مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

اختلال اضطراب در کودکان چه دلایلی دارد و چگون درمان می شود

اختلال اضطراب در کودکان چه دلایلی دارد و چگون درمان می شود

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

برای جواب به سوال “اختلال اضطراب در کودکان چه دلایلی دارد و چگون درمان می شود؟” این مقاله را بخوانید. اختلال اضطراب در کودکان Separation anxiety disorder  طبیعی است . آنها می توانند هر از چند گاهی احساس نگرانی یا اضطراب کنند اما گاهی این مشکل جدی تر شده و نیاز به درمان دارد.

علایم اختلال اضطراب
اختلال اضطراب در کودکان چه دلایلی دارد و چگون درمان می شود

برای برخی از کودکان ، اضطراب هر روز بر رفتار و افکار آنها تأثیر می گذارد و در مدرسه ، خانه و زندگی اجتماعی آنها تداخل ایجاد می کند. پرستار کودک در منزل می‌بایست به خوبی با این دست از مشکلات کودکان آشنا باشد تا بتواند با آنان ارتباط خوبی را برقرار کند.

علائم اضطراب در کودکان

تمرکز کردن برای آنها سخت است
نخوابیدن ، یا بیدار شدن به علت کابوس دیدن
درست غذا نخوردن
به سرعت عصبانی یا تحریک پذیر می شوند
دائماً نگران یا دارای افکار منفی هستند
احساس تنش و احساس ناخوشی

اضطراب جدایی در كودكان كوچكتر شایع است ، در حالی كه كودكان بزرگتر و نوجوانان بیشتر نگران مدرسه هستند یا اضطراب اجتماعی دارند.

داشتن احساس اضطراب بخشی طبیعی از رشد کودکی است و کاملاً طبیعی است که کودک در اطراف غریبه ها اضطراب جدایی یا اضطراب اجتماعی داشته باشد.

با این حال ، برای برخی از کودکان ، احساس اضطراب فراتر از پارامترهای طبیعی رشد کودکی است. اضطراب در کودکان باعث می شود روحیه آنها تضعیف شود.

آنها حتی ممکن است احساسات خود را کاملاً درک نکنند یا اینکه چرا احساس ترس می کنند. آنها ممکن است در انتقال احساس ترس و نگرانی خود مشکل داشته باشند و برخی از کودکان ممکن است به هیچ وجه سعی در برقراری ارتباط با این موضوع نداشته باشند.

از آنجا که کودکان نمی فهمند چه اتفاقی برای آنها می افتد به همین خاطر ، برای والدین دشوار است که بدانند فرزندشان از اختلالات اضطرابی دوران کودکی رنج می برد یا خیر و روش پیشگر از اضطراب جدایی کدام است.

پیشنهاد مقاله : پیشگیری از اختلال اضطراب جدایی در کودکان

اختلالات اضطراب در دوران کودکی

اختلالات اضطرابی دوران کودکی بسیار شبیه اختلالات اضطرابی بزرگسالان است. بزرگترین تفاوت در این است که کودکان آنچه را که احساس می کنند درک نمی کنند و نمی توانند آن را به دیگران منتقل کنند و در نتیجه تشخیص را دشوار می کنند .

اختلال اضطراب اجتماعی

اختلال اضطراب اجتماعی نوعی اختلال اضطراب در کودکان است که در آن کودک به طور غیر مشخصی از موقعیت های اجتماعی می ترسد. در حالی که ترس از کودک نسبت به افراد غریبه امری طبیعی است ، اما یک اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است خود را به عنوان ترس یا اضطراب از قرار گرفتن در کنار سایر کودکان هم سن آنها یا در موقعیت های اجتماعی دیگر هم نشان دهد.

دلایل یا عوامل اختلالات اضطراب در کودکان

چه عواملی باعث اختلالات اضطرابی می شود؟

عوامل بیولوژیکی ، خانوادگی و محیطی وجود دارد که ممکن است در یک کودک دچار اختلال اضطراب کند. عوامل بیولوژیکی مغز دارای مواد شیمیایی ویژه ای است که انتقال دهنده های عصبی نامیده می شوند و پیام هایی را برای کنترل احساس فرد به عقب و جلو می فرستند.

سروتونین و دوپامین دو انتقال دهنده عصبی مهم هستند که ، اگر از بدن خارج شوند ، می توانند احساس اضطراب ایجاد کنند.
اما ژنتیک تنها عامل اضطراب نیست. مطالعات نشان می دهد که عوامل محیطی بر اینکه کودک شما به یک اختلال اضطرابی مبتلا است ، تأثیر می گذارد.

به عنوان مثال ، بزرگ شدن در یک خانواده سوء استفاده کننده یا پدر یا مادری که از الکل یا مواد مخدر استفاده می کند می تواند باعث اختلالات اضطراب در کودکان باشد.

اختلال اضطراب جدایی
دلایل یا عوامل اختلالات اضطراب در کودکان

حوادث آسیب زا یا ترسناک در زندگی کودک مانند مرگ یکی از عزیزان ، طلاق ، زورگویی یا یک بلایای طبیعی مانند گردباد ، طوفان یا سیل نیز می تواند تأثیر عمده ای در ایجاد انواع خاصی از اختلالات اضطرابی مانند جدایی داشته باشد. اضطراب عدم تعادل شیمی مغز همچنین می تواند باعث اختلالات اضطرابی شود مانند آسیب های مغزی.

اضطراب جدایی در کودکان

اضطراب جدایی نوعی اضطراب در کودکان است که هنگام ترک والدین یا سرپرست آنها باعث ترس شدید یا نگرانی شدید می شوند.

به عنوان مثال ، آیا تا به حال متوجه شده هنگامی که فرزندتان را در مهد کودک گذاشته و آنجا را ترک میکنید او گریه می کند؟ این طبیعی است و معمولاً پس از مدت کوتاهی از بین می رود. با این حال ، اگر فرزند شما ساعتها پس از ترک شما به گریه و احساس ناراحتی ادامه دهد یا بدتر شود یا اگر هر زمان که کودک را ترک کردید این کار را انجام دهد ، ممکن است دچار اضطراب جدایی شود.

مهم است که به حرف فرزندتان گوش دهید. اگر آنها همیشه در مکان خاصی مانند مهد کودک یا با پرستار خود ناراحت هستند ، وقت بگذارید و با کودکتان حرف بزنید ممکن است در مورد شرایطی که باعث ناراحتی و اضطراب او می‌شود با شما صحبت کند.

نشانه های اضطراب جدایی در کودکان

ترس یا ناراحتی مداوم هنگام ترک والدین
نگرانی بیش از حد در مورد از دست دادن والدین یا عزیزانتان
نگرانی مداوم در مورد گم شدن یا رها شدن

امتناع از رفتن به خارج یا ترک خانه به هر دلیلی
ترس از تنها ماندن
خودداری از خوابیدن به تنهایی

کابوس های مکرر درباره جدایی
علائم جسمی مانند حالت تهوع ، استفراغ ، سردرد و سرگیجه

اختلال اضطراب اجتماعی در کودکان

حدود 9 درصد از مردم ایالات متحده از اختلال اضطراب رنج می برند و بیش از نیمی از آنها زیر 11 سال دارند. تقریباً 80٪ از آنها سنشان کمتر از 20 سال است. هر چند اختلال اضطراب اجتماعی فراتر از خجالتی بودن است.

علائم اختلال اضطراب اجتماعی در کودکان عبارتند از

اجتناب از افراد یا موقعیت های اجتماعی
ساعتها یا روزها را صرف نگرانی در مورد اینکه چه اشتباهی می تواند در یک رویداد اجتماعی پیش رو داشته باشد ، می کند.
منزوی کردن خود ، اجتناب از عزیزان و خانواده مرتباً خود را تحقیر می کنند.
بدون توجه به وضعیت اجتماعی ، انتظار بدترین وضعیت را دارند.
علائم بدنی مانند سردرد ، حالت تهوع ، لرزش یا لرزیدن ، ضربان قلب سریع و تعریق

امتناع از رفتن به مدرسه
اضطراب امتحان
طبق مطالعات ، اضطراب امتحان در کودکان در حال افزایش است و بسیاری از دانش آموزان در دوران ابتدایی اضطراب را تجربه میکنند. با فشار بر کودکان برای دستیابی به اهداف بیشتر و همچنین فشار همسالان ، تغییرات هورمونی و مقدار زیادی تکالیف روزانه که به کودکان داده می شود. اضطراب امتحان بیش از هر زمان دیگری شایع شده است.

اختلال اضطراب امتحان
اضطراب امتحان بیش از هر زمان دیگری شایع شده است.

این اضطراب فقط در دوره ابتدایی تجربه نمی شود و می تواند در طول دبیرستان و ورود به دانشگاه برای برخی از دانش آموزان ادامه یابد.

برخی از علائم اضطراب امتحان عبارتند از

مشکل در تمرکز
افکار منفی
مقایسه خود با دیگران
عزت نفس پایین
احساس ترس و درماندگی هنگام شرکت در آزمون
علائم جسمی مانند تعریق ، تنگی نفس ، ضربان قلب سریع ، لرزش ، سردرد و حالت تهوع

چگونه اضطراب در کودکان را درمان کنیم

اولین و شایع ترین نوع درمان ، رفتار شناختی است. این درمان نوعی گفتاردرمانی است که به کودک کمک می کند چگونه افکار و باورهای ناسالم را تغییر دهد یا به چالش بکشید تا بتوانند احساسات و اعمال خود را بهبود ببخشند.

درمان رفتار شناختی با آموزش تکنیک های جدید برای مقابله با استرس ، شناسایی احساسات ، حل مسائل عاطفی ، کمک می کند.
درمان رفتار شناختی (CBT) نوعی موثر از روان درمانی برای اختلال اضطراب جدایی است.

در طول درمان کودک شما می تواند یاد بگیرد که چگونه با ترس در مورد جدایی روبرو شود و آن را مدیریت کند. علاوه بر این ، والدین می توانند یاد بگیرند که چگونه به طور موثر حمایت عاطفی ارائه دهند.

با گذشت زمان ، کودکانی که دچار اضطراب جدایی هستند نیز می توانند یاد بگیرند که به طور جداگانه در مورد جدایی فکر کنند و ترس های خود را منطقی تر بررسی کنند. آنها یاد خواهند گرفت که با جدایی کنار بیایند .

دارو برای اضطراب در کودکان

روش دیگر برای درمان اضطراب، استفاده از داروهای ضد افسردگی است بسیاری از والدین نگران استفاده کودک از دارو هستند.
داروهای تجویزی می توانند در درمان اختلالات اضطرابی مفید باشند.

مطالعات نشان داد که ترکیبی از درمان رفتار شناختی و داروی ضد افسردگی برای کودکان 7 تا 17 سال بهتر از هر دو روش درمانی است. دارو بستگی به شدت علائم کودک و واکنش او به درمان می تواند یک گزینه درمانی کوتاه مدت یا بلند مدت باشد. همچنین ضروری است كه به پزشك در مورد سایر داروهای تجویز شده یا بدون نسخه كه فرزند شما مصرف می كند ، اطلاع دهید .

حتی اگر این دارو برای مدت كوتاهی باشد. مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین در حال حاضر داروهای انتخابی برای درمان اختلالات اضطرابی دوران کودکی و بزرگسالان است.

FDA استفاده از برخی SSRIها را برای درمان وسواس اجباری کودکان تأیید کرده است.

درمان اختلال اضطراب
درمان اضطراب با بازی درمانی

درمان اضطراب با بازی درمانی

چگونه بازی درمانی در درمان اضطراب کمک می کند؟

تصور می شود بازی درمانی یکی از سودمندترین ابزارها برای کمک به کودکانی است که چالش های عاطفی یا رفتاری را تجربه می کنند. اگرچه این روش می تواند برای افراد در هر سنی مفید باشد ، این روش ویژه برای کودکان زیر 12 سال طراحی شده است. یک جلسه به مدت 30-45 دقیقه طول بکشد و فقط با یک کودک یا به صورت گروهی انجام شود.

پیشنهاد مقاله : شیوه‌های مناسب برای نگهداری از کودکان ویژه و استثنایی در منزل

در طول درمان ، درمانگر یک محیط راحت و ایمن را ایجاد می کند که در آن به کودک اجازه داده می شود تا حد ممکن بازی کند. از این فضای مشاوره غالباً به عنوان اتاق بازی یاد می شود و این مجموعه مجهز به مجموعه ای از اسباب بازی هایی است که به طور خاص انتخاب شده اند و هدف آن تشویق کودک به بیان احساسات و ایجاد رفتارهای سالم تر است.

تعاملات کودک با این اسباب بازی ها اساساً به عنوان کلمات نمادین کودک عمل می کند. این به درمانگر اجازه می دهد تا در مورد افکار و عواطف خاصی که بیان آنها برای کودک دشوار یا غیرممکن است بیان آن را بیاموزد.

اسباب بازی هایی که در درمان استفاده می شوند ممکن است شامل یک جعبه ماسه با مجسمه های مینیاتوری مرتبط ، مواد هنری ، لگوها یا سایر اسباب بازی های ساختمانی باشد درمانگر همچنین ممکن است از ابزارها و تکنیک هایی مانند خاک رس ، قصه درمانی ، موسیقی ، رقص و حرکت ، نمایش درام برای کاهش اختلال اضطراب استفاده کند.

مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک استثنایی یا کودک سالم همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

منبع : Separation anxiety disorder

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار