انواع خاصی از تست های شنوایی که با کمک سمعک انجام می شوند ، نیاز دارند.

این ممکن است شامل سی تی اسکن یا اسکن از مغز و گوش میانی و داخلی باشد.

ممکن است افراد نیاز به ارزیابی یک روانشناس داشته باشند تا مشخص شود کاندیداهای خوبی برای کاشت حلزون هستند یا خیر.

پیشنهاد مطالعه: مسائل اخلاقی و حرفه ای که باید توسط پرستار سالمند

 

با استفاده از پرستاران ماهر و با تجریه مرکز پزشکی سلامت اول،  می توانید مراقبت و نگهداری از سالمند کم شنوای خود را به ما بسپارید و از خدمات شبانه روزی پرستار سالمند این مرکز استفاده نمایید.

 

 

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار