مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

خفگی در نوزاد چه دلایلی دارد و روش های جلوگیری از آن توسط والدین و پرستار کودک چیست

علت خفگی در نوزاد

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

خفگی در نوزاد یکی از نگرانی های والدین و پرستار بچه در تهران است که به دلایل مختلفی بروز می نماید.

علایم خفگی در نوزاد

چرا نوزادان در برابر خفگی آسیب پذیر هستند؟

خفگی یکی از دلایل عمده آسیب و مرگ در نوزادان و کودکان خردسال است ، اساساً به این دلیل که مجاری تنفسی آنها کوچک است و به راحتی مسدود می شود. خارج شود.
هنگامی که نوزادان در محیط اطراف خود کاوش می کنند ، معمولاً اشیا را در دهان خود قرار می دهند که می تواند منجر به خفگی نوزاد شود .
گاهی اوقات شرایط سلامتی و بعضی از اختلالات خطر خفگی را افزایش می دهند. به عنوان مثال کودکانی که دارای اختلالات بلع ، اختلالات عصبی عضلانی ، تاخیر در رشد و آسیب های مغزی هستند ، بیشتر از سایر کودکان در معرض خطر خفگی قرار دارند .

علائم و نشانه ها خفگی در نوزادان:

دشواری در تنفس ، گفتار یا سرفه
صورت پف کرده و قرمز
علائم پریشانی و ممکن است به گلوی خود اشاره کنند یا گردن خود را بگیرند.

علل خفگی در نوزاد
متداول ترین دلایل خفگی در نوزاد چیست؟

غذا شایع ترین علت خفگی در نوزاد است. با این حال ، اشیا کوچک و انواع خاصی از رفتارها در هنگام غذا خوردن می توانند باعث خفگی کودک شوند.

نوزادان و كودكان می توانند دست و پا بزنند و چرخ بزنند اما برایشان سخت است که از یک موقعیت خطرناک خارج شوند.
خفگی (که شامل خفگی و خفقان نیز می باشد) سومین علت شایع مرگ و میر ناشی از تصادف کودکان در انگلستان است. بیشتر این حوادث برای کودکان زیر 5 سال اتفاق می افتد.

فقط چند دقیقه طول می کشد تا کودک دچار خفگی شود ، آنها بسیار ضعیف هستند و نمی توانند خود را از موقعیتی که نتوانند نفس بکشند خارج کنند.

نوزادان ضعیف هستند و نمی توانند مانند کودک بزرگتر حرکت کنند. در این سن ، نوزادان هنگام خواب بیشتر در معرض خفگی قرار می گیرند.
برای جلوگیری از خفگی در نوزاد به هنگام خواب چه کاری می توان انجام داد؟

مکان های خواب امن

نوزادان کوچک برای خواب به مکان امن و مناسبی نیاز دارند. بهترین راه برای ایمن نگه داشتن نوزادان هنگام خواب ، تختخواب خودشان است. بسیاری از والدین نوزادان را به خصوص در چند ماه اول که هر پنج دقیقه بیدار می شوند ، با خود به رختخواب می برند!

متأسفانه برخی از نوزادان به طور تصادفی توسط والدین خود خفه شده اند. این شایع نیست ، اما اگر شخصی که با کودک می خوابد الکل یا مواد مخدر مصرف کرده باشد یا به شدت خسته باشد یا اینکه کودک قبل از 37 هفتگی به دنیا آمده یا وزن او هنگام تولد کمتر از 2.5 کیلوگرم است بسیار خطرناک است .

ملحفه

نوزادان کوچک آنقدر قوی نیستند که بتوانند ملحفه را از صورت خود دور کنند ، بنابراین اگر در زیر آن قرار بگیرند ، ممکن است خفه شوند. از آنجا که آنها نمی توانند ملافه را از صورت خود دور کنند ، به جای استفاده از لحاف و پتو های سنگین می توان از کیسه خواب سبک برای نوزادان زیر 12 ماه استفاده کرد. همچنین هرگز از بالش برای کودک کمتر از 12 ماه استفاده نکنید.

کودکان در بازه ی 3 تا 5 سالگی به اندازه کافی بزرگ هستند که می توانند با لحاف و بالش بخوابند. به دلیل کنجکاوی و نیاز به بازی ، هنوز احتمال خفگی کمی وجود دارد.

درمان خفگی در نوزاد

پیشنهاد مطالعه: کولیک در نوزادان و هر آنچه والدین و پرستار کودک باید بدانند

کیسه های پوشک

کیسه پوشک بسیار نازک است ، بنابراین به راحتی می تواند هنگام نفس کشیدن به صورت کودک بچسبد. برخی از نوزادان کوچک توسط کیسه های پوشکی که در دسترس آنها قرار دارد خفه شده اند. به همین دلیل است که توصیه می کنیم کیسه های پوشک را از دسترس نوزادان دور نگه دارید و آنها را هرگز در تختخواب ، کالسکه آنها قرار ندهید.

مبل ها

مبل ها می توانند برای خواببدن کودک راحت به نظر برسند ، اما ممکن است خطرناک باشد. بیشتر مبل ها شکاف زیادی دارند و روی آنها از کوسن پوشانده شده است. اگر کودک بین آنها گیر کند می تواند باعث خفگی شود.
کیسه های پلاستیکی و ملحفه بیشترین خطر خفگی را برای کودکان 3 تا 5 سال دارد.

آنها اکنون به اندازه کافی بزرگ هستند که می توانند به چیزهایی برسند که می خواهید آنها را پنهان کنید ، بنابراین سعی کنید کیسه های پلاستیکی را از دسترس خارج کرده و از دید آنها دور کنید. اگر بلافاصله از شر اینها خلاص شوید ، کودک نوپای شما قادر به بازی با آن نخواهد بود.

عوامل محیطی را کنترل کنید

وسایل موجود در گهواره کودک و وضعیت خوابیدن او می توانند خطر اختلال در تنفس و خفگی را افزایش دهد. نوزادان می توانند صورت و گردن خود را بین تشک تختخواب و فاصله های میانی مخافظ ها به دام بیندازند ، توسط بالش ، پتو یا توسط پارچه یا بند پستانک خفه شوند.

نوزادان هنوز قادر به راه رفتن نیستند ، اما بسیاری از آنها بسیار تحرک دارند! آنها دست و پا می زنند ، می غلتند و چرخ می خورند و سر کوچک آنها می تواند در مکان های باریک گیر کند. با اطمینان از وجود فاصله ای بیش از 4 سانتی متر بین تشک و میله های تختخواب ، می توانید آنها را ایمن نگه دارید .

ایمنی و خفگی در نوزاد

نکات ایمنی برای جلوگیری از خفگی در نوزاد

اطمینان حاصل کنید که گهواره مطابق با استانداردهای کمیسیون ایمنی کالاهای مصرفی و انجمن تولیدکنندگان محصولات خردسال است .
اطمینان حاصل کنید که هیچ قسمت از گهواره شکستگی وجود ندارد .

اگر از تختخواب قدیمی استفاده می کنید ،آن را بررسی کنید .
از تختخواب با نرده هایی که فاصله آنها از هم زیاد است استفاده نکنید .
عروسک های پولیشی ، پتو ، بالش و سایر لوازم جانبی را از گهواره خارج کنید .

کیسه های خواب جایگزین بهتری به جای ملحفه و پتو هستند .
تختخواب ، صندلی بلند یا پارک بازی را نزدیک پنجره ها ، قرار ندهید .با کودک خود در یک تختخواب نخوابید. تختخواب آنها را در اتاق خود قرار دهید و پس از غذا دادن آنها را به تخت خود برگردانید .

کمک های اولیه برای خفگی در نوزاد و کودکان

ضربه زدن به کمر

بسته به سن کودک باید شدت ضربات کمر را تغییر دهید. با کودک کوچکتر ملایم تر از کودکان بزرگتر باشید. نیرویی که برای ایجاد ضربات کمر استفاده می کنید نیز باید با قدرت خود شما باشد.

ضربات کمر باید آنقدر سخت باشند که بتوانند باعث ایجاد لرزش در مجاری تنفسی و از بین بردن انسداد شوند. نوزادان معمولاً از مایع (مخاط یا شیر خامه ای) خفه می شوند ، بنابراین پایین نگه داشتن سر آنها به تخلیه مایع کمک می کند.

دلایل خفگی در نوزاد
آیا می توان رانش شکم (مانور هایملیخ) را روی نوزاد انجام داد؟

نه ، شکم کودک را فشار ندهید.
رانش های شکمی فقط برای کمک به خفگی در بزرگسالان استفاده می شود. استفاده از رانش های شکمی بر روی کودک می تواند به اندام های داخلی او آسیب برساند ، که هنوز در حال رشد هستند. اگر ضربه های کمر انسداد را از بین نبرد ، باید به جای آن از رانش سینه استفاده کنید.

آیا می توان با انگشت جسم را بیرون آورد؟

اگر نمی توانید شیئی را ببینید ، انگشتان خود را در دهان کودکان قرار ندهید. شما با این کار خطر قرار گرفتن هرگونه انسداد را بیشتر می کنید یا باعث آسیب رساندن به پشت گلو می شوید ، که ممکن است متورم شود و آسیب بیشتری ببیند.

با این حال ، اگر می توانید شیئی را به وضوح در دهان کودک ببینید و بتوانید با نوک انگشتان آن را با خیال راحت بیرون بیاورید ، می توانید این کار را انجام دهید.در صورتی که هیچ کدام از این روش ها موثر واقع نشد ، سریعا با اورژانس تماس بگیرید.

پیشنهاد مطالعه: وزن گیری نوزاد : نکات تاثیر گذار درافزایش وزن نوزاد که والدین و پرستار کودک باید بدانند

 

موسسه پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و کادری مجرب و آموزش دیده ،آمادگی دارد به صورت شبانه روزی در زمینه مراقبت و پرستاری در منزل ارائه خدمت نماید. کافی است با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید تا در اسرع وقت نسبت به اعزام پرستار سالمند ، پرستار بیمار یا پرستار کودک دلخواه شما اقدام گردد.

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

1 1 رای
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار