طول عمر بیماران پارکینسون در اکثر مواقع همانند افراد سالم و غیر مبتلا میباشد اما در برخی از موارد، یکسری عوامل وجود دارد که می تواند بر سن و طول عمر این افراد تاثیر گذار باشد. یکی از مهم ترین عوامل تشخیص به موقع بیماری پارکینسون در سالمندان بوده که تاثیر بسیار زیادی بر سن این نوع بیماران دارد. بنابراین با توجه به پیشرفت علم پزشکی، امروز راه های شناسایی و درمان های ویژه ای برای این مریضی کشف شده است که همین امر سبب افزایش طول عمر این افراد شده است.
در صورتی که شما جزو آن دسته از خانواده هایی هستید که وظیفه نگهداری و پرستاری از این افراد را دارید می توانید جهت افزایش طول عمر بیمار پارکینسونی خود، از خدمات ویژه پرستار بیمار استفاده کنید. بهره گیری از این نوع خدمات با توجه به اینکه این مراقبان آموزش های ویژه ای در نگهداری از اینگونه بیماران را دیده اند، می توانند تاثیر زیادی بر داشتن یک طول عمر طبیعی برای بیمار پارکینسونی شما داشته باشد .
طول عمر بیماران پارکینسون چقدر است؟
طول عمر بیماران پارکینسونی به عوامل و موارد مختلفی مثل نحوه نگهداری و مراقبت از آنها، زمان تشخیص، نحوه طی کردن مسیر درمان، نوع دارو ها و انگیزه بیمار بستگی دارد و این موارد بسیار در عمر کردن این افراد تاثیر گذار می باشد.
موارد که می تواند سبب مرگ زودرس و نداشتن عمر طبیعی در این افراد می شود، پیامد ها و عوارض این بیماری بوده، اما همانطور که گفته شد این بیماری به هیچ عنوان به خودی خود مرگ آور و کشنده نیست و باعث نداشتن عمری طبیعی و نرمال نسبت به سایر افراد نمی شود. اما طبق تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده، میانگین سنی افراد مبتلا به این مریضی و بیماری مزمن حدودا 60 سال می باشد.
آیا بیماری پارکینسون مرگ آور است؟
با توجه به تحقیقات و مدارکی که دانشمندان و پزشکان فعال در این زمینه منتشر کرده اند و همچنین با بررسی زندگی و طول عمر بیماران پارکینسونی می توان به این نتیجه رسید که این بیماری همانند زوال عقل باعث مرگ نشده و کشنده نمی باشد. عاملی که باعث مرگ این نوع بیماران شده عوارض جانبی آن بوده، به عنوان مثال عدم تعادل در سالمندان و خطرات زمین خوردن آن ها و یا بیماری های تنفسی و ریوی که بر اثر پارکینسون در افراد رخ می دهد، می توانند سبب مرگ این افراد شود.
در صورتی که نگهداری و مراقبت از افراد مبتلا به این بیماری به نحو احسن و حرفه ای انجام شود، بیماران می توانند عمر طبیعی و یکسان با افراد سالم و غیر آلوده داشته باشند که همانطور که گفته شد یکی از بهترین راه ها و روش های برای افزایش طول عمر بیماران و مریضان پارکینوسنی استفاده از خدمات پرستار در منزل و استخدام یک مراقب حرفه ای برای مراقبت و نگهداری 24 ساعته و شیانه روزی برای اینگونه افراد است.
عوامل موثر بر طول عمر بیماران پارکینسون
همانطور که گفته شد، طول عمر بیماران و مریضان پارکینسونی به عوامل و موارد مختلفی بستگی دارد. در ادامه ما سعی داریم تا تعدادی از عوامل موثر بر عمر این بیماران را خدمت شما عزیزان شرح و توضیح دهیم.
- تاثیر جنسیت بر طول عمر مریض پارکینسونی
طبق تحقیقات و بررسی های که بر روی مریضان و بیماران در این زمینه انجام شد، محققان به این نتیجه دست یافتند که یکی از عوامل موثر بر میزان عمر آن ها، جنسیت فرد بوده است، به این صورت که میزان مرگ و میر بر اثر این بیماری در زنان نسبت به مردان بیشتر بوده است.
- زمان تشخیص بیماری
یکی دیگر از موارد موثر در این موضوع، زمان تشخیص بیماری بوده، به این صورت که اگر بیماری فرد در مراحل ابتدایی شناسایی و تشخیص داده شود، با توجه به شروع سریع درمان، میزان طول عمر بیمار پارکینسونی طبیعی بوده و نسبت به فردی که دیرتر برای درمان اقدام کرده است عمر طولانی تری خواهد داشت.
- تاثیر شدت بیماری بر طول عمر بیمار پارکینسون
شدت و علائمی که به واسطه این بیماری در افراد ظاهر می شود، در هر فردی متفاوت بوده، مثلا امکان دارد یکی بر اثر این بیماری دچار اختلالات بویایی شود، در صورتی که یک فرد دیگر دچار عدم تعادل و افتادن روی زمین می شوند، بنابراین بدیهی است که فرد دوم به سبب میزان شدت و عوارض بیماری طول عمر کمتری نسبت به فرد اولی که علائم و عوارض جزئی دارد، داشته باشد.
- وضعیت بیماری در بدن
مورد دیگری که می تواند سبب تغییرات در طول عمر بیماران پارکینسونی شود، وضعیت و مرحله بیماری در بدن فرد می باشد. مثلا فردی که در مراحل سخت و علائم شدید این مریضی می باشد، احتمال مرگ بیشتری نسبت به فردی دارد که در مراحل اولیه این بیماری قرار دارد.
با توجه به موراد ذکر شده بالا می توان به این نتیجه رسید که طول عمر بیماران و مریضان مبتلا به پارکینسون می تواند بسیار متنوع باشد، بنابراین نمی توان به طور دقیق اعلام کرد که افراد مبتلا به این بیماری دقیقا چه میزان زندگی می کنند و بعد از چند سال از دنیا خواهند رفت. همانطور که قبلا هم ذکر شد به این نکته توجه داشته باشید که ابتلا به این بیماری پایان زندگی نبوده و این مریضی به خودی خود عامل مرگ و میر نبوده و عوارض جانبی آن کشنده است که شما می توانید به راحتی این عوارض را کنترل و عمری طبیعی مانند سایرین را تجربه کنید.
به نقل از وبسایت رسمی medicalnewstoday :
بیماری پارکینسون کشنده نیست، زیرا این بیماری خود باعث مرگ نمی شود. با این حال، برخی از عوارض ناشی از پارکینسون، از جمله عفونت و زمین خوردن، می تواند کشنده باشد. درمان ها و تغییرات سبک زندگی می تواند به افراد کمک کند علائم خود را مدیریت کنند و خطر عوارض را کاهش دهند.
شایان ذکر است که به دلیل درمانهای مدرن و خدمات مراقبتهای بهداشتی، اکثر افرادی که با بیماری پارکینسون زندگی میکنند، اکنون به اندازه افرادی که این بیماری را ندارند، عمر میکنند.
راه های افزایش طول عمر بیماران پارکینسون
با توجه به نکاتی که در ابتدا مقاله خدمت شما عزیزان گفته شد، راه هایی برای افزایش طول عمر بیماران پارکینسونی و داشتن عمری طبیعی مانند سایر انسان ها وجود دارد که تعدادی از این موارد به صورت زیر می باشد:
- بهره گیری از خدمات پرستاری برای مراقبت بیشتر از فرد بیمار
- کنترل و بررسی دقیق شرایط و وضعیت بیماری
- استفاده از رژیم غذایی مناسب
- کاهش هر گونه از علائم این بیماری ( استفاده از موارد ایمنی در صورتی که بیمار دچار زمین خوردگی می شود)
- استفاده منظم دارو ها برای درمان
- بالا بردن انگیزه و امید به زندگی با انجام فعالیت های مفرح
با توجه به این مقاله متوجه شدید که طول عمر بیماران پارکینسونی به موارد مختلفی بستگی دارد و این بیماری کشنده و مرگ آور نیست، بلکه چیزی که باعث مرگ این بیماران شده عوارض و شدت علائم آن است. افراد مبتلا به این بیماری کافی است با حفظ انگیزه و روحیه خود و انجام روش های افزایش طول عمر، همانند سایر انسان ها و آدم های کره زمین، عمری طبیعی را با این بیماری تجربه کنند.
سوالات متداول
عوامل موثر بر میزان عمر بیماران پارکینسونی چیست؟
جنسیت، زمان تشخیص بیماری، وضعیت و شدت بیماری از اثر گذار ترین موارد می باشد.
بیمار پارکینسونی چقدر عمر می کند؟
طول عمر مریض مبتلا به پارکینسون به عوامل مختلفی بستگی دارد و این افراد می توانند طول عمر طبیعی نیز داشته باشند.