مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

بیماری گوش شناگر چیست و روشهای پیشگیری و درمان این بیماری چگونه است؟

علل بیماری گوش شناگر

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

بیماری گوش شناگر نوعی عفونت در مجرای گوش است. مجاری قسمت هایی از گوش هستند که اصوات را از خارج بدن به لاله گوش منتقل می کند. این قسمت از گوش می تواند توسط انواع مختلف باکتری یا قارچ دچار عفونت گردد.

تشخیص بیماری گوش شناگر

چه عواملی باعث بیماری گوش شناگر می شود؟

گوش شناگر (یا اوتیت خارجی) در کودکانی که وقت زیادی را در آب می گذرانند معمول است. رطوبت زیاد در گوش باعث تحریک و تجزیه پوست در مجرای شنوایی شده و باعث نفوذ باکتری ها یا قارچ ها می شود. این اتفاق اغلب در تابستان ، زمانی که شنا معمول است اتفاق می افتد.

اما برای دچار شدن به بیماری گوش شناگر لزوما نیازی به شنا کردن نیست. هر چیزی که باعث زخم یا آسیب در مجرای گوش شود می تواند منجر به عفونت شود.

خشکی پوست یا اگزما ، خراشیدن مجرای گوش ، تمیز کردن شدید گوش با پنبه یا قرار دادن اشیا خارجی مانند هندزفری یا گیره های کاغذی در گوش ، همگی می توانند خطر ابتلا به اوتیت خارجی را افزایش دهند.

و اگر کسی به عفونت گوش میانی مبتلا باشد ، چرک جمع شده در گوش میانی می تواند از طریق سوراخ در لاله گوش به مجرای گوش تخلیه شده و باعث ایجاد عفونت در قسمت خارجی گوش شود.

نشانه های بیماری گوش شناگر چیست؟

گوش درد نشانه اصلی بیماری گوش شناگر است. با کشیدن یا فشار دادن قسمت خارجی گوش ، ممکن است درد شدید باشد و بدتر شود. جویدن نیز ممکن است برای ببماران مبتلا دردناک باشد. بعضی اوقات قبل از شروع درد ، قسمتی ازگوش خارش پیدا میکند ممکن است احساس درد در گوش کودک میتواند دلایل مختلفی داشته باشد و تنها علت آن ابتلای کودک به بیماری گوش شناگر نباشد در مقاله بیماری های رایج در کودکان درباره گوش درد در کودکان صحبت کرده ایم .

تورم مجرای گوش ممکن است باعث شود که کودک از درد در ناحیه گوش شکایت نماید . گوش خارجی ممکن است قرمز یا متورم به نظر برسد و گره های لنفاوی اطراف گوش بزرگ شده و حساس می شوند. گاهی اوقات ، از مجرای گوش ترشح خارج می شود که این ترشح ممکن است در ابتدا روشن باشد و سپس کدر ، مایل به زرد و مانند چرک شود.

اگر چرک یا تورم مانع از عبور صدا به داخل گوش شود ، شنوایی ممکن است به طور موقت تحت تأثیر قرار گیرد. تب در بیشتر موارد معمول نیست.

علایم بیماری گوش شناگر

 

آیا می توان از بیماری گوش شناگر جلوگیری کرد؟

استفاده از قطره های بدون نسخه ای مانند محلول رقیق اسید استیک یا الکل در گوش ها پس از شنا می تواند از بیماری گوش شناگر جلوگیری کند ، خصوصاً در کودکانی که زیاد به آن مبتلا می شوند این یک روش پیشگیری مناسب است . این قطره ها بدون تجویز در داروخانه ها در دسترس هستند ، اما در کودکانی که لوله گوش یا سوراخ در لاله گوش دارند نباید از این قطره ها استفاده شود.

برای جلوگیری از آسیب رساندن به گوش ، بچه های کوچک نباید گوش های خود را تمیز کنند. همچنین هرگز اشیا خارجی را داخل گوش بچه ها قرار ندهید ، از جمله گوش پاک کن ها با نوک پنبه ای.

درمان بیماری گوش شناگر

درمان به شدت عفونت و دردناک بودن آن بستگی دارد. یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی ممکن است قطره گوش حاوی آنتی بیوتیک برای مقابله با عفونت تجویز کند که احتمالاً با یک استروئید مخلوط می شود تا تورم کانال گوش را کاهش دهد. قطره گوش معمولاً چند بار در روز به مدت 7 تا 10 روز تجویز می شود.

اگر تورم مجرای گوش ریختن قطره را دشوار می کند ، پزشک ممکن است یک فتیله را در کانال قرار دهد تا به شما کمک کند دارو را در داخل گوش وارد نمایید . در برخی موارد ، ممکن است پزشک با تمیز کردن یا مکش ملایم ، نیاز به برداشتن چرک و سایر تجمعات مایع از گوش داشته باشد. اینکار اجازه می دهد قطره گوش بهتر عمل نماید و گوش را ضد عفونی کند.

برای عفونت های شدیدتر ، ممکن است آنتی بیوتیک خوراکی تجویز شود و ممکن است ارائه دهنده خدمات بهداشتی لازم بداند آزمایشاتی را برای تشخیص توع ترشح خارج شده از گوش انجام دهد تا بفهمد کدام باکتری یا قارچ مشکل ایجاد کرده است .

مسکن ها بدون نسخه پزشک اغلب می توانند درد گوش را کنترل کنند ، اما در صورت شدید بودن ممکن است به داروی ضد درد با دستور پزشک نیاز باشد. به محض شروع درمان ، کودک شما ظرف یک یا دو روز احساس بهتری خواهد داشت. بیماری گوش شناگر معمولاً طی 7 تا 10 روز از شروع درمان بهبود می یابد.

بیماری گوش شناگر

 

بیشتر بخوانید: هر آنچه باید درباره عفونت گوش در نوزادان و کودکان نوپا بدانید

چگونه می توان به کودک مبتلا کمک نمود تا احساس بهتری داشته باشد؟

عفونت گوش باید توسط پزشک معالجه شود. در غیر این صورت ، درد گوش بدتر می شود و ممکن است عفونت گسترش یابد. در خانه ، استفاده از استامینوفن یا ایبوپروفن ممکن است ناراحتی کودک را کاهش دهد.

در صورت تجویز دارو توسط پزشک برای درمان بیماری گوش شناگر لازم است در صورت استفاده از قطره گوش و آنتی بیوتیک خوراکی در زمان های معین استفاده گردد تا اثر بخشی بیشتری داشته باشد.

در طول کل دوره درمانی مهم است که آب را از گوش کودک خود خارج کنید. برای محافظت از گوش کودک در هنگام دوش گرفتن یا استحمام می توانید از گوش گیر استفاده کنید.

چه موقع باید با دکتر مشورت نمایید؟

اگر کودک احساس می نماید که دچار درد گوش شده است

تب دارد یا ندارد

دچار کاهش توانایی شنوایی شده است

ترشح غیر طبیعی در یک یا هر دو گوش دارد

فوراً با پزشک گوش و حلق و بینی تماس حاصل نمایید و کودک را نزد پزشک ببرید.

آیا بیماری گوش شناگر به خودی خود از بین می رود؟

با درمان مناسب از طرف ارائه دهنده خدمات بهداشتی ، گوش شناگر اغلب طی 7 تا 10 روز درمان می شود. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • مصرف قطره گوش برای از بین بردن باکتری ها (قطره گوش آنتی بیوتیکی)
  • مصرف قطره گوش برای کاهش تورم (قطره گوش کورتیکواستروئید)

درمان بیماری گوش شناگر

 تفاوت بین عفونت گوش عادی و بیماری گوش شناگر

در بیماری گوش شناگر درد در مجرای گوش خارجی یا ناحیه نزدیک دهانه گوش قرار دارد و هنگام کشیدن لاله گوش افزایش می یابد. در عفونت گوش میانی ، درد در گوش داخلی ، نزدیک پرده گوش قرار دارد و اغلب با دراز کشیدن احساس درد افزایش می یابد ، که همچنین می تواند باعث کاهش توانایی شنیدن در فرد گردد.

مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستار در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.
کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

منابع: kidshealth.org

پرستار در منزل سلامت اول

درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول

سایر مطالب مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.