هوا آفتابی است و شما قصد می کنید که همراه کودک خود ساعاتی را بیرون از منزل سپری کرده و لذت ببرید. با ادامه ی مطلب همراهمان باشید تا دریابید که محافظت از کودک در مقابل نور خورشید چگونه است و نگهداری کودک را به بهترین وجه انجام داده و از کودک خود مراقبت کنید.
چه زمانی برای استفاده کودک از نور مستقیم خورشید مناسب نیست؟
اگر کودکتان خردسال است بکوشید تا او را از بیرون رفتن و در معرض نور خورشید قرار گرفتن منع کنید. اگر کودکتان 6 ماهه یا بزرگتر است، و قصد بیرون رفتن و بازی کردن را دارد، برای نگهداری کودک ، با درست کردن سایه بان یا گذاشتن کلاه لبه دار از صورت لطیف او در مقابل نور خورشید حفاظت کنید. همچنین استفاده از کرم ضد آفتاب را فراموش نکنید.
در ساعات میانی روز که تابش خورشید به حداکثر مقدار خود رسیده – ساعات بین 11 صبح تا 3 عصر- در نگهداری کودک، حتما او را به دور از نور آفتاب و در سایه نگه دارید.
مطالعه کنید: کمبود ویتامین دی در کودکان
چطور می توانم کودکم را دور از نور خورشید نگه دارم؟
در نگهداری کودک و حفاظت از او در مقابل نور خورشید، سعی کنید در سایه بمانید. برای مثال رفتن به زیر درخت، سایه بان و یا همراه داشتن چتر می تواند موثر باشد.اگر کودکتان هنوز قادر به حرکت نیست، نگهداری کودک ساده تر بوده و کودک از اینکه در یک مکان دراز بکشد و استراحت کند لذت می برد ولی اگرکودک می تواند حرکت کند، برای نگهداری کودک به شیوه درست، سعی کنید او را تشویق کنید که در سایه بماند و بازی کند. سعی کنید در نگهداری کودک بر تن کودک لباس های سبک و از جنس پارچه ی بافته، مانند کتان استفاده کنید.
کلاه با لبه های پهن در صورتی که صورت و گوش و گردن را نیز از تابش مستقیم خورشید مصون بدارد، می تواند در نگهداری کودک مفید باشد. توجه داشته باشید که کلاه های مد نظرتان دارای چسب یا بند ارتجاعی باشد تا بر سر کودک باقی بماند و نیافتد. استفاده از عینک می تواند در نگهداری کودک در مقابل نور خورشید مفید باشد. نیازی نیست که عینک گرانی بخرید. کیفیت مناسب و پوشاندن کامل فضای دور چشم ، مهمترین پارامتر های خرید هستند.
اگر قصد خرید عینک آفتابی دارید، به نکات زیر نیز توجه بفرمایید:
- داشتن برچسب UV400 که نشان می دهد عینک 100% در حفاظت چشم در مقابل اشعه ی UV موثر است.
- داشتن لاستیک های قابل تنظیم برای راحت تر شدن استفاده از عینک
زمانی که بیرون از خانه می روید، برای نگهداری کودک، به کالسکه ی کودک چتر یا سایبان وصل کنید و اطمینان حاصل کنید که نور خورشید بر کودک نتابد. اگر نمی توانید جلوی تابش مستقیم را بگیرید، حتما از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.
چه نوع کرم ضدآفتابی برای پوست کودکم استفاده کنم؟
اگر سن کودک بیش از 6 ماه است، برای نگهداری کودک در مقابل نور خورشید، می توانید از لوسیون یا اسپری هایی که به صورت خاص برای کودکان تولید می شوند استفاده کنید. نمی توان از اثربخشی این ابزار ها در مقابل نور خورشید مطمئن بود. به همین دلیل توصیه می شود که کودک کمتر از 6 ماه خود را به طور کامل دور از نور خورشید نگهداری کنید.
اگر سن کودک بیش از 6 ماه است، می توانید در نگهداری کودک از کرم های ضد آفتاب با حداقل ضریب حفاظت از خورشید 15 استفاده کنید. هم چنین مطمئن شوید که ضریب حفاظتی بالایی در برابر اشعه های UVA و UVB داشته باشد.
از کرم ضد آفتاب برای پوشش دادن نقاطی از بدن که در معرض تابش مستقیم نور هستند- مانند دست ها ویا پاها – استفاده کنید. برای موثر تر بودن نگهداری کودک سعی کنید که کرم را به آرامی بر روی پوست بمالید تا به خورد پوست برود.
برای نگهداری کودک و محافظت بهتر در مقابل نور خورشید، حداقل 15 دقیقه قبل از بیرون رفتن، کرم را به پوست کودک بمالید و هر چند ساعت یکبار مجددا این کار را تکرا کنید تا اثر بخشی کرم از بین نرود.
اگر کودک قصد آب بازی و یا حمام دارد -حتی اگر کرم، ضد آب بود – به منظور نگهداری کودک نسبت مالیدن کرم بر پوست کودک مجددا مبادرت ورزید.
بعضی از کرم های ضد آفتاب، رنگی تولید می شوند تا بخش هایی از پوست را که کرم زده اید فراموش نکنید. قبل از استفاده از کرم به منظور نگهداری کودک، حتما آن را بر روی بخش کوچکی از پوست بمالید تا مطمئن شوید که کودک به آن حساسیت نداشته باشد. در صورت بروز حساسیت، برای نگهداری کودک به شیوه ی درست از کرم های ضد آفتاب مخصوص استفاده کنید.
مطالعه کنید: آفتاب سوختگی کودکان چه علایمی دارد و روش های پیشگیری و درمان آن چیست؟
اگر کودکم دچار آفتاب سوختگی شد چکار کنم؟
پوست کودک بسیار حساس است، علیرغم تلاش های بسیار در نگهداری کودک، ممکن است پوست کودک دچار آفتاب سوختگی شود. اگر محل آفتاب سوختگی زخم و پوست اطراف آن سرخ شد اقدامات زیر را انجام دهید:
- برای افزایش سطح نگهداری کودک ، یک پارچه ی آغشته به آب سرد را برای 10 تا 15 دقیقه بر روی محل آفتاب سوختگی قرار دهید. این کار را در طول روز چندین بار تکرار کنید.
- در نگهداری کودک از اثرات آفتاب سوختگی، کودک را با آب ولرم حمام کنید تا بهبود به آرامی حاصل شود.
- از نرم کننده و یا مرطوب کننده در نگهداری کودک استفاده کنید.
- غذا و آب کافی به کودک دهید تا مواد غذایی از دست رفته جبران شود
پیشنهاد میشود که در مجله سلامت اول به مطالعه مقالات بیشتر در مورد کودکان بپردازید. جهت استفاده از خدمات حرفهای مراقبت از کودک، حتما با کارشناسان مجرب شرکت پرستاری سلامت اول، تماس بگیرید.