سلامت اول

مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار آنکال کیست؟ شرح وظایف پرستار و پزشک آنکال

پرستار آنکال

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

فرض کنید خودتان یا یکی از عزیزان‌تان به هر دلیلی نیاز به مراجعه به بیمارستان در زمانی خارج از ساعات کاری روزانه داشته باشید. نبود پزشک یا خدمات پرستاری که به شما برای نجات خود یا عزیزان‌تان کمک کند، بسیار غیرمنطقی و دور از حد انتظار خواهد بود. به عبارتی ذهنیت ما از فضای بیمارستان این است که در هر ساعات از شبانه‌روز پزشک و پرستار داشته باشد. در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی خارج از ساعات کاری، حضور پزشکان و پرستارانی که در موارد اورژانسی خود را بالای سر بیماران برسانند، الزامی است. به پزشکان یا پرستارانی که مسئولیت این کار را می‌پذیرند، پزشک یا پرستار آنکال گفته می‌شود. اگر دانشجوی پزشکی یا پرستار بیمار هستید یا این که می‌خواهید در مورد وضعیت آنکال این دو رشته و وظایف و قوانین مربوط به هر یک آشنا شوید تا انتهای این مقاله را بخوانید.

معنای آنکال در پزشکی

پیش از بیان وظایف و قوانین مربوط به خدمات پزشکی و درمانی در شرایط استخدام پرستار آنکال یا پزشک آنکال، باید روشن کنیم که معنی آنکال چیست؟ اصطلاح آنکال به افرادی در کادر درمان بیمارستان‌ها گفته می‌شود که در ساعات کشیک در بیمارستان حضور داشته باشند. در مورد پزشکان آنکال پزشکی که این مسئولیت را پذیرفته است طبق قوانین مربوط به آنکالی، در صورتی که به حضور او بر بالین بیمار نیاز باشد، در مدت حدود 30 دقیقه در بیمارستان حضور پیدا کند.

به نقل از سایت praoshealth :

آماده بودن به عنوان یک پرستار اغلب به این معنی است که کار در ذهن شماست، حتی زمانی که در محل کار نیستید. ممکن است لزوماً در کلینیک نباشید، اما برنامه آماده‌سازی به این معنی است که نمی‌توانید به خارج از شهر سفر کنید، برنامه‌های مشخصی داشته باشید یا در ساعات خوشی شرکت کنید.

پرستار انکال
به کادر درمانی که در ساعات کشیک بیمارستان حضور داشته باشند پرستار آنکال گفته می شود.

البته در بسیاری از موارد با توجه به این که فعالیت درمانی پزشکان و پرسنل اورژانس به صورت مقیم در بیمارستان است، نیاز به حضور پزشک آنکال نبوده و در صورت نیاز با برقراری تماس دستورات لازم برای درمان توسط کادر اورژانس انجام خواهد شد. در امر نگهداری سالمند در منزل نیز شرایط آنکال وجود داشته و پرستار موظف است در صورت نیاز، حضور فوری پیدا کند.

می‌توان اینگونه بیان کرد که آنکال در پزشکی یعنی پزشک در تمامی ساعات شبانه روز در دسترس است. درصورت نبود شخص تخلف محسوب می‌شود، زیرا تمام مسئولیت بیمار با پرستار آنکال می‌باشد.

  • 2 پیامد در آنکالی پرسنل پرستاری مهم است:
  1. بخش‌هایی که نیازمند پرستار آنکال هستند باید آمادگی لازم را در جهت ارائه خدمات داشته باشند برای مثال گاها نیاز به افراد بیشتر برای پاسخ به رفع مشکل افزایش بار بیمارستان پیدا می‌کنند که اگر بیمارستان آمادگی داشته باشد باید از پرستار آنکال استفاده نمود.
  2. برای تایید آنکال بودن پرستاران باید اگر بیمارستان وابسته به وزارتخانه باشد تایید هیئت مدیره و مدیران وزارتخانه را گرفت و در بیمارستان‌هایی که ارتباط مستقیم با مدیریت پرستاران دارند به تصویب هئیت مدیره برسد.

وظایف پزشک آنکال

پزشک آنکال به عنوان یک تخصص پزشکی، وظیفه‌ی تشخیص و مداخله در موارد مرتبط با درد و عارضه‌های انسدادی نخاعی دارد. او مسئول تجزیه و تحلیل شرایط سلامت بیماران با درد شدید در هر ناحیه، تشخیص علت احتمالی مشکلات نخاعی و انجام تست‌ها و اقدامات درمانی مناسب برای رفع یا کاهش درد و عوارض نخاعی است. همچنین، پزشک آنکال نقش مهمی در بیان توجیهات لازم در خصوص نیاز به عمل جراحی را دارد و تنظیم برنامه‌های توجیهی و توصیه‌هایی برای بهبود کیفیت زندگی بیماران ایفا می‌کند. پرستاران آنکال حتی می توانند با هیپنوتیزم درمانی تا حد بسیار زیادی از شدت فشار کار خود کم کنند.

انکال
پزشک آنکال نقش مهمی در صورت نیاز به عمل جراحی در موارد لازم وظایف مربوط به خودش را دارد.

پزشک آنکال با توجه به شرایط و مسئولیت ویژه‌ای که دارد، باید وظایف خود را بهترین شکل ممکن انجام دهد. از جمله وظایف پزشک آنکال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پذیرش بیمارانی که از طریق اورژانس در بیمارستان بستری شده‌اند با توجه به در نظر داشتن شرایط نوع بستری آن‌ها
  • در صورتی که پزشک متخصص در بیمارستان حضور داشته باشد، باید شرح حال همه بیماران مراجعه کننده را به اطلاع پزشک آنکال بیمارستان برساند تا در صورت لزوم بر بالین بیماران حاضر شود. با وجود پزشک متخصص مقیم باز هم عدم حضور یا در دسترس نبودن پزشک آنکال، باعث کاهش مسئولیت حرفه‌ای او نخواهد بود.
  • در صورتی که پزشک آنکال موارد بالا را رعایت نکند، از لیست آنکالی بیمارستان حذف شده و مراجعات مشاوره‌ای به او نیز قطع خواهد شد.
  • در صورتی که پزشک آنکال نتواند در روز یا ساعات مشخصی وظیفه خود را انجام دهد باید پس از انتخاب پزشک جایگزین خود، دلایل عدم حضور خود را نیز به مدیریت درمان بیمارستان اطلاع دهد.
  • در صورتی که پزشک متخصصی که در بیمارستان حضور دارد پزشک آنکال را برای مشاوره درمانی فرابخواند، موظف است در مدت 30 دقیقه خود را به بخش مربوطه برساند. البته در این موارد مسئولیت درمان بیمار بر عهده پزشک اولیه بوده و تصمیم در مورد روش درمانی نیز بر عهده او می‌باشد.
  • در صورتی که بیمار یا بیمارانی به ویزیت فوری پزشک اورژانس یا متخصص مقیم بیمارستان نیاز نداشته باشند، وظیفه پزشک آنکال است که ظرف مدت 4 ساعت و قبل از اتمام شیفت آنکالی خود ویزیت را انجام دهد.

قانون آنکالی در بیمارستان

پرستار انکال چیست
یک پرستار بیمار یا پزشک آنکال امکان حضور در لیست آنکالی دو بیمارستان مختلف را ندارد.

خدمات آنکالی در پرستاری و پزشکی قوانین مربوط به خودش را دارد. در ادامه قوانین حاکم در خدمات بیمارستانی و ویژگی‌های پرستار بیمار آنکالی را بیان می‌کنیم:

  • شیفت‌های آنکالی نباید در روزهای متوالی برنامه‌ریزی شود.
  • پزشکان و پرستاران آنکالی در هر بخشی از بیمارستان باید از همان بخش باشند، ولی در صورت نیاز از پرستار ساعتی بخش‌های دیگر نیز برای ارائه خدمات در شیفت آنکالی می‌توان استفاده کرد.
  • یک پرستار بیمار یا پزشک امکان حضور در لیست آنکالی دو بیمارستان مختلف را ندارد.
  • تعداد دفعات شیفت آنکالی به اندازه 5 شیفت شب یا 10 شیفت صبح و عصر در روزهای مختلف است.
  • نحوه محاسبه حق آنکال در زمان فعال بودن نیروی درمانی موردنظر به عنوان اضافه کار بوده و در صورت عدم فراخوانی پزشک یا پرستار آنکال، هر 3 ساعت از مدت زمان آنکالی او به اندازه یک ساعت کارکرد محاسبه خواهد شد.
  • حداکثر میزان خدمات پرستاری یا پزشکی آنکالی مدت زمان 20 ساعت بوده که این ساعات مشمول ضرایب مربوط به ارتقاء بهره‌وری نیز نخواهد شد

نحوه پرداخت حق‌الزحمه آنکالی

پرداخت حق الزحمه پرستاران و پزشکان آنکال بر اساس 5 اصل اضافه کاری در ماه پرداخت می‌شوند:

  1. تمامی مسئولیت اجرائی پرستار آنکال به عهده مدیریت پرستاران است
  2. مسئولیت نظارتی تمام توصیه ها به عهده مترون یا رئیس خدمات پزشکی است.
  3. قبل از شروع کار پرسنل آنکالی، رئیس بخش باید با حضور بخشنامه کتبی تمام برنامه های پرسنل را ارائه دهد.
  4. تمام نظارت بخشنامه ارائه شده بر عهده مدیریت بهداشت و درمان دانشگاه است.
  5. نظارت منظم و کامل بر روی روند کار پرسنل آنکاری در طول ماه

 

سوالات متداول

1. پرستار انکال چیست؟

به پرستاری که بعد از تماس خارج از شیفت خود به بیمارستان مراجعه می کند، پرستار کشیک یا آنکال می گویند که برنامه مشخصی دارد.

2. خدمات پرستار آنکال و شرح وظایف پرستار انکال چیست؟

پرستار آنکال باید ظرف 30 دقیقه پس از تماس به بیمارستان برسد و آماده ارائه خدمات پرستاری لازم باشد.

3. آیا گرفتن شیفت پرستاری اجباری است؟

خیر، هیچ اجباری برای هیچ یک از پرستاران برای گرفتن شیفت آنکالی وجود ندارد و انتخاب پرستار نیز به عملکرد پرستار بستگی دارد مانند پاسخگویی سریع به تماس ها و حضور به موقع در بیمارستان.

4. چگونه حقوق پرستار آنکال را محاسبه کنیم؟

حضور پرستار آنکال در بیمارستان اضافه کار محسوب می شود و با توجه به ساعات حضور در بیمارستان پرداخت می شود. البته اضافه کاری فقط در صورتی دریافت می شود که پرستار به بیمارستان مراجعه کند.

5. وظایف پزشک آنکال چیست؟

تشخیص و مداخله در موارد مرتبط با درد و عارضه‌های انسدادی نخاعی، تجزیه و تحلیل شرایط سلامت بیماران با درد شدید کمر و گردن، تشخیص علت احتمالی مشکلات نخاعی و انجام تست‌ها و اقدامات درمانی مناسب برای رفع یا کاهش درد و عوارض نخاعی از وظایف پزشک آنکال است.

Picture of میثم گنجی
میثم گنجی
اینجانب میثم گنجی کار پرستاری و مراقبت از بیمار و سالمند را به طور حرفه ای دنبال می کنم و همواره به ارائه خدمات با کیفیت و متناسب با نیاز هر فرد معتقد هستم. در طی این سال ها، با شرکت در کلاس ها و برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی متعدد در این زمینه مهارت ها و تجربیات ارزشمندی کسب کرده ام که سعی دارم در اینجا با شما عزیزان اشتراک بذارم.
پرستاری در منزل سلامت اول
درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول
سایر مطالب مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.